Cand transferam butasul din apa in substrat ??
4 participan?i
HOYA :: Hoya :: Pentru incepatori
Pagina 1 din 1
O intrebare care ne macina pe multi cred...
Cum trebuie sa arate butasul si cat de mari sa fie radacinile cand ii transferam in subtrat ?
O intrebare care ne macina pe multi cred...
Cum trebuie sa arate butasul si cat de mari sa fie radacinile cand ii transferam in subtrat ?
Re: Cand transferam butasul din apa in substrat ??
buna intrebare!
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Eu transfer butasul din apa in substrat solid atunci cand vad ca are radacini de cca 1-2 cm. De fapt eu cel mai adesea folosesc inradacinarea direct in substrat solid. Doar cele sensibile le inradacinez in sphagnum sau apa.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Cred ca am mai scris pe undeva (nu va suparati daca repet ).
Cand am tinut intr-un pahar sau borcan cu apa la inradacinat lastarul, nu il transfer pur si simplu in pamant (lungimea radacinutelor sa fie asa cum zice Dodo).
Mai intai il mut cu apa cu tot intr-un paharel de plastic subtire, apoi adaug putin cate putin substrat preparat (reteta fiecaruia, dar e bine sa fie pe baza de turba si perlit) in apa, pana se umple in jurul tulpinitei. Cu o forfecuta tai niste gauri la fundul paharului sa se scurga apa in exces si mai completez cu substrat pana la bordura. La urma asez ghiveciul astfel improvizat pe un servetel sa absoarba si apa care nu s-a scurs.
Abia cand plantuta da semne ca s-a obisnuit cu substrat solid, o mut in ghiveciul ... definitiv ( pentru un an, doi )
Cand am tinut intr-un pahar sau borcan cu apa la inradacinat lastarul, nu il transfer pur si simplu in pamant (lungimea radacinutelor sa fie asa cum zice Dodo).
Mai intai il mut cu apa cu tot intr-un paharel de plastic subtire, apoi adaug putin cate putin substrat preparat (reteta fiecaruia, dar e bine sa fie pe baza de turba si perlit) in apa, pana se umple in jurul tulpinitei. Cu o forfecuta tai niste gauri la fundul paharului sa se scurga apa in exces si mai completez cu substrat pana la bordura. La urma asez ghiveciul astfel improvizat pe un servetel sa absoarba si apa care nu s-a scurs.
Abia cand plantuta da semne ca s-a obisnuit cu substrat solid, o mut in ghiveciul ... definitiv ( pentru un an, doi )
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Mai exista bineinteles varianta in care butasul nu face radacini in apa, sau face foarte greu, si suntem hotarati sa-l trecem in substrat. Eu am trecut cativa care n-au avut nici o evolutie fiind de o luna in apa. Nu par sa se fi suparat de schimbarea de mediu.
Subiecte similare
» Pana cand vom putea si noi relata din experienta noastra...
» Inradacinarea in substrat solid
» Substrat pentru inradacinarea butasilor
» Inradacinarea in substrat solid
» Substrat pentru inradacinarea butasilor
HOYA :: Hoya :: Pentru incepatori
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum