Incidente nefericite
+11
martipan
nina
ela
miha
AnaR
bia8
dianatm
dodo
Simona D.
Stefana
Carmen
15 participan?i
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Incidente nefericite
Eu...nu mai zic nimic de cumingiana mea...prefer sa ma gandesc ca n-am avut-o...desi am incercat...nu cred ca pot salva ceva... acum ma bucur ca m-am inscris pe lista lui Alex pentru butasul de densifolia...care seamana cu ea...asta e...ne-am asumat niste riscuri cand le-am comandat...sper ca macar celelalte sa se adapteze...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Pastrati butasi din toate, daca tija are un pic de seva, teoretic are sanse sa se prinda.
Pai asta faceam, ma asezam intr-o pozitie care trebuie ca era tare amuzanta (mai putin pentru zapacenia de Nick) pentru baiatul meu, care se tinea de burta de ras...
Da' si daca-mi vedeati florile de phalaenopsis mov...cred ca va era tare mila. erau vreo 12 flori si nu era o petala care sa nu fie ciuruita...Asa ca toate acrobatiile mele si tipetele stridente erau pe deplin justificate.
Acum..l-am amenintat ca-i smulg penele fulg cu fulg, da' nu ma crede. Asa ca...trebuie sa iau din nou pozitia...stiti voi care...
Da' si daca-mi vedeati florile de phalaenopsis mov...cred ca va era tare mila. erau vreo 12 flori si nu era o petala care sa nu fie ciuruita...Asa ca toate acrobatiile mele si tipetele stridente erau pe deplin justificate.
Acum..l-am amenintat ca-i smulg penele fulg cu fulg, da' nu ma crede. Asa ca...trebuie sa iau din nou pozitia...stiti voi care...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
inseamna ca sunt gustoase...nu cred ca o sa-l dezveti prea usor!
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Gustoase tare, da' nu-l las eu sa se infrupte din ele! Sa-si manance spanacul lui!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
ela- Pasionat de Hoya
-
vai ce dragutz ce povestiti voi aici, eu inca nu am animale in casa deci pot sta linistita.
imi pare tare rau pentru cumingianele voastre, eu am una insa e butas care s-a dezvoltat de cand e la mine, insa tot micut e, cand va creste mare promit ca va dau la toate din ea.
imi pare tare rau pentru cumingianele voastre, eu am una insa e butas care s-a dezvoltat de cand e la mine, insa tot micut e, cand va creste mare promit ca va dau la toate din ea.
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
Mai las-o, poate isi revine, si eu am lasat-o.
nina- Colectionar Hoya
-
Numarul mesajelor : 402
Varsta : 59
Data de inscriere : 13/02/2008
La mine mai este doar un butas, restul s-au ingalbenit pe rand . Diana, cum ne-o fi norocul
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Eu ma rog sa se prinda.
In fiecare zi ma gandesc ca tot cea mai buna alegere a fost sa ajunga la Bucuresti ca in Timisoara pe caldurile astea sigur era moarta de mult.
Din pacate cu specia asta se pare ca avem numai ghinion, eu as zice ca e cea mai pretentioasa dintre toate, oricum eu iti tin pumnii sa se prinda macar un lastar dintr-o planta intreaga.
In fiecare zi ma gandesc ca tot cea mai buna alegere a fost sa ajunga la Bucuresti ca in Timisoara pe caldurile astea sigur era moarta de mult.
Din pacate cu specia asta se pare ca avem numai ghinion, eu as zice ca e cea mai pretentioasa dintre toate, oricum eu iti tin pumnii sa se prinda macar un lastar dintr-o planta intreaga.
Gata, am taiat-o
La baza nu mai avea seva deloc, era seaca.
Am pus lastarii in apa, acum astept ...
La baza nu mai avea seva deloc, era seaca.
Am pus lastarii in apa, acum astept ...
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Data de inscriere : 04/03/2008
Si eu am taiat ieri H. pubicalyx 282 de PS ca au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele de la baza. Am pus un butas in pamant. Cand l-am scos din pamant radacina era putrezita aproape toata.Acum o sa vad daca se prinde.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Multumesc Diana dar astept ca butasul arata bine, sper sa se prinda.
dodo- Pasionat de Hoya
-
si eu am pierdut coriacea de la Alex, i-am taiat doar varful si l-am pus in apa...sper sa se prinda , macar sa raman cu un butas daca planta mare nu a rezistat
ela- Pasionat de Hoya
-
Ela pune o fotografie cu ea sa vedem si noi cum arata.
dodo- Pasionat de Hoya
-
ce sa mai pozez.....incepuse sa se ingalbeneasca deja cand am primit-o, am pus-o in substrat si in minisera dar dupa cateva zile s-a ingalbenit de tot ,am inceput sa tai cate o bucatica sperand sa dau de o portiune sanatoasa; mai avea seva doar in varf ,asa ca l-am taiat (2 frunze) si l-am pus in apa...
asta e, probabil e mai sensibila la lipsa de apa ;totusi ma asteptam sa vina cu radacinile in substrat avand in vedera caldurile din perioada aceea...
asta e, probabil e mai sensibila la lipsa de apa ;totusi ma asteptam sa vina cu radacinile in substrat avand in vedera caldurile din perioada aceea...
ela- Pasionat de Hoya
-
Fruntea sus,poate o sa se prinda butasul de varf !
martipan- Cercetas Hoya
-
Numarul mesajelor : 190
Varsta : 36
Localizare : Moreni,DB / Ploiesti,PH
Data de inscriere : 02/09/2008
asa sper si eu....daca nu, iau de afara o planta adulta
ela- Pasionat de Hoya
-
Hmm... in seara asta am comis-o. Am reusit sa rup singura frunza pe care o avea butasul meu de benguetensis. Am ramas doar cu lastarul care are la un nod un mic mugure verde. L-am pus in minisera ... sper sa nu il pierd.
Asta e ... daca sunt aiurita si neatenta ... si mi-e asa de ciuda ...
ancag- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 105
Varsta : 45
Localizare : Iasi
Puncte : 51
Data de inscriere : 21/07/2008
curaj,benguetensisul e o planta rezistenta si luptatoare..am si eu si i-a mers bine desi am tot mutat-o...
ela- Pasionat de Hoya
-
ancag a scris:Hmm... in seara asta am comis-o. Am reusit sa rup singura frunza pe care o avea butasul meu de benguetensis. Am ramas doar cu lastarul care are la un nod un mic mugure verde. L-am pus in minisera ... sper sa nu il pierd.
sa vezi cum e cand rupi din neatentie singurul peduncul de H coriacea care inca n-a inflorit niciodata ...
sau cand n-ai destul timp sa te ocupi cum ar trebui de butasii din Borneo inca nedescrisi / necunoscuti, si mai moare cate unul ...
benguetensis se mai gaseste, planta din jungla la 2-3 zile de mers pe jos de la ultimul sat, e altceva
ti-am mai ridicat moralul ?
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum