Ultimele achizitii
+7
dodo
Andrada
luiza
Pakeha
vivien
vickylucia
Carmen
11 participan?i
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Ultimele achizitii
alex, poti sa imi spui de ce grupul eriostemma este considerat 'aparte' fata de celelalte hoya?
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
[quote="Pakeha o solutie buna e sa cumperi praetorii de la cine are butasi sanatosi
dar am impresia ca ultimii au fost deja comandati [/quote]
esti tare simpatic, sa stii ca si eu mi-am propus ca dc nu reusesc nici acum sa prind un butas din asta ieftin, am sa apelez si la cei mai scumpi....
dar am impresia ca ultimii au fost deja comandati [/quote]
esti tare simpatic, sa stii ca si eu mi-am propus ca dc nu reusesc nici acum sa prind un butas din asta ieftin, am sa apelez si la cei mai scumpi....
Pana raspunde Pakeha iti zic ce stiu eu: speciile din acest grup sunt in principal terestre(in timp ce majoritatea celorlalte sunt epifite), au frunze si flori mari.ela a scris:de ce grupul eriostemma este considerat 'aparte' fata de celelalte hoya?
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
si iubesc lumina puternica, caldura mare si umiditatea....mi se pare ca nu au parfum!
ela- Pasionat de Hoya
-
dupa ce a fost considerat o sectiune in cadrul genului Hoya, Eriostemma a fost de curand reclasificat ca gen aparteela a scris:alex, poti sa imi spui de ce grupul eriostemma este considerat 'aparte' fata de celelalte hoya?
deci Eriostemma nu sunt Hoya
am studiat cu mare atentie in Bornéo in paralel Hoya imperialis si Eriostemma sp Borneo (E obtusifolioides ?)
am gasit 4 diferente majore in structura interna a florilor si se pare ca e suficient pentru a defini un gen aparte
pregatesc un articol despre asta in viitorul numar al revistei (as fi facut un rezumat, dar n-am destul timp
poate va pun poze mai tarziu)
intr-adevar nu am vazut Eriostemma epifite (epyfite ?), dar nimic nu o interzice, pot sa creasca oriunde, asa cum si Hoya am vazut multime terestreStefana a scris:Pana raspunde Pakeha iti zic ce stiu eu: speciile din acest grup sunt in principal terestre(in timp ce majoritatea celorlalte sunt epifite), au frunze si flori mari.
florile sunt dintre cele mai mari si foarte carnoase, frunzele nu neaparat mari, pot fi si relativ mici (coronaria Giant)
intr-adevar sunt plante de canopee, deci lumina puternica, caldura mare, umezeala 100%, curent de aer ...ela a scris:si iubesc lumina puternica, caldura mare si umiditatea....mi se pare ca nu au parfum!
nu stiu daca au parfum sau nu, nu am remarcat parfum diurn (dar sunt o gramada de Hoya care miros doar noaptea si alte Hoya care nu miros deloc)
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Vin Iul 03, 2009 10:11 pm, editata de 1 ori
aha...deci si curent de aer...inseamna ca trebuie sa le pun chiar in dreptul ferestrei care se deschide, dar iarna ce fac cu ele/? ar fi minunat sa necesite o perioada de repaos!
spun asta pt. ca ma gandeam sa ma profilez pe eriostemma, pt. ca vara le pot asigura conditiile necesare( mai ales lumina si caldura) dar ce ma fac iarna?
spun asta pt. ca ma gandeam sa ma profilez pe eriostemma, pt. ca vara le pot asigura conditiile necesare( mai ales lumina si caldura) dar ce ma fac iarna?
ela- Pasionat de Hoya
-
ela a scris:aha...deci si curent de aer...inseamna ca trebuie sa le pun chiar in dreptul ferestrei care se deschide, dar iarna ce fac cu ele/? ar fi minunat sa necesite o perioada de repaos!
dimpotriva, au nevoie de o perioada de repaos
o mica ventilatie (de genul 2 ferestre opuse) poate rezolva curentul de aer
stiu precis ca in Suedia au obtinut flori la cel putin 2 specii de Eriostemma - deci e posibil
iar in legatura cu lumina, cred ca la Galati e una din cele mai mari luminozitati din Europa
putem concura cu sudul Frantei,cred! cred ca si la uscaciune....
despre repaos, am sa te mai pisez cu intrebari spre iarna...pana atunci, le admir:magnifica( juvenila),subcalva si coronaria-butasi ( din pacate pe ariadnae nu m-am priceput sa o prind dar am gasit pe forum un butas la schimb cu alta hoya..)
despre repaos, am sa te mai pisez cu intrebari spre iarna...pana atunci, le admir:magnifica( juvenila),subcalva si coronaria-butasi ( din pacate pe ariadnae nu m-am priceput sa o prind dar am gasit pe forum un butas la schimb cu alta hoya..)
ela- Pasionat de Hoya
-
Am primit azi coletul cu ultima mea achizitie o H. mindorensis. Desi a facut 12 zile pe caldurile astea caniculare planta a ajuns in stare desul de buna. I s-a uscat doar vaful putin dar restul e ok.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
dodo, cat a costat planta,banuiesc ca e matura...
ela- Pasionat de Hoya
-
bravo,....asteptam sa o si vedem....si mai ales ca e mindorensis, care creste ingrozitor de incet, chiar e o realizare...
si thompsonii creste taaare incet! in schimb, in vara asta, am observat o crestere spectaculoasa la vanuatuensis, irian jaya, paziae ; in schimb, ma chinui tare cu davidcumingii,obscura, pubycalix iar bela creste o perioada apoi stagneaza si tot asa....
ela- Pasionat de Hoya
-
am uitat sa va spun ca din weekendul meu prelungit m-am intors acasa cu o frumoasa Hoya bella si o lacunosa ( care e diferita decat ce aveam noi din baumax )...
Carmen...sa-ti traiasca!!! Se pare ca bella ramane marea ta dragoste...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
da, era una din preferate si prima care a inflorit la mine, insa exemplarul meu e cam uscat deja....trebuia inlocuit cu o planta noua...sper sa o pot pastra mai multi ani pe cea noua...
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Ultimele achizitii de Hoya
» Noi achizitii.2009TUL
» ultimele achizitionate
» Ultimele flori de octombrie si noiembrie 2010
» Noi achizitii.2009TUL
» ultimele achizitionate
» Ultimele flori de octombrie si noiembrie 2010
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum