Asia 2012
+3
andreea
Vernil
Pakeha
7 participan?i
HOYA :: Hoya :: Jurnalist de ocazie
Pagina 3 din 3
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Re: Asia 2012
Eu tot la aceasta m-am gandit!!Vom vedea ce va spune Alex.poxicuta a scris:nu este aceeasi cu cea pe care ai avuto si tu in ultima lista: pubicalyx aff White Dragon...UP...white hairy flowers, shiny leaves.... 16 E ?
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
ultimele zile in Borneo
Azi a fost program incarcat, excursie in jungla, am vazut mai multe specii cu flori (la Sandakan vazusem inflorite : lasiantha, imperialis, acuta White & sp. Spider, dintre care lasiantha crescuta pe un palmier de ulei ...)
Deci azi masivul Crocker Range :
O planta mare de Hoya fraterna, cu o inflorescenta pe trecute, una chiar nou deschisa si un peduncul cu boboci
O planta mai mica de Hoya telosmoides cu o inflorescenta deschisa si mai multi pedunculi cu boboci
O planta desfasurata pe vreo 20 m2 de Hoya sp. CR40, o inflorescenta superba, flori galbene cu margini oranj
O planta medie de Hoya mindorensis sp. Sabah cu o inflorescenta nou deschisa (flori aproape negre) si una mai veche cu flori ceva mai rosii
O planta mica de Hoya sp Sabah TNM39, cu o inflorescanta dubla (peduncul cu doua varfuri)
O planta medie de Hoya mitrata cu doua inflorescente aproape trecute (cu asta nu am noroc sa o vad odata ca lumea)
Altele fara flori ...
Ca precizare, am fost cu un ghid care ne-a dus direct la locurile potrivite, altfel nu am fi putut vedea atatea intr-o singura zi
Pozele mai incolo, am de studiat florile colectate
Am sfarsit ziua la Festivalul Folcloric Sabah 2012, bineinteles ca am terminat pe scena, cum tot trageau de mine sa ma duc, pana la urma m-am lasat dus, am cantat, am dansat, apoi in sfarsit m-au lasat sa plec
Azi a fost program incarcat, excursie in jungla, am vazut mai multe specii cu flori (la Sandakan vazusem inflorite : lasiantha, imperialis, acuta White & sp. Spider, dintre care lasiantha crescuta pe un palmier de ulei ...)
Deci azi masivul Crocker Range :
O planta mare de Hoya fraterna, cu o inflorescenta pe trecute, una chiar nou deschisa si un peduncul cu boboci
O planta mai mica de Hoya telosmoides cu o inflorescenta deschisa si mai multi pedunculi cu boboci
O planta desfasurata pe vreo 20 m2 de Hoya sp. CR40, o inflorescenta superba, flori galbene cu margini oranj
O planta medie de Hoya mindorensis sp. Sabah cu o inflorescenta nou deschisa (flori aproape negre) si una mai veche cu flori ceva mai rosii
O planta mica de Hoya sp Sabah TNM39, cu o inflorescanta dubla (peduncul cu doua varfuri)
O planta medie de Hoya mitrata cu doua inflorescente aproape trecute (cu asta nu am noroc sa o vad odata ca lumea)
Altele fara flori ...
Ca precizare, am fost cu un ghid care ne-a dus direct la locurile potrivite, altfel nu am fi putut vedea atatea intr-o singura zi
Pozele mai incolo, am de studiat florile colectate
Am sfarsit ziua la Festivalul Folcloric Sabah 2012, bineinteles ca am terminat pe scena, cum tot trageau de mine sa ma duc, pana la urma m-am lasat dus, am cantat, am dansat, apoi in sfarsit m-au lasat sa plec
Ai avut o zi plina, cred, si interesanta! Felicitari!
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
Sigur ca asteptam si poze, e pacat asa momente sa nu fie imortalizate! Sa filmezi nu a fost posibilitate? Cred ca ar fi niste imagini foarte scumpe! Multi amatori le-ar privi cu sufletul la gura!
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
daca voi avea timp pana la plecare, o sa pun cateva poze, daca nu in saptamanile ce vin (ma astepta niste proiecte dificile la servici ...)
tocmai plecam cu Tony inapoi in padure sa vedem daca florile de Hoya ignorata nu s-au deschis (ieri era iminent) - de-abea mi s-au uscat hainele de ieri, ne-am intors leoarca si plini de noroi, azi va fi probabil la fel
Ted & Dorothy au plecat sprešPoring sa vada o Hoya lambii (fiecare cu ale lui )
apoi cu Tony din nou lucram la publicatie
seara suntem invitati cu totii la un arhitect american, colectionar de hoya, care va avea onoarea de a avea o hoya foarte deosebita cu numele lui (in curs de publicare de catre Tony si cu mine)
ieri am cumparat de la o gradinarie (?) o planta de Hoya clemensiorum cu frunze rosii
o sa mi-o trimita saptamana viitoare
de asemenea am gasit (pe jos, iesite din pamant) doua plantute din seminte, una ar trebui sa fie Hoya sp Linus, cealalta Hoya danumensis (dupa frunze si amplasament )
tocmai plecam cu Tony inapoi in padure sa vedem daca florile de Hoya ignorata nu s-au deschis (ieri era iminent) - de-abea mi s-au uscat hainele de ieri, ne-am intors leoarca si plini de noroi, azi va fi probabil la fel
Ted & Dorothy au plecat sprešPoring sa vada o Hoya lambii (fiecare cu ale lui )
apoi cu Tony din nou lucram la publicatie
seara suntem invitati cu totii la un arhitect american, colectionar de hoya, care va avea onoarea de a avea o hoya foarte deosebita cu numele lui (in curs de publicare de catre Tony si cu mine)
ieri am cumparat de la o gradinarie (?) o planta de Hoya clemensiorum cu frunze rosii
o sa mi-o trimita saptamana viitoare
de asemenea am gasit (pe jos, iesite din pamant) doua plantute din seminte, una ar trebui sa fie Hoya sp Linus, cealalta Hoya danumensis (dupa frunze si amplasament )
maimutele sunt tare simpatice...mai ales prima nasoasa;))
cat despre detaliile excursiei , nu pot sa spun decat ca e extraordinar sa poti sa vezi in realitate ceea ce povesteti tu...pentru noi e un vis, pe care probabil nu-l vom putea realiza niciodata, iar faptul ca impartasesti cu noi experientele de acolo, ne face sa ne simtim privilegiati...
enjoy the rest of the trip....
cat despre detaliile excursiei , nu pot sa spun decat ca e extraordinar sa poti sa vezi in realitate ceea ce povesteti tu...pentru noi e un vis, pe care probabil nu-l vom putea realiza niciodata, iar faptul ca impartasesti cu noi experientele de acolo, ne face sa ne simtim privilegiati...
enjoy the rest of the trip....
am reusit sa fac poze cu Hoya ignorata Sabah (Orange) si in plus cateva poze superbe cu Hoya sp Linus
Anul trecut comandasem sa-mi faca cineva butasi cu radacini pentru 4 specii dificile;
Crezusem ca a uitat de promisiune, si azi m-am trezit cu 3 dintre ele : doua mari de tot si a treia medie (ultima nu s-a prins)
Cu asta nu numai ca (daca ajung cu bine in Franta) vor fi disponibile la anul niste specii absolut deosebite, dar in plus o sa-mi asigure finantarea a o parte din expeditia pe care o planuiesc in Sarawak in 2013
Cu asta va spun : pe curand
Anul trecut comandasem sa-mi faca cineva butasi cu radacini pentru 4 specii dificile;
Crezusem ca a uitat de promisiune, si azi m-am trezit cu 3 dintre ele : doua mari de tot si a treia medie (ultima nu s-a prins)
Cu asta nu numai ca (daca ajung cu bine in Franta) vor fi disponibile la anul niste specii absolut deosebite, dar in plus o sa-mi asigure finantarea a o parte din expeditia pe care o planuiesc in Sarawak in 2013
Cu asta va spun : pe curand
primele doua sunt masculul si femela - foarte dragut, localnicii le numesc pe maimutele respective Orang Belanda, adica "Olandezi" (cum Orang Utan insemna Oameni salbatici) - nu stiu exact daca de la nasuri sau de la burtici - olandezii erau pe vremuri negustori in Indiile Orientale )Carmen a scris:maimutele sunt tare simpatice...mai ales prima nasoasa;))
Hoya fraterna cocotata pe un copac
Hoya sp. Sabah CR40 - era un covor intreg de plante
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Asia 2014
» Calatorie Asia 2011 (Borneo & Filipine)
» Hoya in Asia 2010 (Filipine / Tailanda / Sabah)
» Cafenea 2012
» Hoya la Cluj iunie 2012 ???
» Calatorie Asia 2011 (Borneo & Filipine)
» Hoya in Asia 2010 (Filipine / Tailanda / Sabah)
» Cafenea 2012
» Hoya la Cluj iunie 2012 ???
HOYA :: Hoya :: Jurnalist de ocazie
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum