Comanda Hoya toamna 2014 ?
+4
miha
Aurelia
Pakeha
Carmen
8 participan?i
Pagina 4 din 5
Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Comanda Hoya toamna 2014 ?
Alex, spune-mi te rog, Hoya mappigera este vre-o subspecie sau asa sunt frunzele obisnuit, credeam ca sunt alta forma, mai late.
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
sper ca ati aclimatizat treptat coletul daca a fost risc de frig pe drum
La mama au fost aclimatizati cateva ore inainte de a deschide coletele
H. diversifolia ssp crassipes are frunzele mai galbene caci a fost expusa Sud fara vreo protectie - in principiu vor inverzi dupa ce fac radacini, mi s-a intamplat adesea sa fie asaandreea a scris:Da, parca au ajuns bine butasii, vedem cum se comporta mai departe. Multumesc!
Dar la mine nu e totul bine, diversifolia ssp crassipes a venit cu ambele frunze galbene, nu stiu daca il salvez, iar caudata a ramas fara frunza, am gasito cazuta in punga.
Pentru H. caudata 'T' e mult mai grav, incerca si inradacinezi frunza in apa si tja in punga cu umezeala
La plecare era ok, s-a rupt sau la mama la trecerea in cutia mare (le pusesem individual) sau la iesirea din colet
Daca nu supravietuiesc, poate iti pot trimite in noiembrie alti butasi / in cel mai rau caz, la primavara
E supspecia din Borneo, cu flori mai mari decat cea din Malaezia de Vest si alb completandreea a scris:Alex, spune-mi te rog, Hoya mappigera este vre-o subspecie sau asa sunt frunzele obisnuit, credeam ca sunt alta forma, mai late.
butasi hoya lacry
lacry a scris:Pakeha a scris:Poate ca solutia cea mai simpla ar fi urmatoarea :lacry a scris: ... Intre timp ma mai uit si poate mai iau si alti butasi
Daca sunt mai multi butasi, pot trimite colet direct la Iasi lunea ce vine 06/10
Ar costa fara inregistrare 7 € (cu inregistrare 16 €), din care scad cei 3 € deja platiti, raman 4 € pentru transport
Am mai trimis asa recent colete la Bucuresti si Galati, si au ajuns bine si destul de repede
Iar plata ar fi mai simpla pe PayPal (la o suma mica, comisionul e nesemnificativ, comparabil cu viramentul la banca) - altfel nu mai e destul timp sa confirm comanda si sa ajunga banii pe cont
Ahammm....da, cred ca asa ar fi cel mai bine, ca sa nu ne mai complicam . Da, ma mai uit sa vad daca si ce-as mai dori si putea lua acum. Am cont paypal deci pot plati si asa fara probleme. Transportul e ok ala fara inregistrare, ca mai bine mai iau un butas de banii aia - nu-i o problema, nu? Daca mai e cineva de prin Iasi care vrea sa trimiti odata cu ale mele...
O sa trimit din nou adresa prin pm. Intre timp o sa-mi lasi tu adresa de paypal sa pun restul de bani.
Ok, asa ramane Multumesc si Seara frumoasa!
Buna! Tocmai am pus 20 euro prin paypal. Multumesc mult si abia astept butasii sa ajunga. Nu am mai primit butasi de hoya de asa de departe....ar trebui sa procedez cu ei intr-un mod special? Cam pe cand ar trebui sa ajunga coletul? Raspunde cand poti, stiu cum e cu timpul
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
Da, se vede ca sunt frumosi butasii la trimitere. Si au ajuns la fel, cu exceptia celor care am zis. Am pus la inradacinat si tija si frunza de la
caudata. Daca nu mi se primeste nimic cu ele, as vrea din nou cite un butas. Ne intelegem in privat cum procedam.
caudata. Daca nu mi se primeste nimic cu ele, as vrea din nou cite un butas. Ne intelegem in privat cum procedam.
-
Imi place foarte mult H. diversifolia CR22!
-
perfect
okandreea a scris:...
Daca nu mi se primeste nimic cu ele, as vrea din nou cite un butas. Ne intelegem in privat cum procedam.
pana la urma, mama nu va veni toamna asta, venea sa ma ajute un pic la gospodarie dupa operatie
insa operatia a fost amanata pentru la primavara - probabil in martie - va veni atunci
Pakeha a scris:Lacry
coletul a plecat azi, sper sa ajunga vineri
Ok Alex! Merci mult! Abia ii astept:)
daca e risc sa fi fost pe drum mai putin de 5° C, coletul trebuie aclimatizat treptat, nu deschis brusc in sera la 25-30° C - risc de moarte subitalacry a scris:Ok Alex! Merci mult! Abia ii astept:)Pakeha a scris:Lacry
Azi am primit si eu butasul de sigillatis. Arata foarte bine, multumesc Alex! Ai dreptate cand zici de adaptare, a cazut o frunza din cauza diferentei de temperatyra (a fst ambalat f.b., avea chiar putina umiditate in pachet).
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
am primit si eu coletul marti, parca... toti sunt bine, sper sa se adapteze la mine. mersi mult
Am primit si eu coletul, a ajuns cu bine , butasii sunt frumosi, multumesc... In schimb n-am gasit hoya oreogena, am gasit un butas de pachyclada , varietate pe care o am si nu mi-am dorit-o...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Pakeha a scris:daca e risc sa fi fost pe drum mai putin de 5° C, coletul trebuie aclimatizat treptat, nu deschis brusc in sera la 25-30° C - risc de moarte subitalacry a scris:Ok Alex! Merci mult! Abia ii astept:)Pakeha a scris:Lacry
Buna! Nu a ajuns la posta coletul vineri . Sper sa ajunga maine, neaparat. Si sper ca nu-i grav ca au mai stat inca 2 zile pe drum.... Cam cate zile rezista butasii asa? E bine ca macar e vreme buna. Doar dimineata au fost aici 5 gr C din cate am inteles, dar ziua este foarte cald, si oricum, au stat in posta presupun
Seara buna tuturor!
Intr-adevar, o regretabila greseala a fost comisamiha a scris:Am primit si eu coletul, a ajuns cu bine , butasii sunt frumosi, multumesc... In schimb n-am gasit hoya oreogena, am gasit un butas de pachyclada , varietate pe care o am si nu mi-am dorit-o...
H. pachyclada e chiar randul de sub H. oreogena, si am transcris gresit : 5 € la H. pachyclada (care de fapt e 10 €)
O sa o pun in colet si mama ti-o va transmite
Nu-ti face griji, e o specie din nordul Tailandei, aproape la fel de rezistenta ca si H. carnosa
H. pachyclada poti sa o pastrezi pentru vreun schimb eventual
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Lun Oct 13, 2014 9:19 pm, editata de 1 ori
Pakeha a scris:Intr-adevar, o regretabila greseala a fost comisamiha a scris:Am primit si eu coletul, a ajuns cu bine , butasii sunt frumosi, multumesc... In schimb n-am gasit hoya oreogena, am gasit un butas de pachyclada , varietate pe care o am si nu mi-am dorit-o...
H. pachyclada e chiar randul de sub H. oreogena, si am transcris gresit : 5 € la H. pachyclada (care de fapt e 10 €)
O sa o pun in colet si mama ti-o va transmite
Nu-ti face griji, e o specie din nordul Tailandei, aproape la fel de rezistenta ca si H. carnosa
H. pachyclada poti sa o pasterzi pentru vreun schimb eventual
Multumesc frumos, pana la urma sunt norocoasa se pare...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
lacry a scris:Pakeha a scris:daca e risc sa fi fost pe drum mai putin de 5° C, coletul trebuie aclimatizat treptat, nu deschis brusc in sera la 25-30° C - risc de moarte subitalacry a scris:Ok Alex! Merci mult! Abia ii astept:)Pakeha a scris:Lacry
Buna! Nu a ajuns la posta coletul vineri . Sper sa ajunga maine, neaparat. Si sper ca nu-i grav ca au mai stat inca 2 zile pe drum.... Cam cate zile rezista butasii asa? E bine ca macar e vreme buna. Doar dimineata au fost aici 5 gr C din cate am inteles, dar ziua este foarte cald, si oricum, au stat in posta presupun
Seara buna tuturor!
Buna Alex! Nu a ajuns coletul nici azi si incep sa ma ingrijorez.... Ai cumva un nr de urmarire, un AWB ceva?
daca ar fi fost aleasa trimiterea cu urmarire, l-as fi avut, asa cum a fost trimis nu este nimic altceva decat factura de plata la posta 7 € cu data plecarii ...lacry a scris:Buna Alex! Nu a ajuns coletul nici azi si incep sa ma ingrijorez.... Ai cumva un nr de urmarire, un AWB ceva?
poate la Cluj ajunge mai repede ca e avion direct de la Paris ?
nu stiu ...
daca as fi stiut cu cateva zile mai repede ca va mai fi un colet pentru Chisinau ar fi fost perfect, dar nu era prevazut si a fost planuit dupa ce plecase deja coletul tau
L & A
coletul vostru a plecat azi (cu urmarire), va tin la curent vineri daca ajunge
Ok. MultumescPakeha a scris:coletul vostru a plecat azi (cu urmarire), va tin la curent vineri daca ajunge
-
Buna! A ajuns coletuuul!! Arata foarte bine toate si chiar o parte dintre ele au si cate 2-3 radacinute Este una care are in varf....parca mi-e ciuda si imi vine sa le tai pe cele care au facut radacini pe la al 2-3 nod ca sa ma folosesc de radacini:) Deocamdata le-am pus asa in apa. S-ar parea ca a fost pus coletul la plicuri....nu stiu din ce cauza si s-a descoperit abia azi. Era ajuns de vineri, fiindca este aeroport international si aici de vreo luna. M-am linistit Multumesc foarte mult!!! O zi superba de toamna!
H. mindorensis nu as pune-o in apa, ci as lasa-o in punga
De taiat nu e bine, dar pentru a profita de toate radacinile, butasul se poate culca pe substrat, in caserola
Are cineva o poza sa ii arate ?
De taiat nu e bine, dar pentru a profita de toate radacinile, butasul se poate culca pe substrat, in caserola
-
Pakeha a scris:H. mindorensis nu as pune-o in apa, ci as lasa-o in punga
Buna Alex! Multumesc mult pentru sfaturi! Pe mindorensis am pus-o in punga, cum m-ai sfatuit, am pulverizat-o si deja are 2 radacinute, celelalte o parte au deja dar le las sa creasca mai zdravene si daca vor avea radacini la mai multe noduri le voi culca pe substrat. Voi posta poze cu ele cat de curand. O seara placuta!
Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Subiecte similare
» Vanzare Hoya 2014
» Comanda Hoya Pakeha septembrie 2010
» Hoya - comanda din iunie 2010 (?)
» Comanda Hoya Cluj august 2009
» Comanda Hoya Pakeha martie 2011
» Comanda Hoya Pakeha septembrie 2010
» Hoya - comanda din iunie 2010 (?)
» Comanda Hoya Cluj august 2009
» Comanda Hoya Pakeha martie 2011
Pagina 4 din 5