pregatirile de primavara!
3 participan?i
pregatirile de primavara!
Nu stiu daca am postat bine subiectul dar eu tot intreb daca ati inceput pregatirile de primavara ( schimbat de pamant, ghivece, taieri etc?)
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Re: pregatirile de primavara!
Sa stii ca ne cam gandim si sa incepem pregatirile de primavara. Eu vreau sa -mi tund lamaiul , sa-mi tund trandafirii, sa plantez niste bulbi de narcise si zambile ( ca toamna trecuta am uitat), si sa-mi aranjez un pic parculetul din fata casei.
Mi-am cumparat si perlit in vederea viitorilor butasi de hoya. Mai tb sa-mi fac inventarul la ghivece mici sa vad cate mai trebuie sa cumpar, si ma gandesc sa-mi dau comanda la niste rafturi din fier pt terasa.
La suculentele si cei 2-3 cactusi , care-au stat la repaos, as incepe udarile putin cate putin.
Pamantul ar tb sa-l schimb la un anthurium, dar mai astept un pic, pana e o zi mai calda sa fac operatiunea afara.
Mi-am cumparat si perlit in vederea viitorilor butasi de hoya. Mai tb sa-mi fac inventarul la ghivece mici sa vad cate mai trebuie sa cumpar, si ma gandesc sa-mi dau comanda la niste rafturi din fier pt terasa.
La suculentele si cei 2-3 cactusi , care-au stat la repaos, as incepe udarile putin cate putin.
Pamantul ar tb sa-l schimb la un anthurium, dar mai astept un pic, pana e o zi mai calda sa fac operatiunea afara.
ma bucur ca nu sunt singura, pentru ca eu in weekend deja am si inceput operatiunea, am schimbat ghiveciul la lamai si mandarin, am mai adaugat unde era cazul pamant si bile de argila, am schimbat ghivecele si la plantele nou achizitionate (azalea, shefflera, orhideele si primulele), le-am mai aranjat putin pe fiecare in parte, cred ca nu am uitat nimic, urmeaza faza nr 2 la sfarsitul acesta de saptamana
bia8- Pasionat de Hoya
-
Cum folosesti bilele de argila? Pui si pe fundul vasului sau la suprafata ?
Mi-am cumparat si eu , dar inca nu le-am folosit...
Mi-am cumparat si eu , dar inca nu le-am folosit...
eu am obisnuit sa pun bilele si pe fundul vasului si la suprafata, si nu am avut probleme pana acum cu ele, desi bilele de argila trebuie spalate din cand in cand (eu cand am inceput revizia de primavara si am schimbat pamantul am mai spalat si din bile si cele care mi s-au parut ca erau uzate tare le-am aruncat, insa asta iti ia ceva timp urmeaza etapa 2, 3...)
bia8- Pasionat de Hoya
-
in ce tip de ghiveci ai plantat hoya? sunt bune si cele de plastic sau doar cele de lut?
bia8- Pasionat de Hoya
-
Carmen, nu stiu daca nu s-a mai discutat, dar cum pot sa-mi fac si eu un photo album, iar daca s-a mai discutat te rog sa ma indrepti inspre directia aia.
bia8- Pasionat de Hoya
-
https://hoya.forumgratuit.ro/informatii-generale-despre-hoya-f3/ghivece-indicate-t36.htm
aici gaseti informatii despre ghivece pt hoya.
aici gaseti informatii despre ghivece pt hoya.
k, multu frumos de ajutor
bia8- Pasionat de Hoya
-
Saptamana trecuta am facut un pic curatenie de primavara in gradina din fata casei...am plivit, am sapat un pic, iar sotul a tuns trandafirii.
carmen, lamaiul tau este altoit?
si eu m-am apucat de gradinarit, si afara si in casa la ghivece
si eu m-am apucat de gradinarit, si afara si in casa la ghivece
Vizitato- Vizitator
da, este altoit, a facut si fructe, insa iarna asta a suferit mult din cauza paianjenilor rosii...cred
ma interesau lastari, la schimb, binenteles, asta pt. ca am vazut ca vrei sa-l tunzi
Vizitato- Vizitator
Chiar si bolnavior? Eu sper sa-mi fac timp saptamana asta sa-l tund, si-ti trimit, fara probleme sau schimb...dar iti zic ca nu arata chiar grozav...
nu, nu are sens sa te chinui cu coletul,
multumesc! poate cu alta ocazie.
multumesc! poate cu alta ocazie.
Vizitato- Vizitator
Myky, oricum am eu de primit un colet cu bella , asa ca poate sta langa ea.
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Subiecte similare
» Puiuti de primavara
» O primavara fericita tuturor
» Planuri de primavara pentru Hoya
» Lista de primavara restanta pentru cumingiana