Hoya fraterna - butas de tija
+2
bia8
Pakeha
6 participan?i
HOYA :: Hoya :: Experimente
Pagina 1 din 1
Re: Hoya fraterna - butas de tija
ce interesant, alea toate sunt radacinute?
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Alex, fraterna asta, parca ar fi sora cu a mea Cam asa arata tija la fraterna si la mine
Radacinile ( aeriene in cazul meu, pentru ca in substrat nu vad ce se petrece ) nu sunt chiar atat de lungi si dese, dar in cateva zile probabil asa vor ajunge Daca tot s-a hotarat sa o copieze pe a ta, ar face bine sa arate si un muguras
Merita un premiu, ca tare harnicuta a mai fost
Radacinile ( aeriene in cazul meu, pentru ca in substrat nu vad ce se petrece ) nu sunt chiar atat de lungi si dese, dar in cateva zile probabil asa vor ajunge Daca tot s-a hotarat sa o copieze pe a ta, ar face bine sa arate si un muguras
Merita un premiu, ca tare harnicuta a mai fost
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
Dupa cum arata, a stat in punga ziplock. Fara muschi Sphagnum. La ce temperatura e "cazata"? Cu multa lumina?
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Cat timp a stat in punga ? Si dupa cat timp se poate muta in substrat ? Cat de mare trebuie sa fe lastarul nou aparut pentru a fi pus in substrat ?
temperatura 20-22° C ziua, 18-20° C noaptea
destul de departe de lumina 1.5 m de geam 1 m de neon
as putea-o pune in substrat dar cum n-am destul timp va mai ramane asa un timp (sa o ajunga din urma buotii)
destul de departe de lumina 1.5 m de geam 1 m de neon
as putea-o pune in substrat dar cum n-am destul timp va mai ramane asa un timp (sa o ajunga din urma buotii)
Daca in punga ziplock se pune doar butasul de unde are umezeala mare, transpira butasul? ca eu nu prea inteleg fenoomenul poate ma lamuriti si pe mine.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
dodo a scris:Daca in punga ziplock se pune doar butasul de unde are umezeala mare, transpira butasul? ca eu nu prea inteleg fenoomenul poate ma lamuriti si pe mine.
eh, se pun cateva picaturi de apa, si pe masura ce se consuma se mai completeaza
Foarte interesant experimentul...
Mi s-a confirmat din nou ca Hoya e foarte rezistenta, si ca nu trebuie aruncat nici un ciot, lastar ori tija, care pare nefolositoare, caci de oriunde, si te miri cand, apare un nou mugure de viata...
Mi s-a confirmat din nou ca Hoya e foarte rezistenta, si ca nu trebuie aruncat nici un ciot, lastar ori tija, care pare nefolositoare, caci de oriunde, si te miri cand, apare un nou mugure de viata...
Fraterna mea vrea sa-mi dea de lucru
Cand am plantat-o, nu i-am taiat tija inferioara desii era lunga. Ne-a spus Stefana sa taiem din ea dar era prea tarziu... eu deja plantasem butasul si nu am vrut sa-l mai deranjez. Ca sa o pot planta ( si nu e singura ) am incolacit tija in asa fel incat sa intre in paharel. Ei bine, ce vad eu azi ? Pe tija ingropata in substrat ( la vre-o 3 cm adancime ) se afla un nod si pare ca vrea sa faca ceva, ca e umflat bine Am luat un betisor de frigaruie si i-am eliberat putin spatiul pana sus sa nu se sufoce eventualul ... ce-o fi
Acum ce ma fac cu ea daca da lastar de acolo? Oare as putea sa tai deasupra nodului cu 2-3 cm sa mai fac un butas, ca tija este destula zic eu? Nu acum ci doar daca vad ca se misca ceva acolo.
Cand am plantat-o, nu i-am taiat tija inferioara desii era lunga. Ne-a spus Stefana sa taiem din ea dar era prea tarziu... eu deja plantasem butasul si nu am vrut sa-l mai deranjez. Ca sa o pot planta ( si nu e singura ) am incolacit tija in asa fel incat sa intre in paharel. Ei bine, ce vad eu azi ? Pe tija ingropata in substrat ( la vre-o 3 cm adancime ) se afla un nod si pare ca vrea sa faca ceva, ca e umflat bine Am luat un betisor de frigaruie si i-am eliberat putin spatiul pana sus sa nu se sufoce eventualul ... ce-o fi
Acum ce ma fac cu ea daca da lastar de acolo? Oare as putea sa tai deasupra nodului cu 2-3 cm sa mai fac un butas, ca tija este destula zic eu? Nu acum ci doar daca vad ca se misca ceva acolo.
Simona D.- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 689
Varsta : 53
Localizare : Terra / Europe / Romania / Arad
Puncte : 0
Data de inscriere : 04/03/2008
Subiecte similare
» Hoya coriacea & Hoya fraterna
» Experiment cu Hoya sp. Um Phang PES01 - butas fara frunze
» Hoya meliflua ssp fraterna
» Hoya coriacea, fraterna, altceva ?