Hoya de pe ebay
+4
Bogdan
Stefana
Carmen
AnaR
8 participan?i
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Hoya de pe ebay
Asadar, am indraznit sa intru pe ebay si sa licitez pentru 3 hoya cu radacini, 1 obovata de doi ani, cu pedunculi florali, 1 australis de 1 an si ceva si una neidentificata cu niste frunzulite mici, ciudate, de 1 an si ea. Le-am castigat, in ciuda faptului ca am licitat doar 50 centi in plus fata de pretul initial. Sunt ieftine, cele mai mari ar fi cam 11 euro fiecare iar cea mai mica vreo 6 euro. Am comunicat de cateva ori cu vanzatoarea si a fost extrem de simpatica, mi s-a parut ca face totul ca sa fiu multumita. E vorba de Abbie's Original, din California. cred ca vinde doar pe ebay.
Acum abia astept sa le primesc. Apoi, cand va fi trecut un pic si la voi febra plantatului de butasi va pun poze cu noile achizitii, poate ma ajutati s-o identific pe cea mica.
Pana atunci...sunt alaturi in experienta cu noii butasi de la Alex...
A, si era sa uit, nu stiu cum se face dar Abbie nu mi-a pomenit nimic de certificat fitosanitar. Eu am tacut chitic, sa nu-i dau idei...Sper sa nu intampin probleme la vama...Tineti-mi pumnii.
Acum abia astept sa le primesc. Apoi, cand va fi trecut un pic si la voi febra plantatului de butasi va pun poze cu noile achizitii, poate ma ajutati s-o identific pe cea mica.
Pana atunci...sunt alaturi in experienta cu noii butasi de la Alex...
A, si era sa uit, nu stiu cum se face dar Abbie nu mi-a pomenit nimic de certificat fitosanitar. Eu am tacut chitic, sa nu-i dau idei...Sper sa nu intampin probleme la vama...Tineti-mi pumnii.
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Re: Hoya de pe ebay
Ce fain de tine Ana ca poti participa si al stilul asta de achizitionare. Stiu ei de ce nu ne lasa si pe noi, din Romania sa participam...am sta toata ziua la licitatii...
Pentru o planta mare, eu zic ca ai dat foarte putin. Mi se pare rezonabil pretul.
Si pune tu linistita pozele, ca noi abia asteptam sa vedem si alte varietati...si pana intram toti in posesia butasilor de la Alex, mai dureaza un pic.
Pentru o planta mare, eu zic ca ai dat foarte putin. Mi se pare rezonabil pretul.
Si pune tu linistita pozele, ca noi abia asteptam sa vedem si alte varietati...si pana intram toti in posesia butasilor de la Alex, mai dureaza un pic.
Uneori poti avea "surprize" pe ebay (zic din auzite ) Planta poate fi alta decat in poza. Abia astept fotografiile (curiozitate feminina ).
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Habar n-am, tot ce stiu e ca vanzatorii au o evaluare facuta de catre clienti care au cumparat. acea evaluare e facuta de catre ebay si nu de catre vanzator, deci ar fi motve sa cred ca e, totusi, obiectiva. Abbie are o evaluare pozitiva de 99,6% si niste impresii excelente de la cumparatori. Asa ca, astept si sper.
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Iti tinem pumnii din nou... ce emotie placuta poti sa ai cand primesti lastarii...nici daca erau infloriti nu eram asa happy...
Asa e...N-am uitat, de 3 saptamani...Si cu siguranta voi trai aceeasi emotie de fiecare data!
Da, da, tineti-mi pumnii! Merci!
Da, da, tineti-mi pumnii! Merci!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Ba putem licita si noi
Bogdan- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 6
Puncte : 0
Data de inscriere : 21/02/2008
Putem ???
Chiar de aici ?
Pai ia va rog dati-ne si noua link-uri, ca nu avem astampar, oricum...
Chiar de aici ?
Pai ia va rog dati-ne si noua link-uri, ca nu avem astampar, oricum...
da Bogdan, spune-ne cum putem licita si noi?
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Mi s-ar fi parul aiurea sa nu puteti. Mergeti pe ebay.com, cautati produsul care va intereseaza, va uitati daca vanzatorul livreaza peste tot sau numai in tara lui apoi va deschideti un cont si licitati...Eu le-am castigat pe ale mele la doar 50 centi diferenta fata de ptetul cerut. Deci, incercati si...bafta! Sa-mi spuneti daca ati gasit ceva, OK?
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Eu va sugerez sa fiti foarte atenti cu site-ul Ebay, mai ales cu datele de identificare pe care le veti transmite. Este un spatiu virtual si sunt foarte multe ispite pentru unii, ca sa ma exprim elegant.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
Eu am comandat si alte produse pe ebay, n-am avut niciodata probleme, e site securizat. Asta nu inseamna ca nu se poate intampla sa existe fraude, ca pe orice alt site. Dar dupa parerea mea, riscul e acelasi peste tot. Nu m-a fost frica sa comand pe internet de la magazine (ordinator de la Dell, etc.) asa cum nu m-e frica sa platesc prin Paypal. Stiu ca imi asum un oarecare risc, asa cum imi asum un risc si cand merg sa scot bani de la un ghiseu automat, ca se pot clona carti, sau cand cumpar de la un magazin cu cartea de credit, sau cand comand pe Internet. Parerea mea este ca adevaratul risc la cumparaturiel pe ebay este acela de a nu primi ce-ai comandat, daca cumperi de la magazine necunoscute sau de la particulari. Altfel....
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Cele trei hoya sunt ajunse in vama de ieri si am niste emotii teribile...ca nu au certificat fitosanitar, asa ca daca le trece prin cap la vamesi sa deschida coletul...am patit-o!
Tineti-mi pumnii, fetelor! Sa-mi pot primi plantele si sa fie inca vii!
Tineti-mi pumnii, fetelor! Sa-mi pot primi plantele si sa fie inca vii!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Ana, in Franta au primit butasi din Australia dupa 3 saptamani. Si majoritatea celor primiti de Pakeha sunt bine.
Suntem cu sufletul langa tine . Nu pot fi considerati ca primiti de la o persoana fizica?
Suntem cu sufletul langa tine . Nu pot fi considerati ca primiti de la o persoana fizica?
Stefana- Hoyamaniac
-
Ana, iti tinem pumnii
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
Ba da, sunt considerati cadou de la o persoana fizica, dar legea de aici e tare tampita in ce priveste intrarile de plante. Auzi zapaceala : daca ma duc eu sa-mi cumpar plante si le aduc fara pamant, n-am nevoie de certificat fitosanitar. Daca le comand si vin prin posta tot fara pamant, e nevoie de certificat. Naiba sa-i mai inteleaga!
Ma omoara astia cu idioteniile lor!
Sansa mea ar fi sa nu-mi deschida coletul, doar sa-i puna codul de bare. De obicei deschid cateva, la intamplare. Sper, sper sa nu fie cazul pentru al meu.
Merci ca-mi sunteti alaturi! Am niste emotii...
Si da, imi amintesc ca butasii din Australia erau in stare relativ buna cand au ajuns, dar cred ca ei i-au comandat vara sau toamna, deci nu au suportat frigurile de aici. Dar plantele mele sunt adulte, cred ca sunt destul de rezistente...In fine, sper...
Ma omoara astia cu idioteniile lor!
Sansa mea ar fi sa nu-mi deschida coletul, doar sa-i puna codul de bare. De obicei deschid cateva, la intamplare. Sper, sper sa nu fie cazul pentru al meu.
Merci ca-mi sunteti alaturi! Am niste emotii...
Si da, imi amintesc ca butasii din Australia erau in stare relativ buna cand au ajuns, dar cred ca ei i-au comandat vara sau toamna, deci nu au suportat frigurile de aici. Dar plantele mele sunt adulte, cred ca sunt destul de rezistente...In fine, sper...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Las ca treci si de hopul asta, si parca vad ca maine ne si arati poze cu ultimele achizitii Hoya ...
Bine-ar fi, Carmen! Ce fericita as fi!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Uraaaa! Coletul meu cu plante a iesit din vama si e gata pentru livrare! Deci, cel tarziu maine, voi intra in posesia celor trei plante! Merci pentru incurajari! Ce fericita sunt!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Ana abia astept sa le vad, si eu ma bucur pentru tine!
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Salutare, sunt fericita! Le-am primit!
https://s268.photobucket.com/albums/jj40/AnaR_2008/hoya%202/
E vorba de obovata, australis si doua necunoscute. Pe cea cu frunze mici o comandasem, cea cu frunze mari mi-a facut vanzatoarea surpriza sa mi-o trimita cadou.
Poate cineva sa ma ajute cu identificarea necunoscutelor?
https://s268.photobucket.com/albums/jj40/AnaR_2008/hoya%202/
E vorba de obovata, australis si doua necunoscute. Pe cea cu frunze mici o comandasem, cea cu frunze mari mi-a facut vanzatoarea surpriza sa mi-o trimita cadou.
Poate cineva sa ma ajute cu identificarea necunoscutelor?
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Asa la prima vedere, mi se par amandoua carnosa . Dar ar putea fi si diversifolia una.
Stefana- Hoyamaniac
-
Merci fetelor!
Stefana, nu seamana nici una cu carnosa, vazute de aproape...Am vreo 5 carnosa diferite... La cea mica frunzele sunt pufoase. La cealalta, mai ciudate, un pic pleostite de felul lor...
Am intrebat si pe forumul francez, cu cat mai multe pareri cu cat mai mult ajutor! Merci din nou!
(M-am uitat din nou la poze...intr-adevar, cea cu frunze mari seamana in poza cu o carnosa. Dar frunzele sunt mult mai mari si fara nici o bulina... )
Stefana, nu seamana nici una cu carnosa, vazute de aproape...Am vreo 5 carnosa diferite... La cea mica frunzele sunt pufoase. La cealalta, mai ciudate, un pic pleostite de felul lor...
Am intrebat si pe forumul francez, cu cat mai multe pareri cu cat mai mult ajutor! Merci din nou!
(M-am uitat din nou la poze...intr-adevar, cea cu frunze mari seamana in poza cu o carnosa. Dar frunzele sunt mult mai mari si fara nici o bulina... )
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Daca zici ca frunzele sunt pufoase ... inseamna ca m-am uitat la alta poza , dar singurele la care scrie inconnue erau primele .
Stefana- Hoyamaniac
-
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Hoya picta si altele pe ebay.de
» Experienta cu comanda de pe ebay.de , mai 2008
» Seen on Ebay today