HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ...

2 participan?i

In jos

Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ... Empty Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ...

Mesaj Scris de Pakeha Mar Aug 14, 2012 8:31 am

Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin
Numarul mesajelor : 3961
Varsta : 63
Localizare : Normandie / France
Puncte : 3872
Data de inscriere : 23/02/2008

http://www.pakehas-hoya.com/index.php

Sus In jos

Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ... Empty Re: Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ...

Mesaj Scris de andreea Mar Aug 14, 2012 7:08 pm

Toate au foliajul minunat, nu te superi daca nu fac flori! flower
Nici nu stiu care as pune-o prima pe lista.
andreea
andreea
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011

Sus In jos

Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ... Empty Re: Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ...

Mesaj Scris de Pakeha Dum Sept 16, 2012 2:24 pm

Aurelia a scris:
Pakeha a scris:Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ... Img_2911
Alex eu am sp.aff.Vitellinoides IML 1852 Frunzele sunt foarte asemanatoare cu aceasta meredithii!Aceasta este una Hoya? Embarassed Embarassed Embarassed Multumesc!
Aurelia a scris:
Pakeha a scris:Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ... Img_2911
Alex eu am sp.aff.Vitellinoides IML 1852 Frunzele sunt foarte asemanatoare cu aceasta meredithii!Aceasta este una Hoya? Embarassed Embarassed Embarassed Multumesc!
Aurelia a scris:
Pakeha a scris:... ai o poza cu frunzele ?
Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ... 36b243fbad31 frunza care a crescut acasa
Butasul de Torrill!La mine nu au inflorit Crying or Very sad !
Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ... 62cf96659275
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Dum Sept 16, 2012 2:51 pm

din pacate nu-l mai putem intreba pe David Liddle ce si cum Sad
asa ca incerc o explicatie :
H. vitellinoides a fost publicata de Bakhuizen in 1950, originara din Indonezia - Java
prin anii 80 a fost colectata o specie asemanatoare in Borneo (de Liddle & Green ?)
a fost botezata H. sp. aff. vitellinoides pana la publicare si probabil difuzata cu numele asta de DL
a fost publicata de Ted Green cu numele H. meredithii in 1988
probabil contestata de David Liddle (florile sunt totusi foarte asemanatoare), caci in 2007 am primit de la el IML0358 sub numele "vitellinoides (meredithii)", iar Torill are tot de la el probabil tot prin anii 2000, un IML1852 cu numele "aff. vitellinoides" (ambele par aproape identice)
cam asta pot sa spun Wink
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum