Hoya thomsonii
+18
getama
fcaty
dodo
Pakeha
tinaM
miha
luiza
martipan
ela
auroradumbr
Stefana
Simona D.
AnaR
bia8
Carmen
Vernil
dianatm
Admin
22 participan?i
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 1 din 6
Pagina 1 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Hoya thomsonii
Cred ca aceasta este hoya care m-a tinut cel mai mult pe jar.
E mare si frumoasa
in toamna a foat plina de boboci dar nici unul nu a vrut sa se deschida, au picat pe rand unul cate unul, m-am suparat si am dus un butas la servici si acela a fost singurul care a facut o singura floare si asa am reusit sa vad la sfarsitul lui ianuarie cum arata florile acestei frumoase plante.
Pot sa va spun ca merita asteptare si miros superb.
E mare si frumoasa
in toamna a foat plina de boboci dar nici unul nu a vrut sa se deschida, au picat pe rand unul cate unul, m-am suparat si am dus un butas la servici si acela a fost singurul care a facut o singura floare si asa am reusit sa vad la sfarsitul lui ianuarie cum arata florile acestei frumoase plante.
Pot sa va spun ca merita asteptare si miros superb.
Oare care sa fi fost motivul de au cazut bobocii ? ca si la mine la fel s-a intamplat. Banuiesc ca unul ar putea fi lipsa umiditatii. Incearca sa afli diferentele dintre ce ii oferi plantei acasa si ce la serviciu.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
Cum o ingrijesti, Diana?
Am primit si eu una de la Stefana ( multumesc din nou ), si cand am primit-o era cu bobocei...bineinteles ca din cauza drumului i-a pierdut. Insa anul acesta vreau sa ii ofer toate conditiile necesare pt o buna inflorire.
Am primit si eu una de la Stefana ( multumesc din nou ), si cand am primit-o era cu bobocei...bineinteles ca din cauza drumului i-a pierdut. Insa anul acesta vreau sa ii ofer toate conditiile necesare pt o buna inflorire.
Nu pot sa va spun ca ii ofer conditii speciale, din contra cea de acasa sta mai la intuneric si in dreptul unui geam care il deschis toata ziua.
Cea de la servici sta in fata unul geam unde bate lumina pe ea tot timpul, iar deasupra ei bate aerul conditionat, iarna cald iar vara rece. De udat le ud cam la o saptamana pe amandoua, las pamantul sa se usuce intre doua udari.
Si eu m-am gandit ca umezeala s-ar putea sa fie cauza pentru care au cazut bobocii, acasa aerul este foarte uscat, dar nu cred, deoarece si la servici tot uscat e aerul poate chiar mai uscat decat acasa si in ianuarie a inflorit. Deci totusi timd sa cred ca lumina ii trebuie pana la urma ca alta deosebire de conditii nu vad la cele doua plante.
Cea de la servici sta in fata unul geam unde bate lumina pe ea tot timpul, iar deasupra ei bate aerul conditionat, iarna cald iar vara rece. De udat le ud cam la o saptamana pe amandoua, las pamantul sa se usuce intre doua udari.
Si eu m-am gandit ca umezeala s-ar putea sa fie cauza pentru care au cazut bobocii, acasa aerul este foarte uscat, dar nu cred, deoarece si la servici tot uscat e aerul poate chiar mai uscat decat acasa si in ianuarie a inflorit. Deci totusi timd sa cred ca lumina ii trebuie pana la urma ca alta deosebire de conditii nu vad la cele doua plante.
si eu am primit una tot de la Stefana (si eu multumesc mult de tot), maine ajunge la mine, am inteles ca e tare frumusica si inradacinata.
ce tip de substrat ai folosit Diana? compozitia?
ii place lumina directa?
ce tip de substrat ai folosit Diana? compozitia?
ii place lumina directa?
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
semiumbra, era sa gresesc, trebuie sa fiu mai atenta si sa ma gandesc unde sa o asez.
bia8- Pasionat de Hoya
-
gata i-am gasit locul e la racoare in camera mica, e si semiumbra acolo, langa ea este o icoana deci asteptam floricele
bia8- Pasionat de Hoya
-
Scuze de intarzierea raspunsului dar nu am avut timp sa scriu.
Nu folosesc nimic special pentru ea, si oricum am primit-o si eu matura, pamantul este Flomiro amestecat de curand cu perlit, nu are lumina directa, adica nu bate soarele niciodata direct pe ea, dar are lumina, si sta in dreptul unui geam care acum ca este mai caldut il las cat sunt la servici tot timpul deschis.
Ii place mai la umbra si racoare si eu ma gandesc unde sa o mut la vara ca o sa fie groaznic de cald si pana la urma cred ca o sa vad cum sa ii fac un loc in baie.
A fost plina de boboci dar nu am apucat sa vad nici unul deschis, au cazut cu totii, cum am mai scris, asa ca nu pot sa ma laud ca ii merge excelent.
Nu folosesc nimic special pentru ea, si oricum am primit-o si eu matura, pamantul este Flomiro amestecat de curand cu perlit, nu are lumina directa, adica nu bate soarele niciodata direct pe ea, dar are lumina, si sta in dreptul unui geam care acum ca este mai caldut il las cat sunt la servici tot timpul deschis.
Ii place mai la umbra si racoare si eu ma gandesc unde sa o mut la vara ca o sa fie groaznic de cald si pana la urma cred ca o sa vad cum sa ii fac un loc in baie.
A fost plina de boboci dar nu am apucat sa vad nici unul deschis, au cazut cu totii, cum am mai scris, asa ca nu pot sa ma laud ca ii merge excelent.
Am citit undeva, nu mai stiu unde, ca thompsonii infloreste de mai multe ori in an, si deci si in alte perioade decat toamna. Si chiar daca n-as fi citit, va spun cu certitudine ca thompsonii meu, marca Stef , are un penducul, si nu doar partea pe care se formeaza floarea, ci chiar se vede un buchetel in miniatura foarte dragut . Asta probabil pt faptul ca in toamna a ratat inflorirea caci se plimba prin tara sa ajunga la mine. E tare frumoasa.
Ultima editare efectuata de catre Carmen in Sam Aug 02, 2008 7:50 pm, editata de 1 ori
S-au deschis bobocii de la Hoya Thompsonii
https://2img.net/h/i87.photobucket.com/albums/k132/vernil_2006/suculente/flori-thompsonii.jpg
https://2img.net/h/i87.photobucket.com/albums/k132/vernil_2006/suculente/flori-thompsonii.jpg
Vernil- Hoya-mon amour
-
uau, Vernil, ai acum inflorita ???
E superba, are flori extraordinare....sa te bucuri de ea.
E superba, are flori extraordinare....sa te bucuri de ea.
E minunata! Am comandat si eu un butas la Paul Shirley, abia astept sa-mi vina comanda!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
E asa de gingasa
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
Si miroaaase
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
creste repede sau incetisor?
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Mie mi-a trimis Stefana o planta inradacinata in oct 2007. De vreo cateva saptamani a inceput sa se vada evolutia, butasi, muguri, chiar penducul ...Deci s-a acomodat bine la mine zic eu. Sta in acelasi loc de cand am instalat-o.
Mie mi se pare ca incetisor. Daca gasesti una adulta e de preferat . Ar avea si pedunculi
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Eu am primit un butas care are un peduncul. Oare si-l va pastra? Ca e situat undeva mai sus pe tija si din cate am vazut la butasii de la Alex, cam greu sa pastreze toata tija in sensul ca, se ususca.
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Data de inscriere : 04/03/2008
Hoya Thompsonii o am de anul trecut, ca planta matura. A avut multi pedunculi, unii se usuca, altii se dezvolta. Fata de anul trecut, a crescut acceptabil, tinand cont ca am tot luat butasi de la ea, unele frunze s-au lungit.
Nu imi dau seama de miros, pentru ca in aceeasi incapere am inflorite 2 gardenii (cred ca sunt deschise 8 flori) care miros puternic
Nu am reusit sa fac mai bine fotografia din cauza ca planta este urcata pe un suport inalt, iar eu ajung foarte tarziu acasa si nu am timp sa ma ocup de flori.
Oricum, sunt placut surprinsa, cred ca Hoya Davidcummingii pregateste un boboc, iar prietenei mele, Claudia, i-a inflorit Hoya Lacunosa. Deci, vestea buna este ca plantele achizitionate acum 2 ani au inceput sa ne faca bucurii
Nu imi dau seama de miros, pentru ca in aceeasi incapere am inflorite 2 gardenii (cred ca sunt deschise 8 flori) care miros puternic
Nu am reusit sa fac mai bine fotografia din cauza ca planta este urcata pe un suport inalt, iar eu ajung foarte tarziu acasa si nu am timp sa ma ocup de flori.
Oricum, sunt placut surprinsa, cred ca Hoya Davidcummingii pregateste un boboc, iar prietenei mele, Claudia, i-a inflorit Hoya Lacunosa. Deci, vestea buna este ca plantele achizitionate acum 2 ani au inceput sa ne faca bucurii
Vernil- Hoya-mon amour
-
Am si eu un lastar de la Stefana caruia a inceput sa-i dea radacinute, e un lastarel tare, tare frumusel!
auroradumbr- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 43
Varsta : 58
Localizare : Calarasi
Data de inscriere : 16/04/2008
bia8- Pasionat de Hoya
-
Este superba Bia! Are si pedunculi?
Sper sa-ti infloreasca cat mai repede!
Sper sa-ti infloreasca cat mai repede!
auroradumbr- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 43
Varsta : 58
Localizare : Calarasi
Data de inscriere : 16/04/2008
multumesc, da are o multime, insa trebuie sa asteptam pana la toamna sa vedem florile
bia8- Pasionat de Hoya
-
Pagina 1 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Subiecte similare
» Hoya thomsonii ?
» Hoya thomsonii
» Lastari de Hoya Thomsonii
» thomsonii