Hoya in octombrie
+7
ira
Carmen
gabiee
Vernil
andreiacamelia
dodo
Pakeha
11 participan?i
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Hoya in octombrie
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Lun Oct 04, 2010 1:33 pm, editata de 1 ori
Re: Hoya in octombrie
Sunt minunate, sper sa le vad si eu pe ale mele inflorite asa.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Sunt niste frumuseti!
andreiacamelia- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 50
Varsta : 42
Localizare : Fetesti
Puncte : 50
Data de inscriere : 05/05/2010
Intre H.patella si H.cystiantha de departe prima este o frumusete. Au si parfum aceste varietati ?
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
minunate toate !!!!!!
ma imbolnavesc tot mai rau
ma imbolnavesc tot mai rau
gabiee- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 32
Localizare : jud. Arad
Puncte : 32
Data de inscriere : 28/08/2010
vai, deci toate preferatele mele infloresc in zodia Balantei...super...nu-i nimic intamplator
foarte reusite
foarte reusite
Am o mare nedumerire, ale noastre cand incep sa infloreasca ? Ca unele dintre noi avem plante mature, le asiguram conditii si totusi ... greu, foarte greu ... Nu va zic ca sotul rade de mine, ma intreaba daca mai nou, numarul frunzelor tine loc de flori ... O sa traiasca cu ceai cald iarna asta
Vernil- Hoya-mon amour
-
doua asteptate de mult :
H telosmoides (5 pedunculi, dintre care 2 cu boboci)
si H dennisii (1 peduncul cu 2 randuri de boboci)
asta ultima, ca si H hypolasia, mult m-am chinuit cu ea, am impresia ca trebuie inceput cu butasi ceva mai mari decat i-am avut initial : 1 nod ...
- imi spuneam ca nu se poate, in Suedia ambele par sa infloreasca frecvent si la mine nimic vreme de 3 ani
hypolasia tocmai a facut a 3-a (sau a 4-a ?) tura de flori anul asta, iar dennisii e pe drumul cel bun
intre timp au cazut bobocii de la H megalaster (udare insuficienta cat am fost plecat, dar poate cadeau oricum)
insa a inflorit in sfarsit H sp aff wrayi (cea cu frunze mici, cea cu frunze mari are si ea 2 pedunculi cu boboci)
e o minunatie, o sa fac un post special
in legatura cu intrebarea lui Vernil, cred ca mi-am mai dat cu parerea, si formulasem cateva critici (constructive )
cred ca a vedea cum sunt cultivate la altii, schimbul de experienta, identificarea greselilor sunt singurele modalitati de a progresa (de exemplu iar am avut-o invitata pe Torill, a stat 3 zile la noi si i-am mai "smuls" cateva secrete si probabil si ea mie in momentul de fata Michele Rodda e in vizita la Torill pentru cateva zile, etc. ...)
vizita la Gradina Botanica din Cluj a fost deasemena interesanta, am identificat de ce plantele nu prea cresc si mai ales nu prea infloresc (am ca termen de comparatie butasi simultani la sora mea care au ajuns deja plante mari si infloresc bine)
din pacate nu cred ca sfaturile imi vor fi urmate in totalitate, nu au timp sa acorde fiecarei plante conditiile prielnice specifice, cu toata bunavointa pe care o au
acuma, sa fiu cinstit, au avut totusi ceva flori, chiar unele nu dintre cele mai usoare, de exemplu mindorensis si shepherdii, dar mult mai putine decat ar fi fost de sperat
H telosmoides (5 pedunculi, dintre care 2 cu boboci)
si H dennisii (1 peduncul cu 2 randuri de boboci)
asta ultima, ca si H hypolasia, mult m-am chinuit cu ea, am impresia ca trebuie inceput cu butasi ceva mai mari decat i-am avut initial : 1 nod ...
- imi spuneam ca nu se poate, in Suedia ambele par sa infloreasca frecvent si la mine nimic vreme de 3 ani
hypolasia tocmai a facut a 3-a (sau a 4-a ?) tura de flori anul asta, iar dennisii e pe drumul cel bun
intre timp au cazut bobocii de la H megalaster (udare insuficienta cat am fost plecat, dar poate cadeau oricum)
insa a inflorit in sfarsit H sp aff wrayi (cea cu frunze mici, cea cu frunze mari are si ea 2 pedunculi cu boboci)
e o minunatie, o sa fac un post special
in legatura cu intrebarea lui Vernil, cred ca mi-am mai dat cu parerea, si formulasem cateva critici (constructive )
cred ca a vedea cum sunt cultivate la altii, schimbul de experienta, identificarea greselilor sunt singurele modalitati de a progresa (de exemplu iar am avut-o invitata pe Torill, a stat 3 zile la noi si i-am mai "smuls" cateva secrete si probabil si ea mie in momentul de fata Michele Rodda e in vizita la Torill pentru cateva zile, etc. ...)
vizita la Gradina Botanica din Cluj a fost deasemena interesanta, am identificat de ce plantele nu prea cresc si mai ales nu prea infloresc (am ca termen de comparatie butasi simultani la sora mea care au ajuns deja plante mari si infloresc bine)
din pacate nu cred ca sfaturile imi vor fi urmate in totalitate, nu au timp sa acorde fiecarei plante conditiile prielnice specifice, cu toata bunavointa pe care o au
acuma, sa fiu cinstit, au avut totusi ceva flori, chiar unele nu dintre cele mai usoare, de exemplu mindorensis si shepherdii, dar mult mai putine decat ar fi fost de sperat
Pakeha, te rog sa imi spui unde pot citi pretioasele tale indicatii pentru inflorirea hoyei. Eu am observat ca lumina insuficienta este unul dintre motive. Probabil ca si umiditatea aerului, ventilatia, substratul, udarea, temperatura sunt alti factori importanti.
Pana acum la mine au inflorit exact 6 varietati (H.carnosa, multiflora, thompsonii, davidcumingii, motoskei, si cea pozata de Stefana, am uitat numele). Astea toate au inflorit la mine, nu le-am cumparat cu flori sau boboci. Sunt curioasa daca celelalte forumiste au avut un bilant mai bun decat al meu, tinand cont de numarul anilor de cand crestem si ingrijim hoya.
Pana acum la mine au inflorit exact 6 varietati (H.carnosa, multiflora, thompsonii, davidcumingii, motoskei, si cea pozata de Stefana, am uitat numele). Astea toate au inflorit la mine, nu le-am cumparat cu flori sau boboci. Sunt curioasa daca celelalte forumiste au avut un bilant mai bun decat al meu, tinand cont de numarul anilor de cand crestem si ingrijim hoya.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Astept sa se deschida florile lui H.Thompsonie, stau asa de mai bine de 5 zile
Vernil- Hoya-mon amour
-
la mine bobocii sunt mult mai mici (prima tura a cazut), dar e normal, din cauza climatului toate sunt intarziate in general
am peduncul pe H sp aff lyi, butas din primavara, florile sunt apropiate de H thomsonii, dar centrul e rosu-galben
frunzele sunt pufoase, scurte si latarete
si boboc pe H magnifica
mai sunt altii pe alti pedunculi (planta e enorma), dar inca mult mai mici
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Fleur&Item=01Blanc&id=38&ImageName=magnifica1.jpg
am peduncul pe H sp aff lyi, butas din primavara, florile sunt apropiate de H thomsonii, dar centrul e rosu-galben
frunzele sunt pufoase, scurte si latarete
si boboc pe H magnifica
mai sunt altii pe alti pedunculi (planta e enorma), dar inca mult mai mici
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Fleur&Item=01Blanc&id=38&ImageName=magnifica1.jpg
nu stiu ce nu i-a placut lui H dennisii, n-a pastrat decat un boboc , dar cred ca-l duce pana la inflorire
evolutia H telosmoides (doar pe 3 pedunculi s-au format boboci, cate 5, 2, respectiv 1)
aici mi-e cam frica, am uitat deschis geamul pe planta cam 2 ore, la 5° C ...
macar cu asta aflam cat de rezistenta e ... in principiu e de la munte 1200-1600 m, dar acolo muntele e la 18-20° noaptea, nu mai putin ... o sa stiu probabil peste 2-3 zile
altfel, am pus alte poze de flori aici :
https://hoya.forumgratuit.ro/galeria-foto-f6/hoya-caudata-sumatra-galben-t853.htm
si aici
https://hoya.forumgratuit.ro/galeria-foto-f6/he-he-2-varietati-de-h-pubicalyx-t785-15.htm
si inca aici
https://hoya.forumgratuit.ro/galeria-foto-f6/hoyas-rcbr-spykl-a-ykl-b-sp-aff-wrayi-t852.htm
am boboci pentru prima oara pe H sp Estrella Waterfall, sunt curios ce culoare au florile
si boboci pe un H imperialis din seminte, de asemenea nu stiu ce culoare va fi
evolutia H telosmoides (doar pe 3 pedunculi s-au format boboci, cate 5, 2, respectiv 1)
aici mi-e cam frica, am uitat deschis geamul pe planta cam 2 ore, la 5° C ...
macar cu asta aflam cat de rezistenta e ... in principiu e de la munte 1200-1600 m, dar acolo muntele e la 18-20° noaptea, nu mai putin ... o sa stiu probabil peste 2-3 zile
altfel, am pus alte poze de flori aici :
https://hoya.forumgratuit.ro/galeria-foto-f6/hoya-caudata-sumatra-galben-t853.htm
si aici
https://hoya.forumgratuit.ro/galeria-foto-f6/he-he-2-varietati-de-h-pubicalyx-t785-15.htm
si inca aici
https://hoya.forumgratuit.ro/galeria-foto-f6/hoyas-rcbr-spykl-a-ykl-b-sp-aff-wrayi-t852.htm
am boboci pentru prima oara pe H sp Estrella Waterfall, sunt curios ce culoare au florile
si boboci pe un H imperialis din seminte, de asemenea nu stiu ce culoare va fi
Iata-ma si pe mine, curajoasa, incercand sa tin pasul alaturi de Pakeha El face un pas de elefant, eu, unul de furnica Dar il fac
Au inceput sa se deschida bobocii lui H.Thompsonii. Mirosul e divin. Daca reusesc sa am si o floricica de H. serpens, sunt un om fericit
Au inceput sa se deschida bobocii lui H.Thompsonii. Mirosul e divin. Daca reusesc sa am si o floricica de H. serpens, sunt un om fericit
Vernil- Hoya-mon amour
-
Bravo!!!! ,pt noi este o adevarata bucurie sa vedem ca se poate ...
ira- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 76
Puncte : 77
Data de inscriere : 25/06/2010
e foarte bine, H thomsonii ar trebui sa fie in fiecare colectie :
infloreste relativ repede, bogat, miros placut, flori frumusele, o data sau de doua ori pe an, in perioada mai saraca in flori (simultan cu H linearis)
rezista bine la racoare si lipsa de lumina
e o specie pe care o recomand de cate ori pot
cum spuneam, imi era frica de geamul lasat deschis, ca va afecta H telosmoides, situat pe jos chiar in dreptul geamului (usa -geam culisanta)
nicidecum, se vede ca e rezistenta la temperaturi scazute, bobocii continua sa creasca seamana deja cu mici ardeiasi, sau niste pastai
in schimb a cazut unicul boboc de H dennisii, situat la 1.5 m de geam, ii mai lipseau 2-3 zile pana sa se deschida
macar am putut studia pollinariumul, care era complet format
dintre noutati continua sa se dezvolte bobocii de H Estrella Waterfalls
varietatea B de H sp aff wrayi
si mai ales H magnifica, a carei inflorire ramane de fiecare data exceptionala
infloreste relativ repede, bogat, miros placut, flori frumusele, o data sau de doua ori pe an, in perioada mai saraca in flori (simultan cu H linearis)
rezista bine la racoare si lipsa de lumina
e o specie pe care o recomand de cate ori pot
cum spuneam, imi era frica de geamul lasat deschis, ca va afecta H telosmoides, situat pe jos chiar in dreptul geamului (usa -geam culisanta)
nicidecum, se vede ca e rezistenta la temperaturi scazute, bobocii continua sa creasca seamana deja cu mici ardeiasi, sau niste pastai
in schimb a cazut unicul boboc de H dennisii, situat la 1.5 m de geam, ii mai lipseau 2-3 zile pana sa se deschida
macar am putut studia pollinariumul, care era complet format
dintre noutati continua sa se dezvolte bobocii de H Estrella Waterfalls
varietatea B de H sp aff wrayi
si mai ales H magnifica, a carei inflorire ramane de fiecare data exceptionala
Hoya salweenica & Hoya carnosa
Hoya pubicalyx Royal Hawaiian Purple & Hoya coriacea
Hoya pubicalyx Red Buttons & Hoya imperialis
Hoya sigillatis & H golamcoana
Hoya densifolia & Hoya waymaniae
Hoya buotii & Hoya coriacea
Hoya coriacea & Hoya kloppenburgii
Hoya buotii & Hoya subcalva
Hoya callistophylla Red & Hoya imperialis
Hoya buotii & Hoya chlorantha
Hoya pubicalyx Royal Hawaiian Purple & Hoya coriacea
Hoya pubicalyx Red Buttons & Hoya imperialis
Hoya sigillatis & H golamcoana
Hoya densifolia & Hoya waymaniae
Hoya buotii & Hoya coriacea
Hoya coriacea & Hoya kloppenburgii
Hoya buotii & Hoya subcalva
Hoya callistophylla Red & Hoya imperialis
Hoya buotii & Hoya chlorantha
Toate sunt superbe!!!!! Bravo Alex.
ira- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 76
Puncte : 77
Data de inscriere : 25/06/2010
Aveti flori cu adevarat minunate!
Eu sunt foarte multumita ca mi-au mai ramas o parte din ele cu care sa ma lupt. Se cunoaste ca am lipsit de langa ele si asta nu e prea bine. Astept si eu vremuri mai bune...
Eu sunt foarte multumita ca mi-au mai ramas o parte din ele cu care sa ma lupt. Se cunoaste ca am lipsit de langa ele si asta nu e prea bine. Astept si eu vremuri mai bune...
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
Alex astea toate sunt inflorite acuma?
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Hoya inflorita in octombrie
» Hoya la Cluj octombrie 2011
» Comparatii florale de Hoya - octombrie 2008 (115)
» Ultimele flori de octombrie si noiembrie 2010
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya la Cluj octombrie 2011
» Comparatii florale de Hoya - octombrie 2008 (115)
» Ultimele flori de octombrie si noiembrie 2010
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum