3 pufosenii mici : H nabawanensis / pusilla / parviflora
3 participan?i
HOYA :: Hoya :: Galeria foto
Pagina 1 din 1
3 pufosenii mici : H nabawanensis / pusilla / parviflora
pozele ca pozele, dar identificarea habar n-am cine e cine :
cea mai mica e comercializata drept H. parviflora - am verificat textul publicatiei si nu seamana deloc ...
cea alb cu roz si galben e comercializata drept H pusilla (cateodata H. sp. Pita) - cu H pusilla nu seamana chiar deloc, iar H. sp. Pita nu stiu cine a inventat-o ...
iar cea alb cu galben, ar semana cu publicatia de H nabawanensis, insa poza de la publicatie e cea de la specia precedenta ...
iar e o varza teribila ....
Re: 3 pufosenii mici : H nabawanensis / pusilla / parviflora
Chair sunt dragute si tare pufoase.
Alex, nu le poti identifica dupa frunze?
Johana- Cronicar Hoya
-
Numarul mesajelor : 403
Varsta : 48
Localizare : Timisoara
Puncte : 172
Data de inscriere : 15/02/2008
nu, criteriul sunt florile 99%, frunzele pot fi aproape identice intre specii, mai ales ca sunt specii cu dimorfism foliar (?), diferentele semnificative apar la flori (dimensiuni si forme ale diferitelor element componente ale : corolei, coroanei, calyxului si pollinaria)Johana a scris:Chair sunt dragute si tare pufoase.
daca as avea timp si energie, as putea cauta in toata bibliografia si sa le dau de capat, insa nu pot sa le fac pe toate ... deocamdata lucrez la publicarea speciilor din Sabah
desi nu ma dau in vant dupa speciile cu flori asa mici, vazandu-le pozele cu "pufuleti" par chiar simpatice ...
mise a jour Hoya parviflora
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=Description&op=P&Espece=Hoya_parviflora
De precizat ca nici una din cele in circulatie (coroana roz sau galbena), nu corespund cu descrierea lui Wight din 1834 : corola glabra !!!
am reusit de curand sa fac o poza cu cele doua coroane :
diferente considerabile in forma si marime
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=Description&op=P&Espece=Hoya_parviflora
De precizat ca nici una din cele in circulatie (coroana roz sau galbena), nu corespund cu descrierea lui Wight din 1834 : corola glabra !!!
am reusit de curand sa fac o poza cu cele doua coroane :
diferente considerabile in forma si marime
HOYA :: Hoya :: Galeria foto
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum