Planuri de primavara pentru Hoya
+2
Pakeha
Carmen
6 participan?i
Pagina 1 din 1
Planuri de primavara pentru Hoya
Calendaristic, mai e putin pana la sosirea primaverii...
Faptic, e un ger afara de ingheata apele si nu par a se topi prea devreme...
Totusi, gandul ne zboara la aranjatul florilor ...poate si de ce peste tot au aparut florile de primavara, bulbi si ghivece de sezon...
Ce putem face cu Hoya in sezonul de primavara ?
Cred ca e sezonul optim pentru schimbat ghiveciul si substratul acolo unde se impune asta ...
Cred ca se pot desparti anumiti lastari din ghiveci daca vi se pare prea inghesuit ...
Cred ca se pot taia tijele care par uscate si seci...si se pot curata frunzulitele moarte de prin ghiveci...
Ar fi timpul sa cautam si un ingrasamnt pentru Hoya ? Care credeti ca e mai indicat ?
Totusi, gandul ne zboara la aranjatul florilor ...poate si de ce peste tot au aparut florile de primavara, bulbi si ghivece de sezon...
Cred ca e sezonul optim pentru schimbat ghiveciul si substratul acolo unde se impune asta ...
Cred ca se pot desparti anumiti lastari din ghiveci daca vi se pare prea inghesuit ...
Cred ca se pot taia tijele care par uscate si seci...si se pot curata frunzulitele moarte de prin ghiveci...
Ar fi timpul sa cautam si un ingrasamnt pentru Hoya ? Care credeti ca e mai indicat ?
Re: Planuri de primavara pentru Hoya
Carmen a scris:Calendaristic, mai e putin pana la sosirea primaverii...
Cred ca se pot taia tijele care par uscate si seci...si se pot curata frunzulitele moarte de prin ghiveci... sau daca nu se foloseste ingrasamant, lasate frunzele moarte in ghiveci, sa faca compost
Aha...uite si asta o idee la care nu ma gandisem deloc...
- dar de ce spui, "daca nu se foloseste ingrasamant " ? - in combinatie nu merg ambele operatiuni ?
- dar de ce spui, "daca nu se foloseste ingrasamant " ? - in combinatie nu merg ambele operatiuni ?
Carmen a scris:Aha...uite si asta o idee la care nu ma gandisem deloc...
pai daca nu pun ingrasamant, macar sa le las mineralele ce le-au adunat in frunze
Eu le-am adunat frunzele din ghivece ca am zis ca nu e ok sa putrezeasca acolo, nu m-am gandit la ele ca la niste furnizori de substante minerale.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
eu le mai lasam cand nu am timp sa le curat... dar fara sa stiu ca le ajuta
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Lasarea frunzelor in ghiveci poate avea urmari neplacute. Intrucat nu putrezesc destul de repede. De cele mai multe ori, frunzele ramase neputrezite pot dezvolta fungi sau alte chestii care imbolnavesc plantele. Eu adun frunzele si toate resturile vegetale si le pun la lada cu compost. Fiindca stau la curte si am aceasta posibilitate. Altfel, nu las frunzele in ghivece.
Ingrasaminte, puteti folosi zeama de urzici (ca au aparut pe piata) care este foarte buna si impotriva unor daunatori.
Ingrasaminte, puteti folosi zeama de urzici (ca au aparut pe piata) care este foarte buna si impotriva unor daunatori.
Nici eu nu las frunzele cazute in ghivece.myosotis a scris:... frunzele ramase neputrezite pot dezvolta fungi sau alte chestii ...
Iar ca zeama de urzici, n-as putea folosi o infuzie doar? Ca nu m-as topi dupa mirosul de ingrasamant fermentat din frunze de uzici .
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Stefana cred ca poti sa faci si o infuzie de urzici dar ar trebui sa stea macar 24 ore si apoi sa strecori. Asta-i parerea mea, nu dati cu hoya dupa mine.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Despre ceai sau chiar apa cu care am oparit urzicile pentru a le manca, vorbeam. Nu am pus sare in apa si ceea ce nu am consumat, am pus in apa de udare a florilor. Stiu ca este aproape imposibil sa "prepari" ingrasaminte la bloc.
cand incepeti sa schimbati ghivecele la plantutele de Hoya ?
eu substratul nu-l voi schimba, doar voi adauga peste cel existent, intr-un ghiveci cu un numar mai mare
eu substratul nu-l voi schimba, doar voi adauga peste cel existent, intr-un ghiveci cu un numar mai mare
Carmen a scris:cand incepeti sa schimbati ghivecele la plantutele de Hoya ?
ghiveciul mic face planta mare ...
da da, dar eu am ghivece de cate 5 cm diametru si am impresia ca se chinuie planta acolo...
Depinde de specie , Carmen
Care sunt cele vizate de schimbari?
Care sunt cele vizate de schimbari?
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
as schimba ghiveciul la parasitica si la parasitica lao, la diversifolia, calycina, purpeofusca si campo ( care apropo , amandoi butasii au boboc de floare...unul din butasi e la a 3-a incercare de inflorire, al 2-lea butas abia acum i-am observat pedunculul...pana acum nu-l vazusem deloc...desi e maricel
Carmen a scris: da da, dar eu am ghivece de cate 5 cm diametru si am impresia ca se chinuie planta acolo...
da, 5 cm e cam mic, nu ca s-ar chinui o planta mica de tip Acantho sau Otostemma, ci ca trebuie udat foarte des
Carmen a scris:as schimba ghiveciul la parasitica si la parasitica lao, la diversifolia, calycina, purpeofusca si campo ( care apropo , amandoi butasii au boboc de floare...unul din butasi e la a 3-a incercare de inflorire, al 2-lea butas abia acum i-am observat pedunculul...pana acum nu-l vazusem deloc...desi e maricel
la mine sant in diametrele urmatoare :
parasitica, diversifolia, calycina, purpeofusca 10-12
camphorifolia 8
dar am si vreo 20 de ghivece de 6
abea asteptam pozele de flori
Subiecte similare
» Lista de primavara restanta pentru cumingiana
» Ati facut o pasiune pentru Hoya
» Lumina ideala pentru Hoya
» Impletituri din rachita - suport pentru Hoya
» Sa ne facem album pe webshots, numai pentru hoya
» Ati facut o pasiune pentru Hoya