Sfaturi de la Alex
+3
Stefana
Pakeha
Aurelia
7 participan?i
HOYA :: Hoya :: Pentru incepatori
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Sfaturi de la Alex
Alex eu vreau sa stiu parerea ta!
Radacinele plantei mele(H.Suriaogensis) deja au iesit din paharel si cresc in apa (paharel in pahar),necatind la acesta planta se sunte bine si creste activ!Sa las sa creasca asa cum este ori s-o rasadesc primavara in vazon mare?
Radacinele plantei mele(H.Suriaogensis) deja au iesit din paharel si cresc in apa (paharel in pahar),necatind la acesta planta se sunte bine si creste activ!Sa las sa creasca asa cum este ori s-o rasadesc primavara in vazon mare?
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
Re: Sfaturi de la Alex
daca se simte bine, nu vad de ce ai schimba cevaAurelia a scris:Alex eu vreau sa stiu parerea ta!
am si eu cateva in situatia respectiva, seamana un pic cu hidroponia
OK MersiPakeha a scris:daca se simte bine, nu vad de ce ai schimba ceva
Ce soiuri?Pakeha a scris:am si eu cateva in situatia respectiva, seamana un pic cu hidroponia
-
-
Pakeha a scris:.... apar cu umiditatea ...
Butasul creste in mini-sera din paharele de plastic.Eu i-am facut citeva gauri adaugatoare , pentru a mari patrunderea aerului .
-
In principiu "chestia aia verde" arata ca sunt conditii bune pentru vegetatie .Aurelia a scris:chestia aceasta verde ( pe perlit ) este daunatoare pentru butas ?
Si la orhidee, daca se dezvolta alge pe peretii ghiveciului transparent e de bine, nu de speriat. La mine, intr-un ghiveci, ii merge bine unui oxalis mititel si il las acolo, pentru decor
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Eu la fel cred, ca "chestia aia verde" este perfecta pentru Noya! In natura , Noya anume in asa conditii vetuieste. Mult ceia ce exista in natura, noi nu avem posibilitatea sa le oferim in conditii casnice. Luam, chear si acele insecte, care prelucreaza frunzele cazute si fertiliteaza solul, copacii, care sunt in calitate de piloni pentru liane, ingrasamintea naturala datorita animalelor, irigarea cu apa naturala, nu se compara cu apa din robinet. Parerea mea este, ca trebuie sa luam in consideratie acesti factori, ca nu numai hoya sa se simte in confort, dar si cel ce o ingrijeste, nu de-a o pre uda, nu de-a o usca, ca solul sa nu prinda mucegai.
-
Felicitari! Eu cred ca e bine, daca e plina de viata, culoarea frunzelor o face si mai draguta!
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
poxicuta cand ai primit planta frunzele erau verzi or asa rosii ?poxicuta a scris:Hoya mea manipurensis are frunzele foarte rosii la baza
-
erau si mai rosii, acum a inceput sa mai paleascaAurelia a scris:poxicuta cand ai primit planta frunzele erau verzi or asa rosii ?poxicuta a scris:Hoya mea manipurensis are frunzele foarte rosii la baza
-
Nu stiu exact
Insa am constatat din experienta, ca petele rosii sau maro nu par sa fie periculoase
In schimb cele negre, mai ales daca sunt mari reprezinta sau boli sau atacuri fongice / micotice
Insa am constatat din experienta, ca petele rosii sau maro nu par sa fie periculoase
In schimb cele negre, mai ales daca sunt mari reprezinta sau boli sau atacuri fongice / micotice
Totul e clar, mersi! Pur si simplu pe Hoya mea sunt practic la fel si ele ma deranjeaza! Hoya sta la fereastra de sud (umbrita cu o hartie transparenta), langa sticla! Deci trebuie sa o iau de pe acest loc, dar ea are butonase mici! Ma tem ca la alt loc butonasele vor cadea! Ce sa fac - sa o las aici sau totusi sa-i schimb locul?Pakeha a scris:Insa am constatat din experienta, ca petele rosii sau maro nu par sa fie periculoase
-
-
-
ok, am vazut
mucegaiul, oriunde ar fi, nu e un lucru bun
este unul din motivele pentru care nu folosesc ghivece de plastic, doar de lut ars (mai putin multiflora, lasiantha, praetorii, etc. ...)
la tropice se poate folosi plasticul, uzi de 2 ori pe zi si de 2 ori se usuca
pe cand la noi, plasticul nu se usuca niciodata
si deci, poate aparea mucegaiul
incearca un fongicid si vezi daca dispare ...
mucegaiul, oriunde ar fi, nu e un lucru bun
este unul din motivele pentru care nu folosesc ghivece de plastic, doar de lut ars (mai putin multiflora, lasiantha, praetorii, etc. ...)
la tropice se poate folosi plasticul, uzi de 2 ori pe zi si de 2 ori se usuca
pe cand la noi, plasticul nu se usuca niciodata
si deci, poate aparea mucegaiul
incearca un fongicid si vezi daca dispare ...
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Mar Oct 01, 2013 7:28 am, editata de 1 ori
-
Alex, asta creste o noua tija?
-
dupa locul in care creste, ar putea fi un peduncul
insa in varf pare sa aiba 2 frunzulite, deci ar fi o tija
insa deasemenea la cateva specii am vazut frunzulite in capat de peduncul (care nu s-au dezvoltat)
asa ca mai asteapta un pic
insa in varf pare sa aiba 2 frunzulite, deci ar fi o tija
insa deasemenea la cateva specii am vazut frunzulite in capat de peduncul (care nu s-au dezvoltat)
asa ca mai asteapta un pic
-
Poate cuiva ii va fi interesantPakeha a scris:incearca un fongicid si vezi daca dispare ...
Nu m-am hotarat sa folosesc din start fungicidul, deoarece mucegaiul a aparut in paharul unde la mine creste un butas mic cu radacini tinere. Am lasat fungicidul pentru cazul in care nu aveam sa reusesc. Eu cred ca am putut distruge acest mucegai datorita solutiei slabe de permanganat de potasiu. Cel putin acum acest mucegai nu este, dar a aparut un peduncul mic .
-
Alex, ce a crescut acolo rau pe radacini?
Butasul sta la inradacinare timp de 1 luna. Poate aceasta sa influenteze asupra cresterii ulterioare a plantei? De lasat asa cum este ca sa creasca sau de taiat aceasta parte a radacinii?
Butasul sta la inradacinare timp de 1 luna. Poate aceasta sa influenteze asupra cresterii ulterioare a plantei? De lasat asa cum este ca sa creasca sau de taiat aceasta parte a radacinii?
-
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Comenzi anterioare ori posibile - sfaturi si povestea lor
» Comanda Hoya pt martie de la Alex
» Alta lista Alex - tot pt martie 2008
» Bilantul comenzii de la Alex - august 2008