Perioada de inflorire Hoya carnosa
+8
Daniel74
cory_helen
Stefana
bia8
tinaM
Pakeha
AnaR
Carmen
12 participan?i
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Perioada de inflorire Hoya carnosa
Hoya carnosa mi-a inflorit fix in 15 august, in zi de Sarbatoare , ziua Adormirii Maicii Domnului. O fi vreo legenda la mijloc care sa faca legatura cu numele popular “Lacrima Maicii Domnului “ si sarbatoarea religioasa ? Nu se stie, dar cine vrea o poate simti…nimic nu e intamplator in lumea asta.
Am auzit insa ca la altii a inflori mult mai devreme , la inceput de vara, sau mai tarziu.
Am sa trec ca perioada de inflorire : iulie – august, caci difera in functie de conditiile pe care I le-a oferit fiecare.
Durata florilor : nu mai tin minte, dar retin ca au tinut mai mult ca florile de bella.
Miros : placut ( nu gasesc corespondentul )
Nectra : da, gust dulce
Am auzit insa ca la altii a inflori mult mai devreme , la inceput de vara, sau mai tarziu.
Am sa trec ca perioada de inflorire : iulie – august, caci difera in functie de conditiile pe care I le-a oferit fiecare.
Durata florilor : nu mai tin minte, dar retin ca au tinut mai mult ca florile de bella.
Miros : placut ( nu gasesc corespondentul )
Nectra : da, gust dulce
Re: Perioada de inflorire Hoya carnosa
Si a mea tot prin august a inflorit...Si am aflat ca nectarul de carnosa atrage pasarile colibri. La anul viitor scot toate hoyele care au sanse de inflorire afara, poate-poate ma viziteaza si pe mine aceste pasaruici minunate!!!
http://www.flickr.com/photos/tzintzun/2555123302/
http://www.flickr.com/photos/tzintzun/2557822664/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/tzintzun/2555123302/
http://www.flickr.com/photos/tzintzun/2557822664/in/photostream/
Ultima editare efectuata de catre AnaR in Mier Oct 29, 2008 9:24 pm, editata de 1 ori
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
la noi, doar pe Baniciu daca il atrage din Pasarea Colibri, caci pasarele din astea nu vin pe la noi...
Pe aici vin primavara si pleaca toamna... Sunt minunate, dar eu n-am reusit inca sa atrag nici una...Poate la anul viitor, cu un pic de noroc, multe hoya inflorite ( ) si un recipient special plin cu apa indulcita, agatat intr-un copac...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
in principiu o Hoya carnosa careia ii merge bine incepe sa infloreasca in februarie-martie si termina in septembrie-octombrie
in intervalul asta poate sa infloreasca de 3-4 ori pe acelasi peduncul
Ce bine-ar fi! Am sa-mi scot batranica afara imediat ce va fi destul de cald, ca am vazut ca-i place in balcon!
Si daca vin colibri la nectar, le fac poze!
Si daca vin colibri la nectar, le fac poze!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
La mine florile de carnosa au tinut aproximativ 10 zile.
Daca la dumneata asa a inflorit, trebuie sa-mi fi scapat mai multe chestii importante...
Cred ca toti avem interesul asta, sa le mearga bine. Si eu care credeam ca si carnosei mele ii merge bine, ca lastareste de la fiecare nod, cel putin de cand am mutat-o inapoi pe hota... Ce sa-i mai fac pentru a inflori asa spectaculos Are apa numai la nevoie, 2-3 ore soare, racoare noaptea, stropiri ocazionale pe frunze, multa admiratie si dragoste no, ca mai mult nu mai stiu...Pakeha a scris:in principiu o Hoya carnosa careia ii merge bine incepe sa infloreasca in februarie-martie si termina in septembrie-octombrie
Daca la dumneata asa a inflorit, trebuie sa-mi fi scapat mai multe chestii importante...
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
la intrebarea asta nu stiu sa raspund
chestiile generale ok : lumina multa, temperatura moderata cu variatii mari, uscaciune urmata de multa apa, repaos iarna
stiu sa dau sfaturi de crestere si cultivare
dar pentru inflorire fiecare isi gaseste modalitatile proprii
si eu as vrea sfaturi cum sa fac sa nu mai cada bobocii sau chiar pedunculii la cateva specii (practic am pedunculi foarte rapid la majoritatea speciilor, dar de multe ori inflorirea nu merge pana la capat) - am mai multe ipoteze, le experimentez pe rand pana gasesc conditiile optimale
constat ca a doua planta imi reuseste mai bine decat prima
volum vegetal mai scazut si inflorescente mai multe
o poza de la penultima inflorire :
chestiile generale ok : lumina multa, temperatura moderata cu variatii mari, uscaciune urmata de multa apa, repaos iarna
stiu sa dau sfaturi de crestere si cultivare
dar pentru inflorire fiecare isi gaseste modalitatile proprii
si eu as vrea sfaturi cum sa fac sa nu mai cada bobocii sau chiar pedunculii la cateva specii (practic am pedunculi foarte rapid la majoritatea speciilor, dar de multe ori inflorirea nu merge pana la capat) - am mai multe ipoteze, le experimentez pe rand pana gasesc conditiile optimale
constat ca a doua planta imi reuseste mai bine decat prima
volum vegetal mai scazut si inflorescente mai multe
o poza de la penultima inflorire :
este superba! si chiar ca e interesanta chestia cu inflorirea la hoya, nu cred ca exista o reteta, cred ca e in functie de cum isi ingrijeste fiecare floarea iar ea simte asta, de acum inainte voi fi si mai atenta cu ea sa nu se supere pe mine (dar ramane intre noi )
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
E minunata, Pakeha, n-am cuvinte...!
Deci tot dragostea de flori le rezolva si un pic de intuitie. Ma apuc de studiat: 25% pe voi, restul pe ea
Deci tot dragostea de flori le rezolva si un pic de intuitie. Ma apuc de studiat: 25% pe voi, restul pe ea
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
Pakeha, scrie cineva pe forumul canadian ca are o carnosa care miroase cumplit (a sosete... ) Chiar carnosa sa faca asta?
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Stefana a scris:Pakeha, scrie cineva pe forumul canadian ca are o carnosa care miroase cumplit (a sosete... ) Chiar carnosa sa faca asta?
carnosa normala miroase placut, a martipan, dupa vreo 6-12 ore de la deschiderea florii,
apoi mirosul scade treptat pana dispare dupa vreo satptamana,
ultimele 3 zile nu mai miroase deloc, sau ma rog a vegetatie in curs de cum sa spun ... disparitie
varietatile variegate miros mult mai putin placut
probabil unele aproape deloc
as vrea sa te intreb pakeha ce varietate de hoya este in avatar... este ceva superb...
cory_helen- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 8
Puncte : 0
Data de inscriere : 10/03/2009
cory_helen a scris:as vrea sa te intreb pakeha ce varietate de hoya este in avatar... este ceva superb...
Hoya curtisii
multumesc mult... am vazut pozele de pe site... e o adevarata incantare... felicitari... si multa putere de munca...
cory_helen- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 8
Puncte : 0
Data de inscriere : 10/03/2009
am si eu o mica intrebare , deci la mine a explodat in pedunculi florali , ii dezvolta pina la stagiul de "alungire" si pregtire de inflorire apoi cad si ramane doar pedunculul gol ......any sugestii
Daniel74- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 73
Varsta : 50
Puncte : 73
Data de inscriere : 28/07/2009
Lumina cat cuprinde
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
sugestie : creste umiditatea, eventual cu un vaporizatorDaniel74 a scris:am si eu o mica intrebare , deci la mine a explodat in pedunculi florali , ii dezvolta pina la stagiul de "alungire" si pregtire de inflorire apoi cad si ramane doar pedunculul gol ......any sugestii
nu stiu de ce , dar cred ca de la pulverizare au picat , de la inflorire in fiecare zi pulverizam pe toata lungimea lastarilor
dar o sa cresc doza....iar lumina are destula ptr perioada asta si nici nu o mut ca iar incepe circul
dar o sa cresc doza....iar lumina are destula ptr perioada asta si nici nu o mut ca iar incepe circul
Daniel74- Admirator Hoya
-
nu ai pulverizat-o prea de aproape ?Daniel74 a scris:nu stiu de ce , dar cred ca de la pulverizare au picat , de la inflorire in fiecare zi pulverizam pe toata lungimea lastarilor
as zice ca minimumul fara riscuri e 30 cm ...
pai da sub 10 cm a fost , nu stiam .....mersi pakeha
Daniel74- Admirator Hoya
-
bine v-am gasit!
sunt noua pe acest forum si am mai citit pe ici colea cate ceva din experienta voastra,ma bucur ca existati si nu santeti "zgarciti" in a ajuta si pe altii!eu am o hoya carnosa de vreo 8 ani a inflorit atunci la inceput a facut c-am 8 buchete de flori si de atunci pauza totala.parca stagneaza nu mai da nici un semn de viata.va rog dati-mi niste sfaturi cum sa o fac sa infloreasca si sa ma bucur si eu de florile ei minunate,mentionez ca sta intr-o camera c-am racoroasa si la semiumbra.va multumesc mult de tot!
sunt noua pe acest forum si am mai citit pe ici colea cate ceva din experienta voastra,ma bucur ca existati si nu santeti "zgarciti" in a ajuta si pe altii!eu am o hoya carnosa de vreo 8 ani a inflorit atunci la inceput a facut c-am 8 buchete de flori si de atunci pauza totala.parca stagneaza nu mai da nici un semn de viata.va rog dati-mi niste sfaturi cum sa o fac sa infloreasca si sa ma bucur si eu de florile ei minunate,mentionez ca sta intr-o camera c-am racoroasa si la semiumbra.va multumesc mult de tot!
lauralaura- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 1
Puncte : 1
Data de inscriere : 05/05/2010
Carnosa mea este foarteeee mare , astept sa faca si floricele!!!!!
lazar georgiana- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 24
Varsta : 51
Localizare : bucuresti
Puncte : 26
Data de inscriere : 11/04/2010
Acuma poti s-o tii la racoare si semiumbra dar n-o uda decat 1 data pe luna putin. La primavara trebuie la muti la lumina si s-o uzi regulat si sigur o sa infloreasca.lauralaura a scris:bine v-am gasit!
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Perioada de inflorire Hoya bella
» Perioada de inflorire Hoya multiflora
» Perioada de inflorire Hoya calycina
» Perioada de inflorire Hoya thompsonii