HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Vand flori!

+10
Ioanah
Carmen
dodo
Pakeha
Marmoset
vickylucia
Sash
vivien
tinaM
getama
14 participan?i

Pagina 1 din 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

In jos

Vand flori! Empty Vand flori!

Mesaj Scris de getama Joi Aug 13, 2009 10:42 am

Pui de violete:
- Ocean Side 4buc
- Mulberry Jazz
- Montgomery Silver Frost
- Happy Cricket
- Ma's Country Girl
- Astral
- Buckeye Irish Lace
Puii sunt 9lei fiecare.

Frunze cu pui:
- Mellow Magic
- Frozen in Time
- Sun Sizzle
- Sunkissed Rose
- Festive Holiday
- Irish Flirt 2buc
- Tsarina

Frunzele cu pui sunt 10lei.
http://home-and-garden.webshots.com/album/574025885pXCGPQ

Ultima editare efectuata de catre getama in Mar Aug 25, 2009 9:40 pm, editata de 1 ori
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 656
Localizare : Galati
Puncte : 689
Data de inscriere : 25/05/2009

http://getama.sunphoto.ro

Sus In jos

Vand flori! Empty Re: Vand flori!

Mesaj Scris de tinaM Vin Aug 14, 2009 12:01 am

Geta, eu vazui si ceva pui de episcii pe-acolo... alea ce regim au? Smile
tinaM
tinaM
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de vivien Vin Aug 14, 2009 8:48 am

de vedete..... Smile
vivien
vivien
Dependent de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Vin Aug 14, 2009 9:32 am

Pui de kohlerie:
- Hcy's Venus 4buc
- An's Nagging Macaws 2buc
- Onamnad
- Amadeus
- Warszewiczii 2buc
- Hcy's Jardin du Monet 2buc
- Bibbi 5buc
- Queen Victoria 5buc sunt micute mai astept sa se intremeze si sa creasca.Vand flori! 2284468760105249326sXZfre_th asa arata unul dintre pui.
Bibbi 9lei,restul 15lei pun si poze imediat.

Episcia Silver Skies 10lei.

Ultima editare efectuata de catre getama in Mar Aug 25, 2009 3:35 pm, editata de 4 ori
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de tinaM Vin Aug 14, 2009 6:43 pm

Episcia as dori-o eu. E vreo problema daca ramane pe sfarsitul saptamanii viitoare(nu sunt acasa)?
tinaM
tinaM
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Vin Aug 14, 2009 7:45 pm

Episcia numai am pui dar in cam doua saptamani o sa am din nou.S-a dat.
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Sash Vin Aug 14, 2009 11:24 pm

Unde gasesc poze cu florile pe care le vor face? M-ar interesa bibbi dar vreau sa fiu sigura ca e ceea ce cred eu ca e.
edit: am gasit poze in albumul tau. Nu e ceea ce imi doream eu - speram sa fie alb imaculat cu picatele rosii...

Sash
Admirator Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 77
Puncte : 83
Data de inscriere : 07/07/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Sam Aug 15, 2009 8:09 am

getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Mier Aug 19, 2009 8:41 pm

As dori si eu kohlerii, daca mai este valabila oferta!
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Mier Aug 19, 2009 9:46 pm

da e valabila.
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Mier Aug 19, 2009 10:48 pm

Reactulizare:

Pui de violete:
- Ocean Side 4buc
- Montgomery Silver Frost
- Happy Cricket
- Astral
- Buckeye Irish Lace
Puii sunt 9lei fiecare.

Frunze cu pui:
- Mellow Magic
- Sun Sizzle
- Sunkissed Rose
- Festive Holiday
- Irish Flirt 2buc
- Tsarina

Frunzele cu pui sunt 10lei.

Ultima editare efectuata de catre getama in Mar Aug 25, 2009 9:41 pm, editata de 3 ori
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Joi Aug 20, 2009 9:03 am

Pui de kohlerie:
- Hcy's Venus 4buc
- Onamnad
- An's Nagging Macaws
- Amadeus
- Warszewiczii 2buc
- Hcy's Jardin du Monet 2buc
- Sunshine
- Bibbi 5buc
- Queen Victoria 5buc sunt micute mai astept sa se intremeze si sa creasca. asa arata unul dintre pui.
Bibbi 9lei,restul 15lei.

Ultima editare efectuata de catre getama in Mar Aug 25, 2009 3:34 pm, editata de 2 ori
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Marmoset Joi Aug 20, 2009 1:21 pm

Arrow

Ultima editare efectuata de catre Marmoset in Vin Aug 21, 2009 10:50 am, editata de 1 ori
Marmoset
Marmoset
Curios cu privire la Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 11
Puncte : 4
Data de inscriere : 15/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Joi Aug 20, 2009 4:11 pm

Arrow

Ultima editare efectuata de catre getama in Dum Apr 11, 2010 1:22 pm, editata de 1 ori
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de vivien Joi Aug 20, 2009 5:34 pm

eu nu am cumparat de la ea kohlerii ,sau episcii doar violete si hoya, dar nu am de facut absolut nici o plingere de facut, plantele erau mari si bine intretinute
vivien
vivien
Dependent de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Joi Aug 20, 2009 7:55 pm

Nu reusesc sa-mi dau seama cum se ajunge la atata virulenta No
Nu cunosc nimic din problema respectiva (si cu atat mai putin persoanele implicate) si deci dau o opinie absolut exterioara Neutral

In primul rand si eu vand butasi si chiar plante, gasesc ca e normal ca sa-mi pot finanta alte cumparaturi de plante pe care de asemenea le voi creste (si poate vinde, de ce nu ?)
Nu traiesc din asta, e un hobby, dar am stabilit ca un hobby nu trebuie sa rontaie din bugetul familiei (dar fiecare poate avea motivatiile lui, sa nu judecam, ca sa nu fim judecati ..)
Cei de la care cumpar butasii fac la fel ca si mine, doar ca au inceput mai repede sau/si au o sursa de aprovizionare care nu mi-e accesibila
Iar cei care cumpara de la mine sunt in situatia exact inversa
Daca cineva gaseste ca preturile mele sunt prea mari, sau calitatea nu corespunde pietei sau asteptarilor, sau ca nu sunt destul de amabil pirat , etc. .. sunt liberi sa nu cumpere de la mine, ci sa vada in alta parte (si nu ma sfiiesc sa o spun pe sleau daca e cazul)
Si deasemenea daca conditiile celui care vinde nu-mi convin, sunt liber sa gasesc pe altcineva, decat sa provoc tensiuni sterile (mai ales pentru cativa lei sau euro amarati)
Daca nu gasesc pe nimeni altcineva, sau astept sa apara candva, sau accept condititiile defavorabile care mi se propun si asta este confused

Poate ca traind de un pachet de ani in Occident, vad lucrurile altfel
Insa, fara sa fiu un ultra-liberal, cred in virtutile pietei si in capacitatile ei de auto-reglare (ma refer la plante de colectie, nu la monopoluri de tip Monsanto ..)

Iar comertul, chiar practicat la o scara mica, are de asemenea avantajul de a pune in legatura oameni care nu se cunosteau in prealabil, ii obliga sa se inteleaga (si la propriu si la figurat Smile ) si pana la urma le deschide orizonturi noi

Iar ca sa termin, o mica paranteza
Inteleg foarte bine ca plantele sau butasii se pot face cadou in loc de a-i vinde, nici o problema (approvizionez in Hoya Gradina Botanica din Cluj, fara vreo compensare materiala, doar sufleteasca Buchet )
Acum vreo 15 ani, am fost la teatru la Paris
Eram 8 persoane, 4 aveam invitatii gratuite, 4 isi platisera biletele
La iesire am fost cu totii la un restaurant unde ne-am impartasit impresiile :
fara exceptie, cei are isi platisera biletele apreciasera spectacolul, cei care nu le platisera nu apreciasera spectacolul
De meditat .. scratch
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin
Numarul mesajelor : 3961
Varsta : 63
Localizare : Normandie / France
Puncte : 3872
Data de inscriere : 23/02/2008

http://www.pakehas-hoya.com/index.php

Sus In jos

Mesaj Scris de dodo Joi Aug 20, 2009 8:04 pm

Sunt absolut de acord cu tine Alex. Si eu sunt de parere ca daca iti doresti o planta trebuie s-o cumperi pentru ca atunci o vei ingriji si pretui mai mult. De-alungul anilor am daruit plante foarte multe si am constat ca persoanele care le-au primit (cu mici exceptii) nu le-au pretuit si in final au murit. Atunci am decis ca mai intai voi vinde plantele si voi darui unele persoanelor care cumpara sub forma de bonusuri. De altfel fiecare poate sa decida ce cumpara si ce nu si daca pretul i se pare corect sau nu.
dodo
dodo
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Joi Aug 20, 2009 8:12 pm

multumesc alex,ai pus punctul pe i ,nu incerc sa ma disculp ca nu am de ce (cel putin din viziunea mea )cand imi place o floare sau ceva anume pentru mine nu conteaza sacrificiile( si ca o paranteza nu conteaza de la ce departare o cumpar sau imi asum riscul de a nu ajunge totusi intreaga ,iar daca totul ajunge sa fie un esec reiau iar o noua comanda ,pana o vad si eu la mine acasa,nu ma descrajez usor si nici nu ma dau in laturi oricat ar trebui sa achit sau sa rabd ;asta inseamna din punctul meu de vedere pasiunea pantru flori) ma bucur de rezultate .
Cat despre transportul prin posta este un risc pe care trebuie sa ni-l asumam atunci cand cumparam prin posta. cat despre persoana respactiva i-am trimis gratis 4 plante"(kohleriile pozate sunt fara nici un ban) banii mei taxele postale ,si nu ii inteleg indignarea sau nemultumirea cu atat mai putin ura pe care mi-o poarta Crying or Very sad
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Joi Aug 20, 2009 10:40 pm

Doresc următoarele:
- Hcy's Venus 1buc
- Onamnad 1 buc
- An's Nagging Macaws 1 buc
- Amadeus 1 buc
- Hcy's Jardin du Monet 1buc
- Bibbi 1buc
- Queen Victoria 1 buc
După ce le primesc o să le pozez și apoi postez!
Trimite-mi nr de cont și banca pe MP.
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Vin Aug 21, 2009 12:26 am

O sa-ti pun si un bonus suplimentar
inca o kohleria Bibbi sau achimenes Purple King
anul acesta sau inmultit extrem de mult si ma gandesc sa le mai raresc Very Happy
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Marmoset Vin Aug 21, 2009 2:25 am

...

Ultima editare efectuata de catre Marmoset in Vin Aug 21, 2009 10:49 am, editata de 1 ori
Marmoset
Marmoset
Curios cu privire la Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 11
Puncte : 4
Data de inscriere : 15/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Vin Aug 21, 2009 8:37 am

getama a scris:O sa-ti pun si un bonus suplimentar
inca o kohleria Bibbi sau achimenes Purple King
anul acesta sau inmultit extrem de mult si ma gandesc sa le mai raresc Very Happy

Dacă ai achimenes verschafelt, aș dori în loc de 2 kohlerii bibi!
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Vin Aug 21, 2009 8:44 am

nu am disponibil ambroise vershaffelt,cand o sa am o sa postez.
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Vin Aug 21, 2009 10:32 am

Aoleu...vad ca daca intr-o dupamasa nu-mi iau laptopul de la birou acasa sa butonez si de acolo, se poate schimba toata linistea din forum, pe care m-am straduit mereu sa o pastrez, intr-o clipa....

Sa punctez si eu niste aspecte, pe care m-as bucura daca le-ati respecta...
E un forum in care oamenii intra fara responsabilitati, din curiozitate, mod de relaxare, motivat de achitizii florale ( in special Hoya ) si sper ca nu in ultimul rand si cel mai important, din dorinta de a cunoaste HOYA in primul si-n primul rand....

Nu m-a deranjat deloc faptul ca unele persoane incearca sa vanda flori...sunt de acord cu Alex...e normal, e o sursa de bani pt alte achizitii florale si doar atat...nimeni nu face avere din banii stransi din vanzarea florilor....

Apoi, nu m-a deranjat nici faptul ca se vinde si altceva inafara de Hoya, chiar eu am mutat subiectul la vanzari , caci initial fusese postat gresit la schimburi....

Vreau sa se faca totusi distinctia intre vanzarea de flori din piata, unde intorci planta pe toate partile, si vanzarea on line, in care exista niste riscuri pe care cred ca toti tb sa ni le asumam in momentul in care cumparam ceva...

E clar ca dezamagiri pot sa apara...daca tineti minte ce suparate eram mai demult cand am cumparat plante adulte de Hoya care au calatorit vreo 3 saptamani si erau deja moarte cand au ajuns la noi ( pe care dadeam cam 20-30 euro cu transport / planta ) ...Sau exemplul Ninei care a cumparat o data din State o H. obovata imensa, superba de pe ebay ( la un pret exorbitant ) ,si cand a primit-o, era putrezita TOTAL pentru ca fusese pusa intr-o punga in colet...iar conditiile de transport au presupus si temperaturi extreme....nu a putut salva niciun butas....
Va spun asta ca sa vedeti ca exista si evenimente neplacute in care nu ai ce sa-i mai spui vanzatorului....Transportul cu posta implica riscuri nebanuite...unele colete ajung la destinattie, altele deloc, altele in stare buna, altele in stare proasta....
Vina e uneori a vanzatorului, uneori a transportului, alteori a nimanui...

Ce nu inteleg e ca daca o data esti nemultumit de o persoana, de ce mai comanzi de la ea, si mai mult, de ce vrei sa speli rufele in public...
Eu una sunt adepta aplanarii conflictelor din fasa si cu implicarea stricta a persoanelor care au creat conflictul...

De ce trebuie sa luam partea uneia sau alteia ? Cine se cunoaste cu adevarat pe forumurile astea de flori incat sa bage mana in foc pentru buna credinta a unuia sau altuia ?

Eu una, in afara de Alex, pe care l-am vazut personal o data in Cluj, si pe Stefana, o data in Bucuresti, si pe Bia8 ( care mi-e nasa )...nu cunosc personal pe nimeni in forum, si nu vreau sa tin partea nimanui , nici sa fiu arbitru pe forum in caz de certuri si neplaceri...

Am inteles situatia...colet primit, platit, nemultumiri cu privire la conditii de transport si marimea plantelor....
Ce pot sa spun...ghinion...bani pierduti in vant...
De ce nu cereti mai multe detalii despre plante cand aveti banuieli sau nu cunosteti persoana ? Cereti poze,masuratori la frunze, cereti un numar exact de frunze si toate alea...Atunci in momentul primirii unui colet aveti toate drepturile sa discreditati persoana pentru ca n-a trimis ce a promis...Altfel va asumati chiar riscul final sa trimiteti banii unei persoane, care poate spune ca va trimite ceva, si nu va trimite nimic...sau va trimite butasi in loc de plante inradacinate sau mai stiiu eu ce....

Mie imi pare rau de situatia creata pentru ambele fete, dar nu consider ca situatia trebuie neaparat ilustrata in detalii si-n certuri si acuze pe forum...Asa cum nu ne dam nici adresa decat pe pm, sau conditiile de plata, conturi bancare si toate cele, cred ca puteti sa va solutionati problema singure, fara a fi necesar ca toti cei ce citesc forumul sa fie nevoiti a face pe avocatul uneia dintre parti....

Mai bine fac eu pe judecatorul si va rog pe amandoua sa va solutionati in privat orice problema, de orice natura care nu are de-a face cu Forumul nostru de Hoya....
Pentru asta va multumesc anticipat.

Apoi daca tot suntem la capitolul moralitatii vreau sa va relatez cum se cumpara plante de Hoya din strainatate fie ca discuti cu vanzatorul , fie ca le cumperi de pe ebay, tradera sau alte asemenea locuri virtuale de vanzare:
daca se cumpara de pe ebay sau tradera, e clar vezi planta / butasul si chiar aia/ala o/il primesti...la pretul adjudecat , la care se adauga comisionul paypal si tranportul.
Daca le cumperi de la alti vanzatori – Paul Shirley, Rosita , Maggi si orice alt vanzator de Hoya ( cu exceptia lui Alex ) , comanzi butasi din speciile cerute, care au un nod, sau 2 , sau poate 3, in functie de ce are omul disponibil, platesti aceleasi taxe( butasi + comision paypal + tranport ) , indiferent de plantele comandate si valoarea lor …
In ambele situatii astepti cu mare nerabdare coletul...il deschizi , constati starea lui, si incerci sa inradacinezi ce ai primit...Daca ai noroc la ei bine, daca nu, poate vei avea data viitoare...Nimeni nu garanteaza calitatea butasului dupa transport, si nimeni nu-ti inlocuieste butasii pierduti dupa transport sau dupa nereusitele in inradacinare...cat cu privire la bonusuri, nimeni nu are mana larga a lui Pakeha...in sensul ca da, daca ai comenzi considerabile, ti se pun cadou butasi, dar nu cei pe care ii ceri tu, ci aceia pe care-i considera vanzatorul...
Astea vi le spun ca sa aveti un termen de comparatie cu privire la privilegiile pe care vi le creeaza Pakeha, iar daca el nu le spune, eu cred ca trebuie mentionate, pentru ca realitatea vanzarilor de butasi sau plante de Hoya, peste tot in lume e cea pe care v-o descriu eu....
Cu privire la plante inlocuite datorita transportului cu probleme, o singura data furnizorul nostru german a inlocuit 2 plante din 3 colete a cate 10 plante mari, pe care noi le-am impartit intre noi....
Fiecare poate verifica singur ceea ce am spus cu privire la vanzarile de butasi si plante de Hoya...facand comanda la oricare sa urmariti procedura....
Deci cu ocazia asta, iti multumim Alex, pentru toate concesiile care ni le faci, si tot ce am spus am spus pentru ca toata lumea sa stie ce favoruri faci pentru noi...in toate comenzile care au fost derulate aici ….
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Vin Aug 21, 2009 10:52 am

asa e ,ai perfecta dreptate si inca odata ii multumesc lui alex pentru minunatiile cu care ne infumuseteaza casa si ne incanta sufletul Premiu
imi cer mii de scuze daca am gresit cu ceva,Carmen si imi pare rau ca in loc sa fii linistita (felicitari pt sarcina ,si nastere usoara)gasesti postari neplacute ... Not worthy
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat