HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

cit de frecvent se uda o planta de hoya

3 participan?i

In jos

cit de frecvent se uda  o planta de hoya  Empty cit de frecvent se uda o planta de hoya

Mesaj Scris de andreea Mier Sept 26, 2012 10:50 pm

Pentru mine e o problema sa fiu sigura ca am udat o planta de hoya indeajuns sau e prea mult.
Pentru a fi cit de cit linistita, le verific intii cu mina, apoi le ud. E bine sau nu, poate ne impartasim din experienta.
Am auzit si de alte variante, le udam bine odata si pina se vede substratul uscat nu udam sau le udam cite putin regulat.
Cum e mai bine?
andreea
andreea
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011

Sus In jos

cit de frecvent se uda  o planta de hoya  Empty Re: cit de frecvent se uda o planta de hoya

Mesaj Scris de Pakeha Joi Sept 27, 2012 1:08 am

andreea a scris:Pentru mine e o problema sa fiu sigura ca am udat o planta de hoya indeajuns sau e prea mult.
Pentru a fi cit de cit linistita, le verific intii cu mina, apoi le ud. E bine sau nu, poate ne impartasim din experienta.
Am auzit si de alte variante, le udam bine odata si pina se vede substratul uscat nu udam sau le udam cite putin regulat.
Cum e mai bine?
cea mai buna metoda e cantaritul : cand ghiveciul e prea usor, e nevoie de apa Twisted Evil
glumesc doar pe jumatate clown
problema e ca nu se uda toate la fel :
- daca uzi pachyclada ca un praetorii sau un denisii o sa putrezeasca
- daca uzi praetorii sau un denisii ca un pachyclada o sa vestejeasca
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin
Numarul mesajelor : 3961
Varsta : 63
Localizare : Normandie / France
Puncte : 3872
Data de inscriere : 23/02/2008

http://www.pakehas-hoya.com/index.php

Sus In jos

cit de frecvent se uda  o planta de hoya  Empty Re: cit de frecvent se uda o planta de hoya

Mesaj Scris de Carmen Dum Sept 30, 2012 4:21 pm

eu le ud cam o data de 2 ori pe saptamana, cand e cald....am observat ca daca le las pana pamantul e prea uscat, nu le place...
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de andreea Dum Sept 30, 2012 9:25 pm

Multumesc pentru sfaturi!
Dar se poate inca o intrebare, ce fel de apa folositi? Clar ca apa depinde de regiune, dar oricum. Eu tin apa citeva zile la temperatura camerei intr-un vas deschis si apoi o folosesc.
andreea
andreea
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Dum Sept 30, 2012 10:01 pm

asa e indicat, Andreea....
eu din pacate, n-am timp sa las apa sa se " odihneasca " ...asa ca pun direct apa de la robinet, care nu e apa de la oras, ci e de la fantana proprie...un pic are prea mult calcar, insa n-am ce-i face...
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de andreea Dum Sept 30, 2012 10:24 pm

Carmen a scris:asa e indicat, Andreea....
eu din pacate, n-am timp sa las apa sa se " odihneasca " ...asa ca pun direct apa de la robinet, care nu e apa de la oras, ci e de la fantana proprie...un pic are prea mult calcar, insa n-am ce-i face...
Clar, mersi mult!
Bine ca le place frumoaselor. Uneori te gindesti, nu stii ce ai face sa le fie bine, sa le vezi crescand, sa nu stea pe ginduri. Pentru mine nu-i chiar complicat se pun citeva sticle cu apa, aricum le uzi cu tiriita(putin).
andreea
andreea
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum