Hoya buotii
+9
lazar georgiana
ela
getama
tinaM
dodo
miha
Carmen
AnaR
Pakeha
13 participan?i
HOYA :: Hoya :: Galeria foto
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Re: Hoya buotii
Doamne, ce frumoasa e!
Alex, trebuie sa ai un aparat ultra performant, ca sa poti realiza o asemenea fotografie...
Alex, trebuie sa ai un aparat ultra performant, ca sa poti realiza o asemenea fotografie...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
uau ce frummusete... sa-nfloreasca mereu asa...
Oare e prudent sa verific ce s intampla cu butasul meu impachetat ?? Sau sa-l mai las o perioada asa, incognito ??
Oare e prudent sa verific ce s intampla cu butasul meu impachetat ?? Sau sa-l mai las o perioada asa, incognito ??
M-au lasat fara cuvinte...parca sunt ireale florile astea...intr-adevar...DEOSEBITE...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Carmen ar trebui sa-l verifici ca al meu cel din muschi a avut o bucata mucegaita iar cel din substrat a putrezit.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Uita-te la "experimente" - am verificat SUCCES TOTAL
Imi pare rau de al tau. Mai e ceva din el ?
Imi pare rau de al tau. Mai e ceva din el ?
Pentru mine e cea mai frumoasa hoya! Abia anul asta mi-am facut curaj sa iau un butas, sper sa reusesc sa-l fac sa creasca mare.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
al doilea round de flori anul asta, din cate observ, infloreste de doua ori pe an, primavara si toamna
anul trecut am ratat inflorirea de toamna
culoarea e de la sera, nu stiu sa va spun daca e mai la lumina sau mai la umbra decat in casa, as zice ceva mai multa lumina, dar soare direct zero
florile dureaza cam o saptamna, cum sunt 4 pedunculi decalati in timp, o sa profit multa vreme
PS acuma realizez ca e a treia inflorire anul asta, au mai fost flori in august, in schimb le-am ratat pe cele din aprilie
anul trecut am ratat inflorirea de toamna
culoarea e de la sera, nu stiu sa va spun daca e mai la lumina sau mai la umbra decat in casa, as zice ceva mai multa lumina, dar soare direct zero
florile dureaza cam o saptamna, cum sunt 4 pedunculi decalati in timp, o sa profit multa vreme
PS acuma realizez ca e a treia inflorire anul asta, au mai fost flori in august, in schimb le-am ratat pe cele din aprilie
adevarul e ca nu vad nici un motiv sa lipseascagetama a scris:cred ca o trec si eu pe lista de must have
am gasit utilizarea practica a tabelului cu infloriri
ma uit sa vad ce specii au inflorit sau au incercat sa infloreasca in perioada respectiva, le verific, si daca au pedunculi sau chiar boboci in formare, le dadacesc sa ajunga la inflorire
exemplu concret : Hoya buotii, tentative avortate in ianuarie si februarie anii trecuti (cu galben)
asa ca am udat bine, si de data asta vor fi flori si in ianuarie si in februarie (sunt alti 2 pedunculi cu boboci mai mititei)
e chiar specia ideala :
usor de crescut, nu creste foarte mare, suporta temperaturi moderate (15° noaptea, 18° ziua), infloreste de 4-5 ori pe an, cu flori pufoase maricele, inflorescente generoase, florile tin destul de mult,
cu mirosul sta ceva mai putin bine
...dar suporta 3o gr.-ziua, timp de doua-trei luni ?..si umiditate scazuta?
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
cred ca nu, ca nu e cactusela a scris:...dar suporta 3o gr.-ziua, timp de doua-trei luni ?..si umiditate scazuta?
insa poate cu o minisera poti sa ai o umiditate mai ridicata
https://hoya.forumgratuit.ro/experimente-f7/sera-de-interior-t761.htm
din nefericire, astea sunt conditiile din apartamentul meu, de aceea m-am tot vaicarit anterior ca nu le pot oferi conditii corespunzatoare multor specii de hoya; de aceea doresc sa aflu care dintre hoya s-ar simti' bine' la mine , cumva cele din genul eriostemma?
ela- Pasionat de Hoya
-
inseamna ca renunt la buotii,desi am incercat de 2 ori pana acum si as mai fi incercat odata dar decat sa ne stresam reciproc .....tu ce specii mi-ai recomanda,alex?
ela- Pasionat de Hoya
-
o prima runda de flori :
@Ela
discutam zilele trecute cu trezoriera asociatiei, locuieste la Bordeaux, pe coasta atlantica si ca si tine nu ii reuseste H buotii - i-am sugerat sa inceapa cu o planta juvenila
sincer sa fiu, cred ca problema e doar cat e butas, stiu de cineva care a avut flori pe specia asta pe Coasta de Azur, unde e si mai cald vara decat la Galati sau Bordeaux
eventual daca vrei iti pregatesc ca si ei, o planta pentru la toamna
@Ela
discutam zilele trecute cu trezoriera asociatiei, locuieste la Bordeaux, pe coasta atlantica si ca si tine nu ii reuseste H buotii - i-am sugerat sa inceapa cu o planta juvenila
sincer sa fiu, cred ca problema e doar cat e butas, stiu de cineva care a avut flori pe specia asta pe Coasta de Azur, unde e si mai cald vara decat la Galati sau Bordeaux
eventual daca vrei iti pregatesc ca si ei, o planta pentru la toamna
e superba,si as vrea si eu daca nu sunt prea indrazneata o planta juvenila pt la toamna...la mine eriostemmele pe care le am merg bine si mi-as incerca norocul si cu aceasta
alex, mai bine incearca getama; ea sta la casa, vara are posibilitatea de a scoate plantele afara, la umbra si aer !
ela- Pasionat de Hoya
-
nu am prea avut posibilitatea sa o miros seara, cum e in sera si sunt handicapat ...Carmen a scris:superbisima..........
si cum miroase de data asta ?
si asa e mult ca am facut ceva poze
dar cred ca la temperaturi mai scazute miroase mai slab, si lacunosa care e in casa cu 3 pedunculi simultani miroase mai slabut de data asta
ce ziceti de asta ?
7 inflorescente vizibile, una deja scuturata si inca doua mai putin avansate in partea din spate
e prima data ca o vad asa de "impodobita" nici nu stiam ca se poate, n-am vazut deloc asa o poza pe vreun forum sau site
in schimb si mirosul e inzecit
o inflorescenta doua, mai poate sta in salon, dar cu asa multe ziua inca mai merge, dar noaptea e o nenorocire
7 inflorescente vizibile, una deja scuturata si inca doua mai putin avansate in partea din spate
e prima data ca o vad asa de "impodobita" nici nu stiam ca se poate, n-am vazut deloc asa o poza pe vreun forum sau site
in schimb si mirosul e inzecit
o inflorescenta doua, mai poate sta in salon, dar cu asa multe ziua inca mai merge, dar noaptea e o nenorocire
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Hoya Mathilde & Hoya Chouke, o poveste de familie
» Hoya ilagiorum (fost hoya ilagii)
» Hoya mappigera & Hoya sp. Sabah SDK41
» Hoya sp aff sigillatis AG09-16 (povestea unei noi specii de hoya)
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
» Hoya ilagiorum (fost hoya ilagii)
» Hoya mappigera & Hoya sp. Sabah SDK41
» Hoya sp aff sigillatis AG09-16 (povestea unei noi specii de hoya)
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
HOYA :: Hoya :: Galeria foto
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum