Hoya bella
+3
Andrada
dodo
Carmen
7 participan?i
HOYA :: Hoya :: Pentru incepatori :: Fise butasi
Pagina 1 din 1
Re: Hoya bella
Super Carmen, eu cu butasii de bella am probleme. Se pare ca nu m-am prins inca cata apa vor ca dupa ce i-am inradacinat le-au putrezit radacinile, i-am taiat si i-am inradacinat din nou. Au facut radacini dar nu dau semne de crestere inca. E adevarat ca erau cam subtirei din varf (fragezi) poate si asta a contat.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Am primit doi butasi de Hoya bella, care nu erau in pamant ce in vata umeda cu inceput de radacina. Cum erau putin deshidratati de la drum i-am pus in apa. Sa inteleg ca cea mai buna metoda de inradacinare este in pamant? Nu va suparati daca pun intrebari prostesti, dar sunt incepatoare ...dar ma tratez cu cat mai multa experienta!
Andrada- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 22
Varsta : 45
Localizare : Oradea
Puncte : 25
Data de inscriere : 10/04/2009
Nici o intrebare nu e prosteasca atunci cand esti la inceput .
Si fiecare este increzator in metoda proprie de inradacinare: eu sunt cu apa, Nina le pune direct in pamant.
As zice sa le pui cu vata cu tot intr-un ghivecel (vezi sa fie cat de mic, hoya nu iubeste ghivece mari) apoi adaugi ce substrat consideri. Unul pe baza de turba plus putin perlit si nisip. Sa nu lasi sa se usuce prea mult vreodata pamantul. Contrar altor specii, bella nu accepta substratul uscat (precum ar accepta carnosa)
Si fiecare este increzator in metoda proprie de inradacinare: eu sunt cu apa, Nina le pune direct in pamant.
As zice sa le pui cu vata cu tot intr-un ghivecel (vezi sa fie cat de mic, hoya nu iubeste ghivece mari) apoi adaugi ce substrat consideri. Unul pe baza de turba plus putin perlit si nisip. Sa nu lasi sa se usuce prea mult vreodata pamantul. Contrar altor specii, bella nu accepta substratul uscat (precum ar accepta carnosa)
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Am primit si eu, l-am inradacinat in apa, l-am mutat in ghiveci si dupa ce a stat vara si toamna, la inceputul iernii a murit. Imi pare aha de rau!
andreiacamelia- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 50
Varsta : 42
Localizare : Fetesti
Puncte : 50
Data de inscriere : 05/05/2010
da, hoya bella poate fi dificila...
am pierdut si eu niste exemplare...dar totusi un butas a razbit si deja anul acesta a facut o tija noua...
mai am o planta mare ( sunt curioasa cat va trai ) si inca una mai veche din care doar o tija mai e verde...restul s-au uscat...
dar pt florile lor merita orice incercare...plus ca are o capacitate de a inflori foarte incurajanta pentru orice iubitor de Hoya...
succes...
am pierdut si eu niste exemplare...dar totusi un butas a razbit si deja anul acesta a facut o tija noua...
mai am o planta mare ( sunt curioasa cat va trai ) si inca una mai veche din care doar o tija mai e verde...restul s-au uscat...
dar pt florile lor merita orice incercare...plus ca are o capacitate de a inflori foarte incurajanta pentru orice iubitor de Hoya...
succes...
Vreau sa spun ca la inceput nu vazusem decat carnosa, iar persoana care mi-a dat bella mi0a vorbit atat de frumos de ea si mi-a aratat poze ca m-a convins. Si cand am vazut si cate varietati sunt, am inlemnit in fata calculatorului!!!!
andreiacamelia- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 50
Varsta : 42
Localizare : Fetesti
Puncte : 50
Data de inscriere : 05/05/2010
am si eu o planta adulta de bella, deocamdata ii merge bine, a format si cativa pedunculi...ma nelinisteste faptul ca este in substratul initial( din acela fibros in care le pun furnizorii) care mi se pare ca retine apa mult mai mult decat acela cu care sunt obisnuita ( pamant cactus+perlit), mi-e frica sa nu o ud prea mult
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Foloseste un betisor de frigaruie sa iti dai seama cand e bine sa uzi.
Din punctul asta de vedere e cam dificil sa nimeresti frecventa cea mai buna. Eu aplic "teorema" Ninei: mai bine mai putina apa decat prea multa .
Nici nu te-as sfatui sa-i schimbi substratul la o bella adulta. Are radacini destul de sensibile, subtiri si bine intrepatrunse cu fibrosul de care ziceai.
Din punctul asta de vedere e cam dificil sa nimeresti frecventa cea mai buna. Eu aplic "teorema" Ninei: mai bine mai putina apa decat prea multa .
Nici nu te-as sfatui sa-i schimbi substratul la o bella adulta. Are radacini destul de sensibile, subtiri si bine intrepatrunse cu fibrosul de care ziceai.
Stefana- Hoyamaniac
-
am sa o las acolo...poate nu vor fi probleme...
ela- Pasionat de Hoya
-
Stiu cum e. Eu mi-am facut curaj si am schimbat substratul la bella mea cand am cumparat-o, din aceeasi cauza. Nu va mai spun ca si-a revenit abia dupa vreo sase luni (era prin mai-iunie, caldura mare si nu mi-a trecut prin cap s-o bag intr-o punga), dar cine avea flori de Craciun?! Dar e drept, era a doua hoya din posesie; acum as proceda altfel. Ca de exemplu, as ingropa-o un pic intr-un ghiveci nitel mai adanc. Cu timpul, as indeparta partea dinspre fundul ghiveciului si as tot adauga deasupra. Dar cred ca tot i-ar incetini inflorirea. Nu zic sa faci asa, inca nu am experimentat pe pielea plantelor mele, era doar o idee.
Deocamdata, poate tot cum zice Stefana e mai bine. Si pune butasi in substratul care-ti place
Bafta!
Deocamdata, poate tot cum zice Stefana e mai bine. Si pune butasi in substratul care-ti place
Bafta!
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
deocamdata o astept sa isi deschida pedunculii, va fi prima bella inflorita la mine
ela- Pasionat de Hoya
-
Stefana- Hoyamaniac
-
Așteptare cu folos să ai, Ștefana
H. bella inca este una dintre preferate. Mai ales ca nu am omorât-o până acum, ba chiar am două mari, două micuțe și alți butași la prins
H. bella inca este una dintre preferate. Mai ales ca nu am omorât-o până acum, ba chiar am două mari, două micuțe și alți butași la prins
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
Subiecte similare
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
HOYA :: Hoya :: Pentru incepatori :: Fise butasi
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum