ultimele achizitionate
+5
Simona D.
nina
dodo
ela
Carmen
9 participan?i
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: ultimele achizitionate
Sigur ca ma uit Carmen, cu multa placere
Alex, am pus poze cu australisul aici : https://hoya.forumgratuit.ro/hoya-de-la-a-la-z-f5/hoya-australis-t8-15.htm#9427
Alex, am pus poze cu australisul aici : https://hoya.forumgratuit.ro/hoya-de-la-a-la-z-f5/hoya-australis-t8-15.htm#9427
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
V-ati luat niste minunatii...sa va traiasca!!! Se pare ca anul asta a venit mai devreme Mos Craciun... Sa va bucurati de ele...si sa va umple de flori!!!
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Multumim Miha !!!
Carmen, cred ca da. Alex ne poate spune mai bine
Carmen, cred ca da. Alex ne poate spune mai bine
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
am eu un fix cu asta...vreau sa stiu dc e tenuipes sau nu, ca daca nu e , ma abonez la unul din lastarii noi ai tai...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Carmen a scris:am eu un fix cu asta...vreau sa stiu dc e tenuipes sau nu, ca daca nu e , ma abonez la unul din lastarii noi ai tai...
pana acum n-am difuzat decat australis ssp tenuipes, din care am 2 varietati, una cu frunze destul de rotunde, celalalt in forma de para (nedifuzat inca)
si mai am un australis ssp australis si un ssp bandaensis (cu pete roz pe varfurile petalelor)
asa arata a a fi
este un articol in una din primele Stemma cu subspeciile de australis
si autorul zicea ca diferenta principala ar fi grosimea frunzelor, cel mai subtire tenuipes, urmatorul australis, apoi celelalte
incep sa am indoieli
tenuipesul care a ajuns la Simona are frunze de 1 mm - frunzele butasului facut acum vreo 15 luni din planta mama are frunze de 3 mm grosime, pe cand ssp australis certificata nu are decat 2 mm
despre "pufosenie", sant varietati pufoase si altele mai putin
as zice ca diferenta intre ssp australis si ssp tenuipes s-ar putea face mai usor cu culoarea tijelor noi
dar poate ca e prea subjectiv
la brevialata / incurvula functioneaza foarte bine, frunzele adulte pot semana, caci au o diferente mari pe aceeasi planta, in schimb juvenilele sant foarte diferite (si inflorescenta pare sa fie diferita)
Pakeha a scris:Pakeha a scris:tocmai fac poze, asta seara am simultan : mindorensis (e cel putin a 10a inflorire succesiva), waymaniae, myrmecopa, praetorii, halophila, shirleyi, heushkeliana, lacunosa pallidiflora, multiflora, anulata, sp DS70, pubicalyx, wayetii, picta, uncinata
si in pregatire : rigida, samoensis, fuscomarginata, kloppenburgii, greenii, chinghungensis, aff parviflora, mindorensis Black, macgillivrayi, kentiana, vanuatuensis, naumanii, davidcummingii, incurvula, padangensis, carnosa (ultimul buchet 2008)
si sigur am uitat cateva ...
nu-mi fac iluzii, nu toate vor inflori, dar cu cat sant mai multe, cu atat sporesc sansele
uitandu-ma mai bine am mai gasit : obscura si cinnamomifolia
si 3 pedunculi noi nouti pe crassicaulis
hai sa ma infund si mai mult in "hors sujet"
am vrut ieri sa duc la servici o planta care nu prea creste si am gasit asta :
e o specie destul de putin cunoscuta, nu prea difuzata, n-am gasit decat vreo 3 poze de flori, de proasta calitate
Merci Alex, ciudata treaba cu australisurile astea...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum