Hoya la Cluj martie 2012
+11
Celeste
DanaT
DMI
ana-maria
Aurelia
loreroli
poxicuta
andreea
miha
Vernil
Pakeha
15 participan?i
Pagina 9 din 10
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Hoya la Cluj martie 2012
Ce inseamna punga cu umiditate, se inchide ermetic pentru a se mentine umeditatea?
In amestecul de cocos, perlit ar merge? Sau sa le schimb?
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
Fac o corectura: Sphagnum Moss de Chile are PH 4,8 conform www.chilemoss.com
IULIANA- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 102
Varsta : 79
Localizare : Bucuresti
Puncte : 104
Data de inscriere : 06/01/2011
fiecare are metoda luiandreea a scris:Ce inseamna punga cu umiditate, se inchide ermetic pentru a se mentine umeditatea?
eu le inchid ermetic si le aerisesc la 2-3 zile
perlitul are avantajul de a nu putrezi si de a restitui umiditatea treptat
pozele butasilor sunt doar cele de pe forum
multumesc Poxicuta
Multumesc! O sa le urmaresc si vad ce le place.Pakeha a scris:
fiecare are metoda lui
eu le inchid ermetic si le aerisesc la 2-3 zile
perlitul are avantajul de a nu putrezi si de a restitui umiditatea treptat
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
Pakeha a spus:"Am vazut paduchi deci pe :
H. balaensis, pubicalyx RB (sau RHP ?), naumanii si parca cardiophylla (plus eventual cele care au fost in contact cu ele)" cembra-odorata le este vecina, nu-i asa?
Un tratament mai bland pentru butasi/plante: scufundare in solutie de decis; pulverizatul pare sa "arda" butasii/lastarii plantelor, cel putin in cazul meu. Eu nu am mai avut demultisor probleme din astea, dar e drept, scufundam ditai plantele in ligheanul cu solutie si stropeam si pamantul din ghiveci. Apoi, nu uitati ca nu le plac dusurile - eu fac asta saptamanal, chiar daca "pierd" toata dimineata de sambata cu trambalatul.
H. balaensis, pubicalyx RB (sau RHP ?), naumanii si parca cardiophylla (plus eventual cele care au fost in contact cu ele)" cembra-odorata le este vecina, nu-i asa?
Un tratament mai bland pentru butasi/plante: scufundare in solutie de decis; pulverizatul pare sa "arda" butasii/lastarii plantelor, cel putin in cazul meu. Eu nu am mai avut demultisor probleme din astea, dar e drept, scufundam ditai plantele in ligheanul cu solutie si stropeam si pamantul din ghiveci. Apoi, nu uitati ca nu le plac dusurile - eu fac asta saptamanal, chiar daca "pierd" toata dimineata de sambata cu trambalatul.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
in principiu nu, caci e in casa suspendata de tavan, fara vreo posibilitate de acces pentru alte insecte decat zburatoaretinaM a scris:Pakeha a spus:"Am vazut paduchi deci pe :
insa daca butasul a fost in aceeasi punga cu altele, mda ...
ce butasi frumosi aveti....va invidiez;)) sa va creasca mare, sa faca radacini toti...
Am primit si eu coletul azi...majoritatea arata foarte bine, doar cativa sunt dezhidratati...dar sper sa nu-mi faca probleme si sa am o rata buna de inradacinare ...
Multumesc frumos...
Multumesc frumos...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
O tija mare de odorata, iti multumesc mult. Voi bucura si eu pe altii, cand voi avea primele semne de inradacinare.Pakeha a scris: cred ca am pus mai multe "surprize" ici colo, dar zau daca mai stiu cui si ce ...
Spune-mi , te rog, fiind o tija mare cu ramificatie, am facut 3 butasi (fiecare avand cate 3 noduri). este suficient ? Eu zic ca da. Dar vreau sa aflu si parerea ta.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
Alex, a ajuns si la mine coletul. Multumesc !
Butasii sunt bine, mai putin piminteliana care e putin deshidratat. Ca sa fiu sigura ca nu gresesc te intreb iar: ii inradacinez in apa sau in sphagnum in punga ? E vorba de cumingiana, piminteliana si quinquenervia.
Butasii sunt bine, mai putin piminteliana care e putin deshidratat. Ca sa fiu sigura ca nu gresesc te intreb iar: ii inradacinez in apa sau in sphagnum in punga ? E vorba de cumingiana, piminteliana si quinquenervia.
Celeste- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 36
Puncte : 41
Data de inscriere : 21/04/2010
nu pot sa ma pronunt decat daca am in mana butasii ... (nici macar cu fotografie)Vernil a scris:... Spune-mi , te rog, fiind o tija mare cu ramificatie, am facut 3 butasi (fiecare avand cate 3 noduri). este suficient ? Eu zic ca da. Dar vreau sa aflu si parerea ta.
in functie de cantitatea de seva poate sa fie suficiente 2 noduri sau sa fie nevoie de 4-5
primii doi i-as pune in punga, al treilea l-as pune in apa si daca nu reactioneaza in 5-7 zile, transfer in pungaCeleste a scris:... Ca sa fiu sigura ca nu gresesc te intreb iar: ii inradacinez in apa sau in sphagnum in punga ? E vorba de cumingiana, piminteliana si quinquenervia.
dar primii doi pot reusi si in apa (o tija in varsta face mai usor radacini in apa)
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Joi Mar 29, 2012 2:33 pm, editata de 1 ori
Multumesc de raspuns. Ii examinez zilnic, arata ok, deci cred ca sunt suficiente dimnesiunile.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
Of, am uitat sa anunt ca am primit hoyuca mea in stare buna!
Multumesc Alex!
Multumesc Alex!
marirogo- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 23
Puncte : 25
Data de inscriere : 20/06/2011
Butasii arata excelent. Toti au radacinute mai mici sau mai maricele. Dupa ce i-am tinut in apa, i-am mutat deocamdata in perlit. Sunt foarte incantata! Tin sa ii multumesc inca odata lui Alex!
IULIANA- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 102
Varsta : 79
Puncte : 104
Data de inscriere : 06/01/2011
Pimintelia am tinut-o vreo 3 ore in apa cu zahar ca sa se hidrateze, dar a ramas la fel. Apoi am pus-o in apa acoperita cu o punga, ca sa aiba umiditate si in aer, dar ieri avea frunzele ingalbenite. Ce pot face ?! Poate reusesc azi sa pun si pozele.
Celeste- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 36
Puncte : 41
Data de inscriere : 21/04/2010
Am si eu nevoie de sfaturi pentru chuniana si globulifera, chuniana este direct in vas si vasul in punga de plastic iar globulifera in punga de plastic cu sphagnum.Dar se pare ca nu prea functioneaza ,cum ma sfatuiesti?
-
toti butasii pusi in apa si acoperiti au murit - nu stiu de ce, dar sigur nu e o metoda buna
sau in apa la aer liber, sau in sera cu umiditate (cu sfagnum, perlit sau fara nimic), dar nu ambele !
deci eu unul l-as tine sub supraveghere dar nu as schimba locul
sau in apa la aer liber, sau in sera cu umiditate (cu sfagnum, perlit sau fara nimic), dar nu ambele !
cat timp baza dinspre petiol a frunzei e verde, totul e ok - se intampla ca frunzele sa ingalbeneasca un pic, dar daca apar radacini, pot inverzi la loc mai tarziuAurelia a scris: ... La H. acuta frunzile inceput sa se-ingalbeneasca, dar totodata randacinele laterale cresc. Butasul arata sanatos, frunzile la fel. Butasul se afle in sera. Cum sa procedez corect? Sa-l tin in continuare in sera sau sa-l schimb locul?
deci eu unul l-as tine sub supraveghere dar nu as schimba locul
Am inteles. Las frumoasa mea la loc si o voi supraveghea !Multumesc Alex!
-
poxicuta a scris:Am si eu nevoie de sfaturi pentru chuniana si globulifera, chuniana este direct in vas si vasul in punga de plastic iar globulifera in punga de plastic cu sphagnum.Dar se pare ca nu prea functioneaza ,cum ma sfatuiesti?
si la mine ???
poxicuta a scris:si la mine ???poxicuta a scris:Am si eu nevoie de sfaturi pentru chuniana si globulifera, chuniana este direct in vas si vasul in punga de plastic iar globulifera in punga de plastic cu sphagnum.Dar se pare ca nu prea functioneaza ,cum ma sfatuiesti?
Pakeha a scris:toti butasii pusi in apa si acoperiti au murit - nu stiu de ce, dar sigur nu e o metoda buna
apa cu zahar am tendinta sa o consider un "leac babesc"Celeste a scris:Pimintelia am tinut-o vreo 3 ore in apa cu zahar ca sa se hidrateze, dar a ramas la fel. Apoi am pus-o in apa acoperita cu o punga, ca sa aiba umiditate si in aer, dar ieri avea frunzele ingalbenite. Ce pot face ?! Poate reusesc azi sa pun si pozele.
plantele nu se hranesc cu glucoza ca si oamenii
in plus riscul e de a induce probleme fungice
in rest, vezi raspunsul catre Aurelia, daca face radacini, frunzele pot inverzi la loc
(am primit toamna trecuta un butas din Suedia : frunzele galbene, galbene aproape portocalii - ei bine, a facut destul de repede radacini (in punga cu umiditate), a pierdut 1 frunza din 3, iar azi frunzele foste galbene, sunt verde inchis - deci e posibil)
incearca un pic de hormoni de buturaj ?
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Subiecte similare
» Hoya la Cluj iunie 2012 ???
» Hoya la Cluj septembrie 2012
» Hoya la Cluj martie 2016?
» Hoya la Cluj martie 2013
» Hoya la Cluj in martie 2010
» Hoya la Cluj septembrie 2012
» Hoya la Cluj martie 2016?
» Hoya la Cluj martie 2013
» Hoya la Cluj in martie 2010