Cafeneaua Hoyana 2008
+24
Gabriela
nina
tinaM
Mada
myosotis
Johana
lizi2
irina
Pakeha
miha
dianatm
bibacj
ela
dodo
Simona D.
myrela
bia8
AnaR
fp
Vernil
Stefana
viovaslui
Valentina30
Carmen
28 participan?i
Pagina 7 din 34 • 1 ... 6, 7, 8 ... 20 ... 34
Re: Cafeneaua Hoyana 2008
Aveti dreptate, fetelor...Trebuie sa fiu un pic mai rezonabila...(Macar de-as putea, dar...ma indoiesc!)
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Eu zic sa-ti mai iei vre-o 3-4 mature si vre-o 10-15 butasi dupa care o luna-doua poti sa stai cuminte
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
cam asa ma gandeam si eu...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Macar capriciul asta sa ni-l satisfacem si noi...cred ca-l meritam pe deplin.
Perfect de acord cu tine.
AnaR- Pasionat de Hoya
-
si eu subscriu la ce ati zis voi acolo (capriciu urmat de satisfactia pe care o ai cand vezi ca se dezvolta sub ochii tai si mai face si flori, pentru mine personal e o mare bucurie).
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
azi m-am trezit foarte fericita pentru ca aseara am vazut si zic eu ca am vazut bine ca parca australisul, diversifolia si compacta au dat ceva ca niste radacinute, in schimb carnosele pe care inca sigur nu le-am identificat ce tip sunt nu au dat nimic (au timp si ele)
bia8- Pasionat de Hoya
-
Ca tot vorbeam de limite, ca ar trebui sa fiu rezonabila, etc., mi-am mai comandat cativa butasi. Pun lista la experiente
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Cum am zis, Carmen: boala mea s-a cronicizat...Va trebui totusi sa stopez un pic activiattea pana nu imi golesc de tot contul si incep sa nu mai pot umbla prin apartament...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Va doresc o zi frumoasa azi, spor la lucru, si dupa ce bibiliti toate florile, spuneti ce s-a schimbat la butasii de Hoya ...
Eu merg la ski...
vb mai pe seara...
Eu merg la ski...
vb mai pe seara...
Foarte frumosi
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
buna dimineata, ce mai faceti? a venit primavara si eu am terminat ieri cu carnetelul despre hoya pe care le detin pana in prezent, am notat ce am considerat ca era important (originea, data achizitionarii, inradacinarea, sfaturi utile, etc) am cules informatiile necesare (cu ajutorul vostru si prin intermediul acestui minunat forum), si in continuare doresc sa notez evolutia fiecarui butas si sa aflu cat mai multe despre hoya. cam atat daca am uitat ceva... revin.
bia8- Pasionat de Hoya
-
Aseara, din greseala, cand vaporizam butasii, mi-a cazut unul (fungii) si s-a imprastiat tot substratul pe covor
M-am speriat mai ales ca ma si vedeam plangand dupa plantuta...Dar nu, am luat-o si nu avea nimic...Nu numai atat, dar...tot raul spre bine, i-am vazut radacinutele care sunt destul de mari si dese. Sunt tare bucuroasa! Cred ca peste vreo saptamana-doua le mut pe toate in ghivecele adevarate!
M-am speriat mai ales ca ma si vedeam plangand dupa plantuta...Dar nu, am luat-o si nu avea nimic...Nu numai atat, dar...tot raul spre bine, i-am vazut radacinutele care sunt destul de mari si dese. Sunt tare bucuroasa! Cred ca peste vreo saptamana-doua le mut pe toate in ghivecele adevarate!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Eu nu mai stiu ce sa mai fac , sa nu mai stresez butasii. Prea ma uit zilnic de cateva ori la ei, si asa nu-mi dau seama de evolutia lor. Doar la cei la care sunt evidente : multiflora a ramas intr-o frunza, wallichii arata cam ciudat, buotii in schimb face radacini, e clar. In rest cei din apa nu par prea grabiti sa creasca.
De fapt eu as vrea sa fie asa rapizi ca ai tai , Ana, desi sunt mult mai mici...bv pt radacini.
Cred ca pe urmatorii am sa-i pun in substrat direct, ca macar asa nu vad evolutia. Cand e ceva, anunta ei...
De fapt eu as vrea sa fie asa rapizi ca ai tai , Ana, desi sunt mult mai mici...bv pt radacini.
Cred ca pe urmatorii am sa-i pun in substrat direct, ca macar asa nu vad evolutia. Cand e ceva, anunta ei...
Eu saptamana trecuta cand am primit comanda din SUA am gasit varfurile cate unei tije de la obovata si australis aproape rupte.Asa ca, le-am taiat si le-am pus la inradacinat, obovata in apa si australis direct in substrat. Pe urma, am observat ca la cea mica (cred ca e Hoya sp. Bogor) una din cele trei tije parea tare necajita, cam deshidratata toata. Am taiat-o si am facut butasi pe care i-am hidratat si apoi i-am pus in substrat. Pana acum pare sa le mearga bine la toate, mai putin unuia din cei trei butasi de la cea mica, cel care era in varful tijei si deci cel mai deshidratat.
As vrea tare mult, Carmen, sa-ti creasca plantutele repede si bine.
P.S. Eu cred ca e foarte posibil ca butasii tai din substrat sa aiba deja radacinute!
As vrea tare mult, Carmen, sa-ti creasca plantutele repede si bine.
P.S. Eu cred ca e foarte posibil ca butasii tai din substrat sa aiba deja radacinute!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
buna dimineata numai eu sunt asa matinala! ce va mai fac hoya? modificari , evolutie?
ieri am rotit-o pe Thomsonii (de la Stefana, multumesc) pe suportul unui cosulet si sper ca-i va merge mai bine asa, si ma gandeam si pentru diversifolia care are o tulpina imensa sa iau tot un cosulet sa o rotesc inca de acum, ce spuneti?
ieri am rotit-o pe Thomsonii (de la Stefana, multumesc) pe suportul unui cosulet si sper ca-i va merge mai bine asa, si ma gandeam si pentru diversifolia care are o tulpina imensa sa iau tot un cosulet sa o rotesc inca de acum, ce spuneti?
bia8- Pasionat de Hoya
-
buna dimineata,sunt si eu pe aici....;mi-ai adus aminte,bia,sa caut niste sarma si sa improvizez un suport pt. o thompsonii(tot de la stefana)!
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Buna dimineata la amiaz! Azi am program de plantat cate ceva...
bibacj- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 130
Puncte : 7
Buna seara... Cam tarziu ajung si eu, da am scuza buna, am fost la mici cumparaturi in Ungaria.
Hoya n-am gasit, doar kerii frunze, si pareau cam deshidratate , n-am luat caci am deja.
Am luat in schimb muscate pt jardiniere si bujori ( galben, portocaliu si visiniu ) diferiti decat cei cu care suntem obisnuiti in gradininile noastre.
Vad ca aveti o evolutie buna la flori, un sfat va dau, totusi. Cu cosuletul , mare atentie...de ce ? Pentru ca la un moment dat veti dori sa schimbati pamantul sau sa umblati la ghiveci, iar ghiveciul fiind in cosulet, iar lastarii de hoya invartiti dupa cosulet, va fi cam greu. Va spun din experienta proprie...Am preferat sa-i las un suport de sarma in plus decat sa o mai rotesc dupa cosulet.
Hoya n-am gasit, doar kerii frunze, si pareau cam deshidratate , n-am luat caci am deja.
Am luat in schimb muscate pt jardiniere si bujori ( galben, portocaliu si visiniu ) diferiti decat cei cu care suntem obisnuiti in gradininile noastre.
Vad ca aveti o evolutie buna la flori, un sfat va dau, totusi. Cu cosuletul , mare atentie...de ce ? Pentru ca la un moment dat veti dori sa schimbati pamantul sau sa umblati la ghiveci, iar ghiveciul fiind in cosulet, iar lastarii de hoya invartiti dupa cosulet, va fi cam greu. Va spun din experienta proprie...Am preferat sa-i las un suport de sarma in plus decat sa o mai rotesc dupa cosulet.
raspuns la experienta personala cu comenzile a Stefanei, frumoasa poveste, acum am aflat si provenienta thomsonii (multumesc inca o data Stefana)
bia8- Pasionat de Hoya
-
Cu mare placere, Bia si daca gasesc hoya adulte, o sa va comunic imediat.
E interesant sa urmaresti cresterea butasului, pana face flori, dar si mai interesant este sa-ti infloreasca in anul achizitiei .
E interesant sa urmaresti cresterea butasului, pana face flori, dar si mai interesant este sa-ti infloreasca in anul achizitiei .
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
asa este, iti multumim inca o data pentru ca esti aici si pentru tot ceea ce am invatat de la tine
bia8- Pasionat de Hoya
-
Stefana,mi-ar place si mie plante adulte,ca nu prea sunt o fire rabdatoare de felul meu,dar la noi nu prea se gaseste hoya in florarii;cred ca nici pe afara nu sunt pt. ca intrand pe diverse forumuri am vazut ca se cumpara butasi de la colectionari sau fac schimburi intre ei...
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Pagina 7 din 34 • 1 ... 6, 7, 8 ... 20 ... 34
Subiecte similare
» Cafeneaua Hoyana 2009
» Cafeneaua hoyana 2010
» Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana....
» Top 2008 - flori de Hoya
» Experienta cu comanda de pe ebay.de , mai 2008
» Cafeneaua hoyana 2010
» Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana....
» Top 2008 - flori de Hoya
» Experienta cu comanda de pe ebay.de , mai 2008
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum