Hoya la Cluj iulie 2015
+5
s1mona
Aurelia
mada30vio
IULIANA
miha
9 participan?i
Pagina 1 din 4
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Hoya la Cluj iulie 2015
Am deschis deja un topic , lista este pe siteul lui Alex . Asteptam amanunte.
Ultima editare efectuata de catre poxicuta in Sam Mai 30, 2015 2:27 pm, editata de 1 ori
Re: Hoya la Cluj iulie 2015
multumesc, dar ...
va fi iulie si nu iunie, mai precis sosesc la Cluj in 02 iulie
si mai ales sa nu va asteptati la minuni, din pacate colectia e pe cale de disparitie ...
din cele vreo 600 din 2012, mai erau vreo 250 in februarie, acum mai sunt vreo 175 (?)
cedez la o gradina botanica franceza (Nancy) vreo 30 (nu pot sa ia mai multe)
as vrea cat mai repede sa ramana nu mai multe de 50 (60 ?)
din ele, cam 90% care sa poata fi udate o data la 10 zile si inca vreo cateva care au rezistat pana acum in camera (platicaulys, inflata, hamiltoniorum, sammannaniana, mappigera) si reusesc sa le ud de 2 ori pe saptamana
voi ramane pasionat de hoya, dar in alta configuratie
doresc mai ales sa continui studiul stiintific ; cel mai usor e cu o colectie personala, dar daca nu se mai poate, o voi face in ierbare, colectii tropicale/ecuatoriale, in natura ...
de indata ce voi fi mai bine cu sanatatea voi reincepe
deci, continui sa vand butasi, in ideea ca plantele care dispar la mine vor prospera in alte colectii
nu le fac cadou din doua motive :
1° finantarea calatoriei in Asia 2016, poate chiar 2017 (apoi va trebui sa gasesc alte mijloace de finantare, insa incepand din 2018 o sa am mai putin de rambursat creditul la casa)
2° psihologic vorbind, butasii de "dar" nu sant apreciati cum trebuie, chiar cineva care are venituri foarte scazute, poate sa gaseasca cativa euro pentru un organism viu ( e parerea mea, bazata pe experienta)
- in schimb, e gratuit pentru gradinile botanice, din simplul motiv ca sant profesionisti si plantele vor fi vazute de mai multa lume decat la un colectionar -
va fi iulie si nu iunie, mai precis sosesc la Cluj in 02 iulie
si mai ales sa nu va asteptati la minuni, din pacate colectia e pe cale de disparitie ...
din cele vreo 600 din 2012, mai erau vreo 250 in februarie, acum mai sunt vreo 175 (?)
cedez la o gradina botanica franceza (Nancy) vreo 30 (nu pot sa ia mai multe)
as vrea cat mai repede sa ramana nu mai multe de 50 (60 ?)
din ele, cam 90% care sa poata fi udate o data la 10 zile si inca vreo cateva care au rezistat pana acum in camera (platicaulys, inflata, hamiltoniorum, sammannaniana, mappigera) si reusesc sa le ud de 2 ori pe saptamana
voi ramane pasionat de hoya, dar in alta configuratie
doresc mai ales sa continui studiul stiintific ; cel mai usor e cu o colectie personala, dar daca nu se mai poate, o voi face in ierbare, colectii tropicale/ecuatoriale, in natura ...
de indata ce voi fi mai bine cu sanatatea voi reincepe
deci, continui sa vand butasi, in ideea ca plantele care dispar la mine vor prospera in alte colectii
nu le fac cadou din doua motive :
1° finantarea calatoriei in Asia 2016, poate chiar 2017 (apoi va trebui sa gasesc alte mijloace de finantare, insa incepand din 2018 o sa am mai putin de rambursat creditul la casa)
2° psihologic vorbind, butasii de "dar" nu sant apreciati cum trebuie, chiar cineva care are venituri foarte scazute, poate sa gaseasca cativa euro pentru un organism viu ( e parerea mea, bazata pe experienta)
- in schimb, e gratuit pentru gradinile botanice, din simplul motiv ca sant profesionisti si plantele vor fi vazute de mai multa lume decat la un colectionar -
Hello,
hai sa vedem cine ce vrea pentru iulie (n-as aduce prea multe)
Inscrieri notate :
Orquidea : kerrii Yellow Splash ok
Cristina34 : kerrii Yellow Splash ok
S : caudata Th ok / ilagiorum MtM ok
Aurelia & Lilia : va trimit un e-mail personal (cand reusesc, probabil marti ; l-am inceput acum 2-3 saptamani, dar nu l-am terminat ...)
Miha : cu toate ca nu sunt reponsabil pentru dezastrul din primavara, as vrea sa-ti trimit gratuit 10 butasi
(andalensis, Real, bhutanica, camphorifolia, chunii, kanyakumariana, litoralis, loheri, microstemma, Bangkok)
sa-mi spui daca esti de acord
hai sa vedem cine ce vrea pentru iulie (n-as aduce prea multe)
Inscrieri notate :
Orquidea : kerrii Yellow Splash ok
Cristina34 : kerrii Yellow Splash ok
S : caudata Th ok / ilagiorum MtM ok
Aurelia & Lilia : va trimit un e-mail personal (cand reusesc, probabil marti ; l-am inceput acum 2-3 saptamani, dar nu l-am terminat ...)
Miha : cu toate ca nu sunt reponsabil pentru dezastrul din primavara, as vrea sa-ti trimit gratuit 10 butasi
(andalensis, Real, bhutanica, camphorifolia, chunii, kanyakumariana, litoralis, loheri, microstemma, Bangkok)
e o planta cu crestere groaznic de inceatapoxicuta a scris:kerri albomarginata cu 2 noduri se poate?
nu suporta soarele direct, cum e atinsa o frunza noua de soare, cum pica
e la servici, o sa verific maine, dar cred ca tocmai a lansat o tija noua pe unica tija - daca e asa, doar la toamna ...
situatie un pic similara, creste ceva mai repede, dar are o singura tija cu 3 frunze noi la varfpoxicuta a scris:sau aureomarginata cu 2 noduri?
Din discutie tot a iesit ceva bun : mi-am luat 2 minute sa pun numele cel bun la Auromarginata
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=Gestion&op=ListEspece&Letter=K
Reformulez, una din cele 3 kerrii dar cu 2 noduri (poate yellow splash)
inca ceva de verificat: In lista daca apesi picture cv bangkok se deschide diversifolia
inca ceva de verificat: In lista daca apesi picture cv bangkok se deschide diversifolia
poxicuta a scris:Reformulez, una din cele 3 kerrii dar cu 2 noduri (poate yellow splash)
Mai adaug:
Sigilatis (8 €),
Kanyakumariana (5 €),
Manipurensis (9 €),
Picta/Pubera (2 €).
multumesc pentru remarca - o voi corecta la proxima editare
intrebare : kerrii 2 noduri, pret dublu ? (daca se poate, bineinteles ...)
trebuie sa verific si sigillatis (e una dintre cele pe care vrea sa o pastrez)
da, astept verificareaPakeha a scris:multumesc pentru remarca - o voi corecta la proxima editare
Pakeha a scris:
Multumesc mult, Alex, ce surpiza placuta imi faci... Chiar nu stiu ce s-a intamplat in primavara, mereu butasii de la tine au fost vigurosi si in cea mai mare parte destul de viabili. Si era si o perioada buna din punct de vedere a temperaturilor.N-am zis ca a fost vina ta, am vazut poza cu butasii trimisi si cu atat mai rau am suferit, aratau foarte bine la plecare.Daca tot faci gestul asta am sa ma uit in lista si mai adaug ceva...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
cystiantha (1 node cutting)-8 e
aurigueana (ex sp. FBA) (1 node cutting)-16 e
benguetensis MPR01 (1-2 nodes)-12 e
Multumesc frumos...
Multumesc frumos...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
o voi face cu placere, caci stiu ca la tine vor fi okmiha a scris:cystiantha (1 node cutting)-8 e
Multumesc frumos...
cea mai mare satisfactie pe care o am e sa se prinda toti butasii si toate plantele sa infloreasca dupa cel mult 2 ani
cystiantha ok
celelalte nu
daca lista de primavara a fost postata in asa fel incat primele comenzi au fost aici pe forum, de data asta deja 15 % din lista de vara s-au dus ...
poxicuta a scris:poxicuta a scris:Reformulez, una din cele 3 kerrii dar cu 2 noduri (poate yellow splash)
Mai adaug:
Sigilatis (8 €),
Kanyakumariana (5 €),
Manipurensis (9 €),
Picta/Pubera (2 €).
fac o modificare : renunt la kayakumariana si cer manipurensis 2 noduri
Sigilatis (8 €),
Manipurensis (9 € x 2 ?),
Picta/Pubera (2 €)
Poxicuta
ar fi un butas lateral de H. kerrii Albo, 3 noduri 3 frunze (considerat 2 noduri) - insa inter-nodul este extrem de scurt, sub 1 cm
astept si confirmarea Orquidea & Cristina34 : am blocat 2 butasi de kerrii Yellow, un nod fiecare (dar frunze uriase)
H. manipurensis : vrei 2 butasi sau unul mai lung ?
pot face unul lung pe care il poti taia in 2 daca vrei, dar cel mai bine se prinde culcat, in principiu face tije noi la fiecare nod (altfel are tendinta sa faca o singura tija)
ar fi un butas lateral de H. kerrii Albo, 3 noduri 3 frunze (considerat 2 noduri) - insa inter-nodul este extrem de scurt, sub 1 cm
astept si confirmarea Orquidea & Cristina34 : am blocat 2 butasi de kerrii Yellow, un nod fiecare (dar frunze uriase)
pot face unul lung pe care il poti taia in 2 daca vrei, dar cel mai bine se prinde culcat, in principiu face tije noi la fiecare nod (altfel are tendinta sa faca o singura tija)
vreau un singur butas de manipurensis mai lungPakeha a scris:Poxicuta
kerrii poate inradacina daca are tija asa scurta ?
Confirm! Eu vreau. Va rog sa ma scuzati. Nu am mai intrat pe forum. Multumesc persoanei care mi-a spus de mesaj aici! Rog sa-mi trimiteti un mesaj in privat cum se procedeaza. Nu am mai cumparat asa niciodata.
Doresc sa mai adaug cateva la comanda.
Am revenit!
Si eu sunt curiosa daca Kerriii poate inradacina cu tija scurta.
Adaug la comanda:
Kerii variegata 10Euro sau kerrii Albomarginata
ilagiorum 8Euro
heushkeliana Pink 2Euro
carnosa Krimson Princess 3Euro
serpens 4Euro
Doresc sa mai adaug cateva la comanda.
Am revenit!
Si eu sunt curiosa daca Kerriii poate inradacina cu tija scurta.
Adaug la comanda:
Kerii variegata 10Euro sau kerrii Albomarginata
ilagiorum 8Euro
heushkeliana Pink 2Euro
carnosa Krimson Princess 3Euro
serpens 4Euro
cristina34- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 29
Puncte : 33
Data de inscriere : 06/05/2015
Da,confirm pt kerii.
Multumesc!
Multumesc!
Orquidea- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 64
Varsta : 46
Puncte : 66
Data de inscriere : 27/10/2012
Ar fi foarte lung sa povestesc aici 25-30 ani de experienta de inradacinare
Doua principii :
- paradoxal, cu cat un butas e mai mare, cu atat inradacineaza mai tarziu, caci in primul rand consuma energia interna (ca pe timp de seceta), si doar cand seceta se prelungeste, cauta sa produca radacini / daca butasul e mai mic, va cauta sa faca radacini cat mai repede (insa, intr-adevar un butas mai mare infloreste de multe ori mai repede)
- criteriul de inradacinare e energia (seva) continuta de tija + frunze ; cu cat frunzele sunt mai groase, cu atat e mai multa seva in ele
Hoya kerrii face radacini chiar ca simpla frunza fara tija (in occident sunt vandute frunze inradacinate in ghiveci cu numele "Hoya St Valentin" - cam una din 10 va produce o planta adevarata)
Nu trimit butasi pentru care nu sunt sigur ca vor face radacini, deci nu va faceti griji
Cristina34
H. carnosa Krimson Princess indisponibil
alte sugestii disponibile : carnosa Krimson Queen, carnosa Red, cv. Red Plum, pubicalyx ...
restul ok
Doua principii :
- paradoxal, cu cat un butas e mai mare, cu atat inradacineaza mai tarziu, caci in primul rand consuma energia interna (ca pe timp de seceta), si doar cand seceta se prelungeste, cauta sa produca radacini / daca butasul e mai mic, va cauta sa faca radacini cat mai repede (insa, intr-adevar un butas mai mare infloreste de multe ori mai repede)
- criteriul de inradacinare e energia (seva) continuta de tija + frunze ; cu cat frunzele sunt mai groase, cu atat e mai multa seva in ele
Hoya kerrii face radacini chiar ca simpla frunza fara tija (in occident sunt vandute frunze inradacinate in ghiveci cu numele "Hoya St Valentin" - cam una din 10 va produce o planta adevarata)
Nu trimit butasi pentru care nu sunt sigur ca vor face radacini, deci nu va faceti griji
Cristina34
H. carnosa Krimson Princess indisponibil
alte sugestii disponibile : carnosa Krimson Queen, carnosa Red, cv. Red Plum, pubicalyx ...
restul ok
Ok, fara H. carnosa Krimson Princess atunci. Multumesc!
-
De care Kerii aveti disponibil? Am vazut ca mi-ati rezervat Yelow Splash, dar doresc si alta varietate. De preferat kerrii Albomarginata. Cu riscul de a creste lent. Cu atat mai bine daca prefera umbra. Am din belsug.
-
Eu sunt Vali Popescucristina34 a scris:Confirm! Eu vreau. Va rog sa ma scuzati. Nu am mai intrat pe forum. Multumesc persoanei care mi-a spus de mesaj aici!
poxicuta a scris:Eu sunt Vali Popescucristina34 a scris:Confirm! Eu vreau. Va rog sa ma scuzati. Nu am mai intrat pe forum. Multumesc persoanei care mi-a spus de mesaj aici!
Bun asa. Deci cu tine tin legatura pentru comanda! Perfect! Multumesc Vali pentru ca mi-ai zis ca ma asteapta lumea pe aici sa confirm
-
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Hoya la Cluj septembrie 2015
» Hoya la Cluj aprilie 2015 ?
» Hoya la Cluj martie 2012
» Hoya la Cluj martie 2013
» Hoya la Cluj septembrie 2013