Hoya necunoscuta (diversifolia Mini)
3 participan?i
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya :: Identificare Hoya
Pagina 1 din 1
Hoya necunoscuta (diversifolia Mini)
Am primit in 2009 un butas dintr-o planta uriasa care nu inflorise niciodata in 15 ani de existenta.
Era etichetata in mod gresit Hoya fraterna. Frunzele nu semanau deloc, dar erau apropiate de galaxia "meliflua/diversifolia/excavata, etc. ..." Deci putea fi confuzia clasica H. meliflua ssp fraterna. Insa frunzele era mai mici chiar decat meliflua clasica, pe cand ssp fraterna sunt de 2-3 ori mai mari decat ssp meliflua.
S-a propus identificarea excavata, diversifolia si el-nidicus.
Ei bine dupa 20 de ani vom stii in fine ce flori face. A stat la umbra si de 6 luni e in fine la soare la servici (impreuna cu diversifolia CR22 deja inflorita si UT036 West Timor care face primii pedunculi)
Frunzele nu seamana cu nimic cunoscut, ceva intre meliflua si diversifolia, iar bobocii pot fi orice din galaxia de mai sus.
Inca cateva zile de rabdare
Era etichetata in mod gresit Hoya fraterna. Frunzele nu semanau deloc, dar erau apropiate de galaxia "meliflua/diversifolia/excavata, etc. ..." Deci putea fi confuzia clasica H. meliflua ssp fraterna. Insa frunzele era mai mici chiar decat meliflua clasica, pe cand ssp fraterna sunt de 2-3 ori mai mari decat ssp meliflua.
S-a propus identificarea excavata, diversifolia si el-nidicus.
Ei bine dupa 20 de ani vom stii in fine ce flori face. A stat la umbra si de 6 luni e in fine la soare la servici (impreuna cu diversifolia CR22 deja inflorita si UT036 West Timor care face primii pedunculi)
Frunzele nu seamana cu nimic cunoscut, ceva intre meliflua si diversifolia, iar bobocii pot fi orice din galaxia de mai sus.
Inca cateva zile de rabdare
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Mier Oct 01, 2014 9:40 am, editata de 3 ori
Re: Hoya necunoscuta (diversifolia Mini)
Foarte interesant !
Alex,ce parere ai, ce culoare vor fi florile ?
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
as trisa sa spun ca nu stiu, e destul de evident ca vor fi roz, mai mult sau mai putin deschis (bobocul in avans e deja roz)Aurelia a scris:Foarte interesant !
s-a deschis prima floare !
intr-adevar e roz palid
floarea are o aparenta de H. diversifolia, dar e aproape de doua ori mai mica
voi face poza de comparatie cu diversifolia CR22, dar trebuie sa o aduc acasa, si in momentul de fata sunt in deplasare profesionala aproape in fiecare zi ...
intr-adevar e roz palid
floarea are o aparenta de H. diversifolia, dar e aproape de doua ori mai mica
voi face poza de comparatie cu diversifolia CR22, dar trebuie sa o aduc acasa, si in momentul de fata sunt in deplasare profesionala aproape in fiecare zi ...
in anumite conditii am observat ca frunzele raman mici...
de exemplu, am o hoya carnosa, butas dintr-o planta mare a mea, pe care il cresc in bile de argila: frunzele au ramas mici, aproape la jumatate decat frunzele plantei crescute in pamant si ghiveci normal, dar infloreste foarte bine, si o las asa...are si ritmul de crestere mai incet.
de exemplu, am o hoya carnosa, butas dintr-o planta mare a mea, pe care il cresc in bile de argila: frunzele au ramas mici, aproape la jumatate decat frunzele plantei crescute in pamant si ghiveci normal, dar infloreste foarte bine, si o las asa...are si ritmul de crestere mai incet.
aici florile sunt mai miciCarmen a scris:in anumite conditii am observat ca frunzele raman mici...
Subiecte similare
» Hoya sp aff sigillatis AG09-16 (povestea unei noi specii de hoya)
» Hoya diversifolia
» Identificata - Hoya diversifolia ( ma botezati si pe mine ?! )
» Mini-orhidee phalenopsis
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya diversifolia
» Identificata - Hoya diversifolia ( ma botezati si pe mine ?! )
» Mini-orhidee phalenopsis
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya :: Identificare Hoya
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum