Hoya multiflora spotted leaf
+5
getama
martipan
bibacj
Carmen
Stefana
9 participan?i
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 1 din 1
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Re: Hoya multiflora spotted leaf
A, si cu ocazia faptului ca prin mesajul tau, Stefana, ai scris mesajul cu nr.5555 ma gandesc ce surpriza sa-ti mai fac cadou.
Ai un butas "surpriza" de la mine, ti-l pun la inradacinat.
p.s. am deja o lista de promisiuni, catre cativa forumisti, de care n-am uitat, insa deocamdata nu ajung pe la posta. Plus ca nu mai gasesc plicuri cu bule...dar inca mai caut...
Ai un butas "surpriza" de la mine, ti-l pun la inradacinat.
p.s. am deja o lista de promisiuni, catre cativa forumisti, de care n-am uitat, insa deocamdata nu ajung pe la posta. Plus ca nu mai gasesc plicuri cu bule...dar inca mai caut...
Stefana- Hoyamaniac
-
Am scris in acelasi timp ... ce cadou sa-mi mai faci : sunt incantata de evolutia butasului.
Stefana- Hoyamaniac
-
multiflora variegata e acelasi lucru cu m. spotted leaf ?
o sa vezi cand o sa-l primesti, dc iti zic nu mai e surpriza...oricum nu ai specia respectiva.
o sa vezi cand o sa-l primesti, dc iti zic nu mai e surpriza...oricum nu ai specia respectiva.
Din ce am googalit eu, variegata are marginea galbena, iar spotted este cam ca pubicaliyx, doar pistruiata.
Stefana- Hoyamaniac
-
da, cam asa imi parea si mie, ca variegata are marginile deschise : galbui, alb chiar...deci spotted leaf e cu pete cum ii zice si numele...
Ca si culoare la flori stii cumva diferentele ?
Ca si culoare la flori stii cumva diferentele ?
Ne dai te rog detalii despre aceasta metoda de inradacinare? Nu am gasit-o...
bibacj- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 130
Puncte : 7
Data de inscriere : 14/02/2008
Metoda a fost probata cu brio la multiflora dar am aplicat-o si la alte hoya.
Tija se tine in apa intr-o fiola de plastic ramasa de la orhidee (este buna ca asigura stabilitatea butasului, daca o pui intr-un borcanel) si cand a facut radacini (alt avantaj: se observa usor prin transparenta ) o pun in ghivecel si torn perlit pur pe care il umezesc usor. Cu timpul tot adaug cate putin pamant (care se amesteca singur cu perlitul) si formeaza substratul ideal.
Vedeti aici diverse imagini de inradacinare butasilor (ca n-am mai facut ordine ).
https://s69.photobucket.com/albums/i53/stefanaboji/Hoya/
Tija se tine in apa intr-o fiola de plastic ramasa de la orhidee (este buna ca asigura stabilitatea butasului, daca o pui intr-un borcanel) si cand a facut radacini (alt avantaj: se observa usor prin transparenta ) o pun in ghivecel si torn perlit pur pe care il umezesc usor. Cu timpul tot adaug cate putin pamant (care se amesteca singur cu perlitul) si formeaza substratul ideal.
Vedeti aici diverse imagini de inradacinare butasilor (ca n-am mai facut ordine ).
https://s69.photobucket.com/albums/i53/stefanaboji/Hoya/
Stefana- Hoyamaniac
-
Stefana- Hoyamaniac
-
Superb arata Stef,cata diferenta !!!
martipan- Cercetas Hoya
-
Numarul mesajelor : 190
Varsta : 36
Localizare : Moreni,DB / Ploiesti,PH
Puncte : 0
Data de inscriere : 02/09/2008
Care e diferenta intre Multiflora Crytocerasus si Multiflora Spotted Leaf?Cred ca la frunze.
si eu ma gandeam sa pun butasii in perlit, la inceput, dar perlitul meu este foarte marunt ...nu stiu daca e bun!?!
stefana, ai umplut ghivecelul cu perlit sau numai pe jumatate?
stefana, ai umplut ghivecelul cu perlit sau numai pe jumatate?
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Din cate am mai citit, perlitul ala marunt este bun pentru inradacinare butasi. Iar pentru amestec in substrat este cel mare.
Eu nu mai am din cel mic, asa ca dupa ce fac radacini in apa le pun perlit, dupa o vreme le scutur usurel si le pun in ghivecel cu substrat pe baza de turba.
Aici este un butas de David Cummingii de la Nina (il am din septembrie), pe cale sa fie pus in ghiveci
Si ca sa fiu on topic, spotted leafu' creste lungaaan, dar nici urma de peduncul . Poate ar trebui sa-i tai varful, dar nu ma indur
Eu nu mai am din cel mic, asa ca dupa ce fac radacini in apa le pun perlit, dupa o vreme le scutur usurel si le pun in ghivecel cu substrat pe baza de turba.
Aici este un butas de David Cummingii de la Nina (il am din septembrie), pe cale sa fie pus in ghiveci
Si ca sa fiu on topic, spotted leafu' creste lungaaan, dar nici urma de peduncul . Poate ar trebui sa-i tai varful, dar nu ma indur
Stefana- Hoyamaniac
-
Spre deosebire de multiflora obisnuita, multiflora spotted leaf nu vrea sa se dezvolte la mine
Acum am ca plantute varfurile inradacinate dintr-una care a toot stagnat cateva luni (desi avea si un minipeduncul).
Iar partea din substrat (eu nu-i mai dadeam nici o sansa) careia ii cazusera toate frunzele, s-a dezvoltat din mugurasi de la noduri
In iarna asta o sa le amenajez plantelor un spatiu cu ceva mai multa lumina si sper sa mai creasca (la mama lor acum ar fi sfarsitul primaverii, poate simt ceva din departare ).
Si daca tot le amenajez spatiul, cand aduc in casa toate speciile voi face si inventarul ca nu mai stiu ce mai am din tot ce am achizitionat in timp. De una singura stiu sigur ca am pierdut-o si ma doare sufletul : australis Lisa . Se facuse frumoasa dar s-a topit brusc, nu-mi dau seama care a fost motivul.
Acum am ca plantute varfurile inradacinate dintr-una care a toot stagnat cateva luni (desi avea si un minipeduncul).
Iar partea din substrat (eu nu-i mai dadeam nici o sansa) careia ii cazusera toate frunzele, s-a dezvoltat din mugurasi de la noduri
In iarna asta o sa le amenajez plantelor un spatiu cu ceva mai multa lumina si sper sa mai creasca (la mama lor acum ar fi sfarsitul primaverii, poate simt ceva din departare ).
Si daca tot le amenajez spatiul, cand aduc in casa toate speciile voi face si inventarul ca nu mai stiu ce mai am din tot ce am achizitionat in timp. De una singura stiu sigur ca am pierdut-o si ma doare sufletul : australis Lisa . Se facuse frumoasa dar s-a topit brusc, nu-mi dau seama care a fost motivul.
Stefana- Hoyamaniac
-
Multiflora mea creste de nu se mai opreste,dupa ce a stagnat o perioada bunicica.Iar acum se pare ca vrea sa ma bucure si cu floricele.Abia astept sa le vad deschise.
Si la varf,intre cele doua frunzulite mici,are un mic peduncul.
http://orquidea.sunphoto.ro/Hoya_Multiflora/89975279
http://orquidea.sunphoto.ro/Hoya_Multiflora/89975277
Si la varf,intre cele doua frunzulite mici,are un mic peduncul.
http://orquidea.sunphoto.ro/Hoya_Multiflora/89975279
http://orquidea.sunphoto.ro/Hoya_Multiflora/89975277
Orquidea- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 64
Varsta : 46
Puncte : 66
Data de inscriere : 27/10/2012
A inflorit....si sunt in culmea fericirii!
Sunt primele mele flori de Hoya si sunt deosebit de frumoase!
http://orquidea.sunphoto.ro/Hoya_Multiflora/90414904
Sunt primele mele flori de Hoya si sunt deosebit de frumoase!
http://orquidea.sunphoto.ro/Hoya_Multiflora/90414904
Orquidea- Admirator Hoya
-
Dar nu mi se pare a fi multiflora spotted leaf, este multiflora clasica !
Ar fi nevoie de o poza a frunzelor.
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
e superba...vai ce te invidiez...e una din speciile mele preferate, si din pacate am pierdut cateva exemplare de multiflora...
arata foarte bine !
felicitari!!!
arata foarte bine !
felicitari!!!
poxicuta a scris:Dar nu mi se pare a fi multiflora spotted leaf, este multiflora clasica !
Pt mine asta conteaza mai putin, conteaza ca persoana care mi-a daruit-o a facut-o din tot sufletul si ii multumesc inca o data !
Carmen, iti multumesc pt cuvintele frumoase.Si eu o ador!
Orquidea- Admirator Hoya
-
probabil ca asta conteaza pentru topicul forumului si acesta este multiflora spotted leaf , deci ai gresit postarile!
nu-i nicio problema ca s-a gresit topicul, vei putea pune minunatia de floare si la topicul Hoya multiflora...
Subiecte similare
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
» Hoya merrillii Red Leaf
» Hoya sp Pattern Leaf (Borneo)
» Hoya cv. 'Red Plum' (carnosa Red flower ? / H Pubicalyx Ovale Leaf ?)
» Hoya sp Pattern Leaf (Borneo)
» Hoya cv. 'Red Plum' (carnosa Red flower ? / H Pubicalyx Ovale Leaf ?)
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum