oferta 25 sept. la Cluj
+12
Stefana
radu
Gabriela
vickylucia
tinaM
ancag
dianatm
Johana
ela
Carmen
bia8
Pakeha
16 participan?i
Pagina 5 din 6
Pagina 5 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: oferta 25 sept. la Cluj
multumesc mult, cred ca ala e, ca si asta de azi pare la fel doar ca are U la sfarsit. inca astept dupa pachetul de la deva...
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Costul transportului va fi de 18 RON. Pe toate pachetele am trecut numerele de telefon.
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Imi puteti spune daca butasii sunt inradacinati ?
Cum procedez cu ei, ca sunt mai nou in domeniul Hoyei ?
Multumesc !!!
Cum procedez cu ei, ca sunt mai nou in domeniul Hoyei ?
Multumesc !!!
radu- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 14
Varsta : 49
Puncte : 0
Data de inscriere : 10/04/2008
Nu, butasii nu sunt inradacinati, decat daca a fost specificat la careva lucrul acesta.
Cum procedezi...dai o raita pe la topicurilde de incepatori , de informatii generale si te gandesti bine ce tip de colectionar de plante esti :
- daca esti genul care sta tota ziua cu ochii pe planta sa vezi cand incep sa iasa radacinile - atunci poti incerca inradacinarea in apa ( chiar e mai bine pt psihicul tau ) ).
- daca esti genul care stie ca planta are nevoie de un pic de acomodare pentru a "prinde radacini", atunci poti folosi cu succes inradacinarea in substrat solid ( turba, nisip, perlit - chiar si cocopeat dc ai ) sau chiar in perlit pur.
Cum procedezi...dai o raita pe la topicurilde de incepatori , de informatii generale si te gandesti bine ce tip de colectionar de plante esti :
- daca esti genul care sta tota ziua cu ochii pe planta sa vezi cand incep sa iasa radacinile - atunci poti incerca inradacinarea in apa ( chiar e mai bine pt psihicul tau ) ).
- daca esti genul care stie ca planta are nevoie de un pic de acomodare pentru a "prinde radacini", atunci poti folosi cu succes inradacinarea in substrat solid ( turba, nisip, perlit - chiar si cocopeat dc ai ) sau chiar in perlit pur.
Pakeha a scris:Stefana a scris:La ce temperatura trebuie sa ii tin, Alex? Pana maine, cand vreau sa ii trimit la drum. Si ajung la destinatie poimaine.
eu i-as tine in jur de 15-17° ...
si bineinteles ca treptat crescut catre 20-25°
tinuti la lumina dar fara soare direct, umezeala mare dar nu aer stagnant
apoi difera un pic si in functie de specie
cei ce au imperialis, cel mai bine se prinde in muschi sfagnum
cele cu radacini, direct in substrat
Stefana a scris:Costul transportului va fi de 18 RON. Pe toate pachetele am trecut numerele de telefon.
multumim inca odata
bia8- Pasionat de Hoya
-
Am si eu o intrebare: din butasii primiti pentru care multumesc din suflet celor in cauza, 2 sunt destul de mari, c-am 50-60 cm. Incerc sa-i inradacinez asa lungi, sau trebuie sa-i tai in doua ? E vorba de Hoya pubicalyx 'Pink Silver' si Imperialis !
Multumesc !!!
Multumesc !!!
radu- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 14
Varsta : 49
Data de inscriere : 10/04/2008
am primit si eu pachetul, butasii arata tare bine si se prezinta bine pana acum, am primit 4 specii si nu mai stiu care e ischnopus (mie mi-a placut floarea lui fara sa stiu cum arata frunzele) ( nu e inradacinat), am incercat sa caut pe net insa nu-mi pot da seama.
png arata tare bine iar multiflora are peduncul cu care nu stiu ce sa fac sa-l las pana va cadea el natural?
multumesc si eu inca odata echipei (Alex, mama sa si Stefanei)!
png arata tare bine iar multiflora are peduncul cu care nu stiu ce sa fac sa-l las pana va cadea el natural?
multumesc si eu inca odata echipei (Alex, mama sa si Stefanei)!
bia8- Pasionat de Hoya
-
La multiflora lasa pedunculul, se vor ingalbeni boboceii si vor cadea singuri. Face altul fii fara fara grija.
Ischnopus are niste frunze ca dafinul, de un verde mai inchis, nu groase precum carnosa , oarecum asemanatoare la grosime cu multiflora.
Ischnopus are niste frunze ca dafinul, de un verde mai inchis, nu groase precum carnosa , oarecum asemanatoare la grosime cu multiflora.
Stefana- Hoyamaniac
-
@ Radu: pentru imperialis intreaba-le pe Nina sau Myky.
O sa-ti raspunda sigur si Alex, dar in general (cum a scris si el) butasii lui sunt cam cat trebuie de lungi, e riscant sa-i tai.
O sa-ti raspunda sigur si Alex, dar in general (cum a scris si el) butasii lui sunt cam cat trebuie de lungi, e riscant sa-i tai.
Stefana- Hoyamaniac
-
Bia, ischnopus are frunze verde inchis, aprope ca dimorpha...un pic ondulate pe margine, si frunza e foarte tare ca si textura, comparativ cu alte specii...daca ai rabdare sa cauti prin albumul meu, exista poza cu butasul de ischnopus...
Nu taia imperialisul inradacineaza-l asa cum l-ai primit in muschi sphagnum daca ai. Eu l-am taiat in 2 cand l-am primit si cel din varf a murit, am reusit cu cel de la baza dar era cat pe ce sa moara si acesta pentru ca de la taietura in jos a inceput sa se ingalbeneasca tija.Face radacini mai greu decat celelalte specii asa ca va trebui sa ai rabdare.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
alta varianta de inradacinat imperialis in afara de sphagnum e? ati mai incercat ceva ce a mers?
ancag- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 105
Varsta : 45
Localizare : Iasi
Puncte : 51
Data de inscriere : 21/07/2008
Da, sau direct in substrat sau in apa. La mine au mers ambele variante!
nina- Colectionar Hoya
-
Numarul mesajelor : 402
Varsta : 59
Data de inscriere : 13/02/2008
radu a scris:Am si eu o intrebare: din butasii primiti pentru care multumesc din suflet celor in cauza, 2 sunt destul de mari, c-am 50-60 cm. Incerc sa-i inradacinez asa lungi, sau trebuie sa-i tai in doua ? E vorba de Hoya pubicalyx 'Pink Silver' si Imperialis !
Multumesc !!!
cum bine spune Carmen, fac ca si suedezele butasi "economici"
adica, s-a constatat ca butasii foarte mari sau lungi se prind mai greu decat cei scurti (ca si cum planta si-ar spune ca are destule rezerve de seva sa mai astepte pana isi face radacini noi, si sant cazuri in care asteapta prea mult si poate chiar sa moara),
deci in functie de specie (si de experienta) cam stiu cate noduri viabile trebuie sa aiba un butas ca reusita sa fie in jur de 98-99% - in general 1, 2 sau 3, nu mai mult
prin nod viabil inteleg nod cu una sau doua frunze, nici prea tinere (nu rezista) nici prea batrane (nu mai au destula seva)
cu multa rabdare, atentie si un pic de sansa, am facut reusit butasi de un nod cu 1/4 de frunza, sau de frunza cu o aschie de tija
in cazul celor 2 butasi, fiecare are un nod viabil la baza si 1, 2 sau 3 noduri suplimentare, care pot sa supravietuiasca sau nu
deci, consider ca nu trebuie taiat, daca planta decide ca nu are destula seva sa hraneasca surplusul, se va usca de la sine
in legatura cu imperialisul, in sfagnum reusita e de 99%
daca ai ca si Nina (sau ca si subsemnatul ) unde sau radiatii pozitive, poti incerca si in apa, reusita probabil ca e peste 90%
direct in substrat daca ai nervi buni - nu vezi daca radacinile ies sau se dezvolta corect decat prin intermediarul plantei (elasticitate, culoare, textura) si daca nu ai destula experienta si intervine vreo problema, poate sa fie prea tarziu
unii folosesc hormoni de tipul "Superthrive", care favorizeaza dezvoltarea radacinilor - am incervcat si eu, nu am constatat diferente semnificative
Alex, ti-am dat un PM.
ancag- Admirator Hoya
-
Am primit butasii de vineri. Singura problema e ca am gasit doar 7 in loc de 8. Am identificat butasii (cu foto de pe forumul nostru sau Simone's Hoyas) si rezulta ca nu am H. Cumingiana. E posibil sa se fi ratacit in alt colet?
ancag- Admirator Hoya
-
ancag a scris:Am primit butasii de vineri. Singura problema e ca am gasit doar 7 in loc de 8. Am identificat butasii (cu foto de pe forumul nostru sau Simone's Hoyas) si rezulta ca nu am H. Cumingiana. E posibil sa se fi ratacit in alt colet?
cum scriam in mp, sant sigur ca numarul de butasi per specii si total era bun, am verificat de 3 ori
cum erau pungi deschise ca sa poata fi aerisite, poate sa se fi incurcat la punerea in cutii ?
eu am primit 4 in loc de 3 butasi, insa mie nu mi se pare ca seamana cu cumingiana pe care o am eu, am sa pun poze sa identificati.
bia8- Pasionat de Hoya
-
bia8- Pasionat de Hoya
-
cumingiana este in ultima poza (si in prima, cea din dreapta). Nu vad multiflora
Stefana- Hoyamaniac
-
inseamna ca celalalt butas din poza este ischnopus?
anca sa-mi scrii pe pm cum vrei sa facem cu cumingiana ca e a ta banuiesc!
Stef nu am facut poza cu multiflora, dar ma sa fac promit, am vrut intai sa le pun in substrat si pe urma sa fac poze, insa cum anca nu stia ce s-a intamplat cu hoya ei, am facut poze doar astora 2 .
anca sa-mi scrii pe pm cum vrei sa facem cu cumingiana ca e a ta banuiesc!
Stef nu am facut poza cu multiflora, dar ma sa fac promit, am vrut intai sa le pun in substrat si pe urma sa fac poze, insa cum anca nu stia ce s-a intamplat cu hoya ei, am facut poze doar astora 2 .
bia8- Pasionat de Hoya
-
inseamna ca celalalt butas din poza este ischnopus?
bia8- Pasionat de Hoya
-
Pagina 5 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Subiecte similare
» Hoya la Cluj sept. 2009
» Puiuti de primavara
» Hoya la Cluj iulie 2015
» Hoya la Cluj august 2009