HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Hoya carnosa cu pedunculi : mutare?

5 participan?i

In jos

Hoya carnosa cu pedunculi : mutare? Empty Hoya carnosa cu pedunculi : mutare?

Mesaj Scris de AnaR Vin Iul 04, 2008 8:11 pm

Fetelor, carnosa mea (am pus poze cu ea in album) are cel putin 6 pedunculi florali, inca micuti si mi se pare ca se dezvolta destul de incet. M-am gandit s-o duc pe balcon si ezit, mi-e teama sa nu avorteze mugurasii din cauza schimbarii. Aceasta schimbare n-ar fi chiar drastica, pentru ca ea sta pe pervazul unei ferestre deschisa tot timpul, deci are parte de curenti de aer, de caldura ziua, de mai putina caldura noaptea, de ploaie si de...praf.

Ce credeti, sa ma incumet s-o scot afara, avand grija, desigur, sa n-o pun in soare?
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008

Sus In jos

Hoya carnosa cu pedunculi : mutare? Empty Re: Hoya carnosa cu pedunculi : mutare?

Mesaj Scris de dodo Vin Iul 04, 2008 8:14 pm

Ana eu cred ca nu e nici o problema, si eu am mutat-o pe-a mea si nu i-au cazut pedunculii.
dodo
dodo
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008

Sus In jos

Hoya carnosa cu pedunculi : mutare? Empty Re: Hoya carnosa cu pedunculi : mutare?

Mesaj Scris de Carmen Vin Iul 04, 2008 8:14 pm

cu penduculi cred ca e mai riscant...asteapta eventual sa-si deschida florile si o muti atunci.
Eu cand am mutat ( in aceeasi camera ) o bella cu penduculi i-a pierdut, iar cand am mutat-o cu flori deschise, afara ( deci schimbare si de conditii, lumina, caldura ), nu s-a suparat deloc.
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de dodo Vin Iul 04, 2008 8:21 pm

La mine nu s-a suparat dar poate e mai bine sa astepti pana se deschid florile asa cum a zis Carmen.
dodo
dodo
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Vin Iul 04, 2008 8:26 pm

Poate bella e mai sensibia ca si carnosa... scratch
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Vin Iul 04, 2008 8:48 pm

Cred ca am sa incerc s-o scot. va fi pusa de la o pozitie buna, la una si mai buna. Merci fetelor! va tin la curent!
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Stefana Vin Iul 04, 2008 8:55 pm

Si eu as face ca tine Smile , Ana.
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de AnaR Vin Iul 04, 2008 8:56 pm

Multam! Sa speram ca nu se va supara! Smile
AnaR
AnaR
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de ela Vin Sept 25, 2009 11:59 am

Am facut un experiment cu carnosa mea batrana: din luna august am dus-o in gradina, la umbra unor pruni ( impreuna cu thompsonii); rezultatele: carnosa e plina de frunzulite noi si lastari ( de multa vreme stagna) iar thompsonii are 2 pedunculi care dau semne de inflorire.
Thompsonii am mutat-o in casa, in balcon( m-am grabit, cred ca trebuia sa o mai las afara) si sper sa infloreasca luna viitoare dar carnosa e tot in gradina...o las pana se racoreste bine noaptea ( poate infloreste la anul, mai ales ca am de gand sa nu o ud mai deloc la iarna)
Concluzia: intr-adevar unele specii se simt mult mai bine afara, in curenti de aer si cu diferente de temp. zi/noapte;
ela
ela
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum