Compacta SOS
+5
bia8
AnaR
Stefana
dodo
Carmen
9 participan?i
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Compacta SOS
de la radacini e ud, caci sunt dupa dus...
problema cu plantele astea suculente e ca rezista mult cu frunzele aparent in stare buna chiar si cand au o problema...
daca ar reactiona si ea mai rapid...
problema cu plantele astea suculente e ca rezista mult cu frunzele aparent in stare buna chiar si cand au o problema...
daca ar reactiona si ea mai rapid...
Daca e asa e de rau . Inseamna ca radacinile nu preiau umezeala din substrat.AnaR a scris: Culmea e ca n-o mai ud de vreo trei saptamani si pamantul pare totusi umed putin.
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
am lasat frunze afectate la farmacia fitosanitara si dl de acolo le trimite la analize...asa ca asteptam verdictul
am citit despre problema lui Carmen si din pacate nu pot sa ajut cu sfaturi (gaste sa mai ai, ca sfaturi ar fi destule ...)
nu am H compacta Regalis (si nici nu prevad sa o am)
am auzit si in Franta de vreo 2 ori de plante care au sfarsit in conditii similare
poate e o varietate ultra-sensibila
nu am H compacta Regalis (si nici nu prevad sa o am)
am auzit si in Franta de vreo 2 ori de plante care au sfarsit in conditii similare
poate e o varietate ultra-sensibila
Alex asta nu e deloc incurajator, incep sa ma tem si pentru a mea care deocamdata arata foarte bine.
hm...adevarul e ca trebuia sa reactionez si eu cu ceva luni in urma...
caci nu sunt de acum petele...tineti minte ca si in vara am intrebat ce are ...
asta e....sper doar sa n-o trec total la pierderi...
caci nu sunt de acum petele...tineti minte ca si in vara am intrebat ce are ...
asta e....sper doar sa n-o trec total la pierderi...
cred ca si problema cu compacta mea e aceeasi , eu nu vreau sa o pierd, azi tre sa fac ceva cu ea insa nu stiu ce
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Uite ramurica de compacta care incepuse sa se deshidrateze in primavara. De atunci este in "recipientul" respectiv, cu caciulita pe cap si il mai aerisesc din cand in cand. Substrat are foarte putin, mai mult perlit. Foaarte rar ii pun cateva picaturi de apa.
in poza e impreuna cu supravietuitorul lastar de cumingiana care inca nu are nici o frunzulita noua. Dar macar e zdravan .
aici i-am scos capacul sa se vada o frunza noua
in poza e impreuna cu supravietuitorul lastar de cumingiana care inca nu are nici o frunzulita noua. Dar macar e zdravan .
aici i-am scos capacul sa se vada o frunza noua
Stefana- Hoyamaniac
-
si eu le-am pus pe mai toate in minisera, mai putin una care n-a incaput si nu incape nici sub sticla de 5 L...
Cred ca o pun in punga
Cred ca o pun in punga
veste buna...un butas de compacta pus in apa, are deja radacinuta...desi aparent parea fara seva...deci se poate...
restul inca n-au murit si sper sa reusesc sa le salvez...
restul inca n-au murit si sper sa reusesc sa le salvez...
Ne rugam sa supravietuiasca Carmen.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
ieri am luat la verificat compacta regalis, am scos-o afara din ghiveci si cand ma uit mai bine vad in panant niste bilute mci albe care daca se spargeam iesea ceva rosu din ele.. uhhhhhh asa de scarbos (oare ce boala o fi avand?).. am indepartat musafirii si am incercat sa curat cat mai bine radacinile de pamant..i-am facut dus le-am stropit cu solutie netoxica si am schimbat pamantul si ghiveciul... sper sa fie ok si sa nu o fi afectat... Carmen sa o verifici si tu pe a ta sa nu aiba si ea ceva musafiri...
bia8- Pasionat de Hoya
-
apropos de daunatori, am gasit in substratul unei plante luate de la florarie niste bilute mici,maro dar pt. ca semanau f. bine cu bilutele de ingrasamant 'osmocote',le-am lasat in pace...altceva nu am observat de atunci (in rau) asa ca am lasat planta in pace;ma intreb daca am procedat,totusi,bine!
dodo,astea de care spui tu,seamana bine cu oua de paraziti
dodo,astea de care spui tu,seamana bine cu oua de paraziti
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
bia8 a scris:ieri am luat la verificat compacta regalis, am scos-o afara din ghiveci si cand ma uit mai bine vad in panant niste bilute mci albe care daca se spargeam iesea ceva rosu din ele.. uhhhhhh asa de scarbos (oare ce boala o fi avand?).. am indepartat musafirii si am incercat sa curat cat mai bine radacinile de pamant..i-am facut dus le-am stropit cu solutie netoxica si am schimbat pamantul si ghiveciul... sper sa fie ok si sa nu o fi afectat... Carmen sa o verifici si tu pe a ta sa nu aiba si ea ceva musafiri...
se pare ca ar exista si niste paduchi de radacini
am avut si eu acum vreo 2 ani, si mi-au omorat o Hoya dennisii
ca urmare la asta am adoptat o solutie pe baza de imidacloprid
pe care o folosesc preventiv la toti butasii proaspat sositi si cam o data pe an la celelalte plante
se pulverizeaza pe frunze si circula cu seva (produs sistemic)
multumesc frumos Pakeha de sfat, intotdeauna prompt... solutia asta se gaseste gata preparata sau o prepari tu acasa?
bia8- Pasionat de Hoya
-
Eu mi-amintesc ca fiola antiparazitara (aceea de ii pui pe ceafa si mor totii purecii din blanita) pentru mitza mea avea imidaclopridu' asta.
Dintre insecticidele pentru plante, Confidorul are imidacloprid. Dar am googalit acum si am vazut ca este retras de pe piata, la noi avand un inlocuitor: Emerite.
Impotriva diversilor paduchi am mai citit (pe cactusi.com) ca e foarte bun Mospilanul - un plic la 6 l apa (bineinteles ca o sa prepari mai putin, dar pastrezi proportia).
Dintre insecticidele pentru plante, Confidorul are imidacloprid. Dar am googalit acum si am vazut ca este retras de pe piata, la noi avand un inlocuitor: Emerite.
Impotriva diversilor paduchi am mai citit (pe cactusi.com) ca e foarte bun Mospilanul - un plic la 6 l apa (bineinteles ca o sa prepari mai putin, dar pastrezi proportia).
Stefana- Hoyamaniac
-
in Franta "Confidor J" facut de Bayer e tolerat (inca) in folosire in interior, alte produse pe baza de imidacloprid (gen Gaucho) sant interzise in exterior (mi-am facut un mic stoc)
imidaclopridul era acuzat de cresterea mortalitatii albinelor - e interzis deja de vreo 3 ani, albinele continua sa moara
@Stefana : m-ai uitat cu chestionarul ...
imidaclopridul era acuzat de cresterea mortalitatii albinelor - e interzis deja de vreo 3 ani, albinele continua sa moara
@Stefana : m-ai uitat cu chestionarul ...
Alex, ce sa fac cu compacta ca nu stiu ce nu-i place...
sta intr-un loc unde are luminca doar cateva ore dupa masa, pe peretele opus geamului, si o ud o data pe saptamana...
ii cad frunze galbene intr-o veselie, si se stafidesc parca, prind niste raiatii pe frunze...oare ar tb sa-i pun mai multa apa, sau are deja prea multa ??
help...
sta intr-un loc unde are luminca doar cateva ore dupa masa, pe peretele opus geamului, si o ud o data pe saptamana...
ii cad frunze galbene intr-o veselie, si se stafidesc parca, prind niste raiatii pe frunze...oare ar tb sa-i pun mai multa apa, sau are deja prea multa ??
help...
Carmen a scris:Alex, ce sa fac cu compacta ca nu stiu ce nu-i place...
help...
nu stiu
ce pot sa-ti sun e ca o udam rar dar bine, cum are frunze groase si e mare, e cam ca un cactus
simptomele ar arata ca o putrezire de radacini, mai ales daca a fost udata prea tare
verifica daca poti
vai ce munca de titan ma asteapta...sper sa reusesc sa fac ceva cu ea pana la concediu...
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Hoya compacta si compacta regalis
» Compacta regalis
» Hoya compacta
» Incidente nefericite
» hoya compacta regalis!
» Compacta regalis
» Hoya compacta
» Incidente nefericite
» hoya compacta regalis!
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya