Hoya tricolor (cv Krimson Princess)
3 participan?i
Pagina 1 din 1
Hoya tricolor (cv Krimson Princess)
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Joi Aug 14, 2008 1:46 am, editata de 1 ori
Re: Hoya tricolor (cv Krimson Princess)
O vreau eu!
nina- Colectionar Hoya
-
Numarul mesajelor : 402
Varsta : 59
Puncte : 0
Data de inscriere : 13/02/2008
Printesa nu are alb pe margini,pt ca eu de aceea am comandat butasul[planta la fel cu cea din imagine am]?
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
vickylucia a scris:Printesa nu are alb pe margini,pt ca eu de aceea am comandat butasul[planta la fel cu cea din imagine am]?
in februarie-martie a avut loc o discutie despre care e diferenta dintre Krimson Queen si Krimson Princess
si Stefana dupa ce a cautat pe site-ul lui Simone Bernack http://www.simones-hoyas.de/ a clarificat urmatoarele :
Krimson Queen chlorosa pe margini
H. carnosa cv. Krimson Queen (H. carnosa var. picta cv. Rubra) hat helle, fast weiße Blattränder und eine grüne Blattmitte, eingetragen als H. carnosa cv. Tricolor(e) oder Tricolour oder Tri-color, auch H. carnosa variegata, H. carnosa variegata Aurea, H. carnosa cv. Picta Aurea in Fraterna 4/4 (1990), S. 15; Hoyan 2 (1) S. 9; Hoyan 8 (1) S. 1-6; Hoyan 15 (3) S. 62; Hoyan 17 (1) S. 5 und 7; Farbfoto Nr. 84 und 114 Hoya Handbook, Kloppenburg/Wayman; SWC 2 (5) S. 10; SWC 2 (6) Cover; ehemalige Kataloge van Donkelaar, Hilln-Dale-Nurserys (Bemerkung: Bei diesen cv. ist die Farbigkeit immer in Richtung der Blattkante)
Krimson Princess chlorosa centrala
H. carnosa cv. Rubra in SWC 2 (5) S. 10; ehemaliger Katalog van Donkelaar, Hilln-Dale-Nurserys hat rote Blattstiele und dunkelrote Ausläufer, gelb bunte Blätter mit winzigen kleinen Leuchtflecken und grünem Blattrand, ist patentiert als H. carnosa cv. Krimson Princess auch die Nemen H. carnosa cv. Picta, H. carnosa cv. Rubra Krimson Princess sind für diese cv. im Umlauf, publiziert in Asklepios 60, S. 10 und Asklepios 66, S. 10, in Hoyan 8, S. 1-6; Hoyan 10 (4) S. 79; Hoyan 15 (3) S. 62; Hoyan 16 (1) S. 12; Hoyan 17 (1) S. 5 und 7; ehemalige Kataloge van Donkelaar; Hilln-Dale Nurserys (Bemerkung: Bei diesem Kultivar ist die Farbigkeit immer in Richtung der Blattmitte)
altfel spus am taiat :
2 butasi de Krimson Queen
5 butasi de Krimson Princess
si altii nu mai am
Subiecte similare
» Identificata : Krimson Queen
» Carnosa tricolor in Iasi
» What Hoya do you have in your colection ?
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya sp aff sigillatis AG09-16 (povestea unei noi specii de hoya)
» Carnosa tricolor in Iasi
» What Hoya do you have in your colection ?
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya sp aff sigillatis AG09-16 (povestea unei noi specii de hoya)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum