Hoya carnosa cu pedunculi : mutare?
5 participan?i
HOYA :: Hoya :: Experimente
Pagina 1 din 1
Hoya carnosa cu pedunculi : mutare?
Fetelor, carnosa mea (am pus poze cu ea in album) are cel putin 6 pedunculi florali, inca micuti si mi se pare ca se dezvolta destul de incet. M-am gandit s-o duc pe balcon si ezit, mi-e teama sa nu avorteze mugurasii din cauza schimbarii. Aceasta schimbare n-ar fi chiar drastica, pentru ca ea sta pe pervazul unei ferestre deschisa tot timpul, deci are parte de curenti de aer, de caldura ziua, de mai putina caldura noaptea, de ploaie si de...praf.
Ce credeti, sa ma incumet s-o scot afara, avand grija, desigur, sa n-o pun in soare?
Ce credeti, sa ma incumet s-o scot afara, avand grija, desigur, sa n-o pun in soare?
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Re: Hoya carnosa cu pedunculi : mutare?
Ana eu cred ca nu e nici o problema, si eu am mutat-o pe-a mea si nu i-au cazut pedunculii.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
cu penduculi cred ca e mai riscant...asteapta eventual sa-si deschida florile si o muti atunci.
Eu cand am mutat ( in aceeasi camera ) o bella cu penduculi i-a pierdut, iar cand am mutat-o cu flori deschise, afara ( deci schimbare si de conditii, lumina, caldura ), nu s-a suparat deloc.
Eu cand am mutat ( in aceeasi camera ) o bella cu penduculi i-a pierdut, iar cand am mutat-o cu flori deschise, afara ( deci schimbare si de conditii, lumina, caldura ), nu s-a suparat deloc.
La mine nu s-a suparat dar poate e mai bine sa astepti pana se deschid florile asa cum a zis Carmen.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Cred ca am sa incerc s-o scot. va fi pusa de la o pozitie buna, la una si mai buna. Merci fetelor! va tin la curent!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Si eu as face ca tine , Ana.
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Multam! Sa speram ca nu se va supara!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Am facut un experiment cu carnosa mea batrana: din luna august am dus-o in gradina, la umbra unor pruni ( impreuna cu thompsonii); rezultatele: carnosa e plina de frunzulite noi si lastari ( de multa vreme stagna) iar thompsonii are 2 pedunculi care dau semne de inflorire.
Thompsonii am mutat-o in casa, in balcon( m-am grabit, cred ca trebuia sa o mai las afara) si sper sa infloreasca luna viitoare dar carnosa e tot in gradina...o las pana se racoreste bine noaptea ( poate infloreste la anul, mai ales ca am de gand sa nu o ud mai deloc la iarna)
Concluzia: intr-adevar unele specii se simt mult mai bine afara, in curenti de aer si cu diferente de temp. zi/noapte;
Thompsonii am mutat-o in casa, in balcon( m-am grabit, cred ca trebuia sa o mai las afara) si sper sa infloreasca luna viitoare dar carnosa e tot in gradina...o las pana se racoreste bine noaptea ( poate infloreste la anul, mai ales ca am de gand sa nu o ud mai deloc la iarna)
Concluzia: intr-adevar unele specii se simt mult mai bine afara, in curenti de aer si cu diferente de temp. zi/noapte;
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Subiecte similare
» Hoya carnosa
» Hoya carnosa Crimson
» Hoya carnosa Krinkle 8
» Hoya Minibelle (carnosa x sheperdii)
» Perioada de inflorire Hoya carnosa