HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Cand transferam butasul din apa in substrat ??

4 participan?i

In jos

Cand transferam butasul din apa in substrat ?? Empty Cand transferam butasul din apa in substrat ??

Mesaj Scris de Carmen Mar Mar 25, 2008 1:12 pm

Cand transferam butasul din apa in substrat ??
O intrebare care ne macina pe multi cred...
Cum trebuie sa arate butasul si cat de mari sa fie radacinile cand ii transferam in subtrat ?
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Cand transferam butasul din apa in substrat ?? Empty Re: Cand transferam butasul din apa in substrat ??

Mesaj Scris de bia8 Mar Mar 25, 2008 1:45 pm

buna intrebare!
bia8
bia8
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008

Sus In jos

Cand transferam butasul din apa in substrat ?? Empty Re: Cand transferam butasul din apa in substrat ??

Mesaj Scris de dodo Mier Mar 26, 2008 12:43 pm

Eu transfer butasul din apa in substrat solid atunci cand vad ca are radacini de cca 1-2 cm. De fapt eu cel mai adesea folosesc inradacinarea direct in substrat solid. Doar cele sensibile le inradacinez in sphagnum sau apa.
dodo
dodo
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Mier Mar 26, 2008 12:57 pm

Cred ca am mai scris pe undeva (nu va suparati daca repet Smile ).
Cand am tinut intr-un pahar sau borcan cu apa la inradacinat lastarul, nu il transfer pur si simplu in pamant (lungimea radacinutelor sa fie asa cum zice Dodo).
Mai intai il mut cu apa cu tot intr-un paharel de plastic subtire, apoi adaug putin cate putin substrat preparat (reteta fiecaruia, dar e bine sa fie pe baza de turba si perlit) in apa, pana se umple in jurul tulpinitei. Cu o forfecuta tai niste gauri la fundul paharului sa se scurga apa in exces si mai completez cu substrat pana la bordura. La urma asez ghiveciul astfel improvizat pe un servetel sa absoarba si apa care nu s-a scurs.
Abia cand plantuta da semne ca s-a obisnuit cu substrat solid, o mut in ghiveciul ... definitiv ( pentru un an, doi Plantat )
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Lun Mai 05, 2008 2:18 pm

Mai exista bineinteles varianta in care butasul nu face radacini in apa, sau face foarte greu, si suntem hotarati sa-l trecem in substrat. Eu am trecut cativa care n-au avut nici o evolutie fiind de o luna in apa. Nu par sa se fi suparat de schimbarea de mediu. Cool
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum