HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana....

3 participan?i

In jos

Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana.... Empty Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana....

Mesaj Scris de Carmen Mier Apr 15, 2009 9:53 am

Pakeha a scris:hello !
in sfarsit ajung si eu la un internet vreo 2 ore intre 2 avioane
in toata regiunea de nord a insulei Borneo (Sabah) unde eram, internetul era aproape inaccesibil (probleme de trafic ? taifun ?)
acum sunt in Sarawak si plec in munti, dar acolo nu e deloc nici internet, nici telefon, si curent doar cateodata cateva ore pe zi, nu e apa calda si nici banci (ca pe vremea raposatului, ce mai)
..........................................................( fragment lipsa )
ma gandisem ca poate aduc cativa butasi de aici, dar am gasit atatea minunatii noi ca nu m-am ocupat de o banalitate ca imperialisul Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil (I'm joking)
nici macar nu se poate povesti - si din pacate pentru mai multe specii noi nici poze nu o sa aveti, asa am convenit cu Tony Lamb (botanist din Kota Kinabalu / Sabah) - nu publicam nici unul poze inainte de articolul oficial (la cateva voi fi chiar co-autor, gen Lamb & Gavrus, asa cum e de exemplu pentru H curtisii King & Gamble)
deci pozele pentru noutati vor fi doar la toamna, dar sant destul de multe altele, ca sa fie asteptarea placuta Smile
in schimb sant cumplit de obosit, voi avea nevoie de concediu dupa concediu, in medie dorm cam 2-3 ore pe noapte, ziua cautat hoya pe coclauri si la colectionari, iar si noaptea facut fotografiile, inregistrat, verificat, etc ... am si slabit bine, deja la peste 30 de grade nu am pofta de mancare, in plus nu am timp, mananc doar cina si in rest beau mult sa nu ma deshidratez
va doresc toate cele bune
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana.... Empty Re: Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana....

Mesaj Scris de Pakeha Lun Mai 04, 2009 12:04 am

in sfarsit am terminat de pus in sfagnum (sau in pungi individuale) toti butasii (respectiv tijele fara frunze)
ca sa va dati seama un pic de dificultatea de a face butasi ecuatoriali :
Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana.... Img99450
s-ar zice ca e un butas nemaipomenit, in Europa ar putea fi taiat in 5 daca nu in 6, cu sanse de supravietuire de 99%

ei bine, asa arata dupa un pic mai mult de 2 saptamani
Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana.... Img22843

si sant altele si mai si
sansa de supravietuire scade catre 20%
noroc ca sant altele mai rezistente, dar oricum, cred ca ramane in medie o frunza din 20

in medie mi se pare ca anul trecut au supravietuit un pic mai mult de 60% din speciile aduse, in schimb procentul de butasi recuperabili a fost sub 50%

o mica raza de soare e faptul ca semintele de imperialis au inceput sa germineze dupa doar 2 zile
cele de callistophylla par sa mucegaiasca
si mai am si 3 pastai de lasiantha, dar imi par un pic cam crude ca sa se coaca suficient pentru a da seminte viabile
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin
Numarul mesajelor : 3961
Varsta : 63
Localizare : Normandie / France
Puncte : 3872
Data de inscriere : 23/02/2008

http://www.pakehas-hoya.com/index.php

Sus In jos

Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana.... Empty Re: Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana....

Mesaj Scris de Carmen Lun Mai 04, 2009 10:00 am

speram sa-ti traiasca in proportie cat mai mare...caci apoi stim sigur ca la tine cresc bine de tot... succes
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Vin Mai 15, 2009 4:06 pm

foarte interesant

am adus plante juvenile de H lasiantha crescute din seminte, cele mai mici nu au pierdut nici cea mai mica frunza si au reinceput deja sa creasca
cele medii au pierdut cam jumatate din frunze si stagneaza
iar butasii mari din plante adulte si-au pierdut 100% din frunze, au ramas doar tijele

cam la fel cu imperialis, mai putin butasii, din care nu am facut de data asta
iar semintele de imperialis au o viabilitate de 100%
Fragmente din Jurnalul de calatorie hoyana.... Img3135a

am pierdut deja vreo 5-6 specii (nu am numarat inca din cate) si alte cateva sunt in agonie grava Sad
nu e o indeletnicire pentru cardiaci Praying
dar pozitiv, de data asta din 5 plante cu radacini din specia de mai jos, una si-a pastrat 4 frunze verzi (celelalte si-au pierdut toate frunzele) si a demarat 2 tije noi, alte 2 se zbat sa supravietuiasca si doar 2 au trecut pe lumea cealalta Preot (anul trecut am avut 1 butas care a supravietuit fara frunze cam 1 luna, a facut radacini si apoi a putrezit Preot )
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Fleur&Item=02Jaune&id=85&ImageName=linusiaeTL01.jpg
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin
Numarul mesajelor : 3961
Varsta : 63
Localizare : Normandie / France
Puncte : 3872

http://www.pakehas-hoya.com/index.php

Sus In jos

Mesaj Scris de dodo Vin Mai 15, 2009 7:20 pm

Alex iti doresc succes, sper sa reusesti sa salvezi cat mai multi butasi iar plantutele alea sa creasca ca fat-frumos. Very Happy
dodo
dodo
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum