butasi de frunze
HOYA :: Hoya :: Experimente
Pagina 1 din 1
butasi de frunze
cred ca am mai facut posturi cu subiectul astaela a scris:atat de putine frunze dau radacini?...si eu care nu m-am indurat sa le arunc pe cele care s-au rupt, accidental, si le-am pus direct in substrat.....unele au facut si radacini....inseamna ca ma chinuiesc degeaba cu ele!
o frunza doar cu petiol face radacini destul de des (am observat lucrul asta acum cativa ani cu o frunza de verticillata cazuta intre ghiveci si suport cu petiolul in jos, 6 luni mai tarziu era tot verde, am extras-o si avea radacini mari - 3 ani mai tarziu tot nu facuse nimic altceva decat radacini ...)
ca sa se dezvolte o planta trebuie neaparat sa apara o tija si apoi frunze, ori cresterea tijelor direct din radacini este foarte rara ...
sansa este ca sa nu fie doar petiolul cu frunza, ci si o mica aschie de tija de deasupra petiolului - daca ati observat, mugurii nu apar altundeva pe tija decat la noduri in partea de sus a nodului
in poza de mai jos, nu sunt doar frunze, butasul cu 2 frunze are si jumatatea de sus a nodului (cea buna), cel cu o frunza are o bucata buna de tija (din jos de partea verzuie) - ambii butasi vor da plante fara probleme (si chiar mai mult, cel cu 2 frunze taiat in 2 la jumatatea nodului ar da 2 butasi viabili)
Subiecte similare
» Frunze inradacinate
» Experiment cu H. imperialis - butas fara frunze
» Experiment cu Hoya sp. Um Phang PES01 - butas fara frunze
» Decolorare frunze de hoya
» Hoya cu frunze rosii [la soare]
» Experiment cu H. imperialis - butas fara frunze
» Experiment cu Hoya sp. Um Phang PES01 - butas fara frunze
» Decolorare frunze de hoya
» Hoya cu frunze rosii [la soare]
HOYA :: Hoya :: Experimente
Pagina 1 din 1