Comanda Paul Shirley
+12
AnaR
Johana
auroradumbr
Simona D.
bibacj
Stefana
miha
dianatm
bia8
ela
nina
Carmen
16 participan?i
Pagina 9 din 10
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Comanda Paul Shirley
La Timisoara si Arad n-au ajuns pachetele ?
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
A ajuns si la mine dar am avut treaba: sa-i spal, sa-i sterg si alea, alea... deh , nu sunt de la Alex
Unii sunt putin deshidratati dar parca pe cum i-am spalat si au dat de apa, parca si-au mai revenit putin. Pubicalyxul era asa moale ca mi-a fost si teama sa-l ating
Cei de la tine Stefana arata foarte bine ( multumesc din suflet ), parca nici nu ar fi facut drumul de la Bucuresti la Arad, parca doar i-am mutat dintr-o camera in alta . Deci ma gandesc ca cei de la P.S. au suferit pana sa ajunga la tine.
Acum stau sa ma gandesc daca si cum sa tai unii dintre ei...
Nu arata rau copilasii dar ... unde esti tu Alex
Stefana, multumim inca o data pentru tot
Unii sunt putin deshidratati dar parca pe cum i-am spalat si au dat de apa, parca si-au mai revenit putin. Pubicalyxul era asa moale ca mi-a fost si teama sa-l ating
Cei de la tine Stefana arata foarte bine ( multumesc din suflet ), parca nici nu ar fi facut drumul de la Bucuresti la Arad, parca doar i-am mutat dintr-o camera in alta . Deci ma gandesc ca cei de la P.S. au suferit pana sa ajunga la tine.
Acum stau sa ma gandesc daca si cum sa tai unii dintre ei...
Nu arata rau copilasii dar ... unde esti tu Alex
Stefana, multumim inca o data pentru tot
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
Toti lastarii de pubicalyx mi s-au parut si mie cam moi.
Multiflora e mititica, dar se face ea mare.
Ai grija sa nu le pui multa apa (pacatul meu de care incerc sa scap ).
Multiflora e mititica, dar se face ea mare.
Ai grija sa nu le pui multa apa (pacatul meu de care incerc sa scap ).
Stefana- Hoyamaniac
-
Multumim Carmen
Stefana, si eu imi tot dau peste maini dar pana acum vad ca le place la mine celorlalti
Am pregatit poze cu ceilalti dar acum stiti cum e, trebuie sa le acord putin mai multa atentie noilor veniti Inca ii studiez sa vad cum bag foarfeca in ei
Stefana, si eu imi tot dau peste maini dar pana acum vad ca le place la mine celorlalti
Am pregatit poze cu ceilalti dar acum stiti cum e, trebuie sa le acord putin mai multa atentie noilor veniti Inca ii studiez sa vad cum bag foarfeca in ei
-
Au ajuns si la Timisoara butasii. Sunt ok si sper sa se prinda toti! Multumesc foarte mult Stefana!
Johana- Cronicar Hoya
-
Numarul mesajelor : 403
Varsta : 48
Localizare : Timisoara
Puncte : 172
Data de inscriere : 15/02/2008
La Diana au ajuns deja, mai ramane CBogdan, care sper sa ia legatura cu mine. Serpens-ul ei e la mine!
Johana- Cronicar Hoya
-
Buna seara...Am avut azi o zi f. aglomerata din pacate...acum am reusit sa imi fac putin timp...Am primit azi lastarii...in general arata bine... , cel mai rau arata australisul variegat...mult dezhidratat si cu tulpina lemnificata... , dar...nu imi pierd speranta... Acum...i-am pus in apa...si vreau sa cer sfatul fetelor cu mai multa experienta ,ce ma sfatuiesc sa fac...eu m-am gandit sa-i trec pe toti in substrat cu pamant Florimo si perlit...acum mai e si problema cum ii plantez...carnosa tricolor de exemplu are un smoc de frunze la nodul de jos...le las pe toate acolo...le elimin??? Am sa pun pozele...si orice informatie pe care o primesc e binevenita...inceputul e greu...
Multumesc tuturor...si multumesc in primul rand Stefana...orice sfat e binevenit...
Multumesc tuturor...si multumesc in primul rand Stefana...orice sfat e binevenit...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
I-ai spalat pe toti cu apa calduta?
Stefana- Hoyamaniac
-
Si eu incep sa cred ca le place mai mult direct in substart , indiferent ce substrat e in final. Cat despre "smocurile de frunze" plantati-le cat sa intre si frunza un pic in substrat...Si asteapta sa ajunga perlitul, pana atunci ii poti lasa la hidratat.
Nu i-am spalat...i-am pus in apa...la munca...in pahare...deci nu i-am bagat cu totul in apa... S-o fac acum??? Si cat sa-i tin in apa??? Se pune si serpensul??? Scuze de nr. intrebarilor...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Eu pe toti de pana acum ( n-au fost chiar asa multi ) i-am lasat scufundati in apa vreo 30 min - chiar o ora.
Chiar primii de la Pakeha, i-am lasat pana a 2-a zi in apa scufundati , caci erau la ultimul popas.
Chiar primii de la Pakeha, i-am lasat pana a 2-a zi in apa scufundati , caci erau la ultimul popas.
Au ajuns si la mine lastarii si sunt superbi, sunt foarte incantata de ei.
Si la mine australisul variegat este foarte deshidratat dar isi revine el, sunt super incantat ca am carliontata variegata, este foarte frumoasa.
Eu prefer inradacinatul in apa, deci o sa ii las in apa sa faca radacinute si numai dupa aceea ii mut in substrat, pana acum nu am dat gres cu nici un lastar, de obicei ii omor mai tarziu , din exces de zel punandu-le prea multa apa.
Multumesc, Stefana inca o data.
Si la mine australisul variegat este foarte deshidratat dar isi revine el, sunt super incantat ca am carliontata variegata, este foarte frumoasa.
Eu prefer inradacinatul in apa, deci o sa ii las in apa sa faca radacinute si numai dupa aceea ii mut in substrat, pana acum nu am dat gres cu nici un lastar, de obicei ii omor mai tarziu , din exces de zel punandu-le prea multa apa.
Multumesc, Stefana inca o data.
Eu mi-am plantat intotdeauna butasii direct in pamant si s-au prins aproape toti. Spun *aproape* pentru ca am pierdut recent un imperialis Rauschii, pus in sfagnum la inradacinat, ingalbenit pe jumatate, scos si pus in apa, mort de tot, aruncat.
In urma cu o saptamana am primit butasi de la Alex si cum unii erau mari, am taiat din ei. Bucatile de tija taiate fiind fara frunze, i-am pus in pungi ziploc si-i aerisesc o data la doua zile. Pare sa le mearga bine. E vorba de caudata si ariadna.
Sa va traiasca butasii fetelor!
In urma cu o saptamana am primit butasi de la Alex si cum unii erau mari, am taiat din ei. Bucatile de tija taiate fiind fara frunze, i-am pus in pungi ziploc si-i aerisesc o data la doua zile. Pare sa le mearga bine. E vorba de caudata si ariadna.
Sa va traiasca butasii fetelor!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
si eu i-am tinut pe ai mei 1/2 ora scufundati in apa pt. hidratare apoi i-am introdus in eprubete cu apa(capatul lastarului) si ii tin pana le pregatasc substratul: pamant de cactus + perlit 1:1; s-ar putea sa-i tin cam mult ca nu am fost isteata sa paticip si eu la o comanda comuna de perlit(facuta pe un alt forum) si nu stiu de unde sa fac rost!
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
ma uit la ei si mi-s dragi.... ;am reusit sa-mi completez colectia de plante cu talie mica,am acum: H.picta + H.curtisii + H.nummularioides + H.kanyakumariana + H.bella ; mai stiti vreo specie cu frunze mici si care ocupa spatiu putin?
ela- Pasionat de Hoya
-
Ela, trimite-mi adresa ta si-ti trimit eu niste perlit!
Johana- Cronicar Hoya
-
saru"mana
ela- Pasionat de Hoya
-
Cu placere. Daca imi trimiti acuma un PM cu adresa poate reusesc sa-ti trimit chiar maine. Astept.
Johana- Cronicar Hoya
-
In sfarsit am terminat si eu
Parca sunt si mai frumosi asa plantati
Parca sunt si mai frumosi asa plantati
-
Astept si eu nerabdatoare lastarii(cand are Stef posibilitatea ) si aflu noutatile voastre citind postarile in legatura cu acest subiect!
Va doresc tuturor sa aveti parte de o reusita a inradacinarii de 100%! Poate, atunci cand ne vor creste mari lastarii vom face schimb intre noi!
Va doresc tuturor sa aveti parte de o reusita a inradacinarii de 100%! Poate, atunci cand ne vor creste mari lastarii vom face schimb intre noi!
auroradumbr- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 43
Varsta : 58
Localizare : Calarasi
Data de inscriere : 16/04/2008
sigur vom face; la sfatul stefanei am taiat in doua lastarul de camphorifolia ca avea o forma ciudata si deci am o dublura acum!
ela- Pasionat de Hoya
-
Ela : plicata, serpens, cv. Mathilde, nummularioides, kentiana (frunze mijlocii, alungite, tare frumusele)...Or mai fi multe altele, da' nu le stiu eu. A, si pauciflora are frunzulite mici.
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Si eu am dubluri cateva ... abia astept sa le vad evolutia comparativ...o polyneura de-a mea din alta comanda s-a luat la intrecere cu geamana ei, si pe langa frunzulitele mici mici pe care le avea initial, si care le-a crescut bine pana acum, mai face si altele noi ...
Coletul e facut si scris! Maine pleaca spre tine. Stai linistita Ela, nu e scump! Sa-l folosesti sanatoasa!
Johana- Cronicar Hoya
-
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Subiecte similare
» Bilant comanda Paul Shirley mai 2008
» Comanda Hoya pt martie de la Alex
» Comanda Perlit