Hoya bella
+20
Pakeha
dianatm
Iarina
CBogdan
nina
myosotis
tinaM
Johana
dodo
ela
auroradumbr
miha
Simona D.
bibacj
Vernil
liana
bia8
AnaR
Carmen
Stefana
24 participan?i
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 1 din 9
Pagina 1 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Hoya bella
Hoya bella Hooker 1848
Denumirea corecta este Hoya lanceolata ssp bella
http://www.simones-hoyas.de/images/HoyaArten/Hoyas%20B/H%20bella/Hoya%20lanceolata%20ssp%20bella-07-05-06-3.JPG
Este aproape la fel de cunoscuta precum Hoya carnosa. A fost descoperita in padurile Birmaniei si de mai mult de un secol cucereste inima oricui o poate vedea. Poetic descrisa ca "ametist in stralucire de argint".
Forma frunzelor este romboidala cu marginile usor indoite si nervura centrala foarte vizibila.
Florile sunt micute, albe cu centrul roz sau lila si raspandesc un parfum agreabil. Pedunculii cad dupa ofilirea florilor.
Infloresc din mai pana in iunie abundent daca li se asigura conditii optime. Are mari pretentii in calitatea substratului: usor drenabil, similar celui pentru orhidee, cu adaos de nisip sau perlit, mentinut usor umed ( riscul de a aparea paianjeni rosii apare atunci cand este prea uscata atmosfera). Pentru inflorire este necesara o buna luminozitate, udare suficienta (dar nu exagerat) si ingrasaminte adecvate adaugate cam la 3 saptamani.
Iarna necesita o perioada de repaos, cu reducerea apei si intreruperea ingrasamintelor.
Vara trebuie protejata de canicula.
Denumirea corecta este Hoya lanceolata ssp bella
http://www.simones-hoyas.de/images/HoyaArten/Hoyas%20B/H%20bella/Hoya%20lanceolata%20ssp%20bella-07-05-06-3.JPG
Este aproape la fel de cunoscuta precum Hoya carnosa. A fost descoperita in padurile Birmaniei si de mai mult de un secol cucereste inima oricui o poate vedea. Poetic descrisa ca "ametist in stralucire de argint".
Forma frunzelor este romboidala cu marginile usor indoite si nervura centrala foarte vizibila.
Florile sunt micute, albe cu centrul roz sau lila si raspandesc un parfum agreabil. Pedunculii cad dupa ofilirea florilor.
Infloresc din mai pana in iunie abundent daca li se asigura conditii optime. Are mari pretentii in calitatea substratului: usor drenabil, similar celui pentru orhidee, cu adaos de nisip sau perlit, mentinut usor umed ( riscul de a aparea paianjeni rosii apare atunci cand este prea uscata atmosfera). Pentru inflorire este necesara o buna luminozitate, udare suficienta (dar nu exagerat) si ingrasaminte adecvate adaugate cam la 3 saptamani.
Iarna necesita o perioada de repaos, cu reducerea apei si intreruperea ingrasamintelor.
Vara trebuie protejata de canicula.
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Re: Hoya bella
Hoya lanceolata bella, proprietate personala, am dobandit-o in oct.2007. De atunci pana acum nu s-a vazut nici un progres la ea. Probabil era de asteptat, caci avea nevoie de acomodare cu mediul nou de viata. Acum , in luna februarie, a inceput sa dea lastari noi, care au un ritm de crestere destul de rapid. Atasez poze cu ea din octombrie:
Cred ca si florile stiu cand ne asteptam la ceva din partea lor, astfel ca incearca sa ne multumeasca.
Asa si bella mea, care cred ca are un penducul floral. E prea devreme sa ma pronunt exact, insa mugurasul care apare e diferit de cel de frunze care a tot lastarit pana acum.
Asa si bella mea, care cred ca are un penducul floral. E prea devreme sa ma pronunt exact, insa mugurasul care apare e diferit de cel de frunze care a tot lastarit pana acum.
Cat dureaza pana cand Hoya bella isi deschide floarea?!?
Acum pot spune cu certitudine ca apar penduculi florali, am remarcat pana acum vreo 3-4. Sunt curioasa sa vad in cat timp se dezvolta.
Acum pot spune cu certitudine ca apar penduculi florali, am remarcat pana acum vreo 3-4. Sunt curioasa sa vad in cat timp se dezvolta.
Cred ca stie ca vrei sa participi la concurs
Stefana- Hoyamaniac
-
bella
Am si eu o bella uriasa, am cumparat-o in urma cu vreo doua luni, avea pe atunci pedunculi mici din care a pierdut cativa, apoi cei ramasi au crescut si a mai facut multi altii, deci va inflori treptat.
Problema este ca dupa ce va termina de inflorit, va trebui s-o *tund*, ca arata ca niste plete de vrajitoare. Si e atat de deasa ca nici nu vad pamantul printre tije. As incerca sa scot din tije cu radacini cu tot, sa le plantez in alt vas. Ce credeti, ar merge?
Iat-o:
Problema este ca dupa ce va termina de inflorit, va trebui s-o *tund*, ca arata ca niste plete de vrajitoare. Si e atat de deasa ca nici nu vad pamantul printre tije. As incerca sa scot din tije cu radacini cu tot, sa le plantez in alt vas. Ce credeti, ar merge?
Iat-o:
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Ce frumoasa e...sa-ti traiasca, sa-nfloreasca.
A mea e pe o scarita, pe care mi-e teama sa i-o dau jos ca nu cumva sa o rup. Arata mai bine in ghiveci suspendat ca si a ta.
Stefana, stii ca-mi plac concursurile. Pana cand e gata trebuie sa infloreasca si la mine careva
A mea e pe o scarita, pe care mi-e teama sa i-o dau jos ca nu cumva sa o rup. Arata mai bine in ghiveci suspendat ca si a ta.
Stefana, stii ca-mi plac concursurile. Pana cand e gata trebuie sa infloreasca si la mine careva
Ana, bella are radacini sensibile, mai bine nu le deranjezi. Si nici nu-i asa uriasa ca sa-ti faci griji. In schimb este splendida
Am vazut pe forumul francez una la fel, pliina de flori (cred ca ai vazut-o si tu ). O sa caut imaginea.
N-am gasit imaginea de care vorbeam, in schimb
http://users.skynet.be/avroonen/plant107.html
Poti sa o uzi cum ud eu violetele: cu o sticla pentru detergent, cu varf lung.
Am vazut pe forumul francez una la fel, pliina de flori (cred ca ai vazut-o si tu ). O sa caut imaginea.
N-am gasit imaginea de care vorbeam, in schimb
http://users.skynet.be/avroonen/plant107.html
Poti sa o uzi cum ud eu violetele: cu o sticla pentru detergent, cu varf lung.
Stefana- Hoyamaniac
-
ok. Am s-o las asa, cu toate ca o ud cam greu printre tijele incalcite. Si eu o sa am multe flori, daca am noroc sa nu avorteze mugurii. Am sa fac poze noi diseara sa le pun. Cea de adineauri e de cand am cumparat-o.
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Merci Carmen! Deocamdata e pe un suport, ca n-am avut carlig s-o suspend. Si probabil ca acolo va ramane.
Si a ta e tare frumoasa. Sa ne bucuram de flori cat mai curand!
Si a ta e tare frumoasa. Sa ne bucuram de flori cat mai curand!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
ce tip de ingrasamant folositi pentru hoya?
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Prin comparatie cu bella Anei, planta mea este cam subdezvoltata si are doar un peduncul cu flori. Dar astazi au inceput sa se deschida
Din bella trimisa de Carmen, am taiat butasi si i-am pus in apa. Destui au radacinute deja si unii chiar niste pedunculi microscopici (pe care nu cred ca o sa-i pastreze, dar vor creste altii). Va dura ceva timp pana o sa aveti flori (cateva luni, cred) ... dar merita .
Daca vreti (si daca am uitat sa trimit cuiva lastar de hoya thomsonii ) pot trimit butasi. O sa vad eu cum ii ambalez sa suporte drumul.
Din bella trimisa de Carmen, am taiat butasi si i-am pus in apa. Destui au radacinute deja si unii chiar niste pedunculi microscopici (pe care nu cred ca o sa-i pastreze, dar vor creste altii). Va dura ceva timp pana o sa aveti flori (cateva luni, cred) ... dar merita .
Daca vreti (si daca am uitat sa trimit cuiva lastar de hoya thomsonii ) pot trimit butasi. O sa vad eu cum ii ambalez sa suporte drumul.
Stefana- Hoyamaniac
-
Stefana ,eu as dori un lastar de hoya daca ai disponibil...eu inca nu am dar am tot citit ce ati postat voi si as indrazni si eu sa incerc....
liana- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 11
Varsta : 52
Localizare : Tg. Neamt
Puncte : 0
Data de inscriere : 02/03/2008
Hoya bella nu este o specie pretentioasa si iti va fi usor sa o ingrijesti . Discutam in MP detalii
Stefana- Hoyamaniac
-
eu sunt una dintre fericite intrucat am primit thomsonii si ii merge tare bine, e in camera mica la racoare si langa ea e o iconita sa-i poarte de grija si sa se roage pt ea sa faca floricele.
bia8- Pasionat de Hoya
-
multumesc inca o data Stefana.
bia8- Pasionat de Hoya
-
Fetelor, m-a topiiit . I-am facut, cred, vre-o 20 de fotografii , cat pentru un album intreg pentru Bellapix. E un singur buchetel, dar florile sunt atat de frumoasee, parca-s intr-adevar bijuterii din perle si ametist.
Daca eu sunt atat de entuziasmata pentru unul singur, imi inchipui ce bucurie este cand sunt multi
Daca eu sunt atat de entuziasmata pentru unul singur, imi inchipui ce bucurie este cand sunt multi
Stefana- Hoyamaniac
-
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
sunt minunate amandoua (adevarate bijuterii, daca se poate face comparatia)...... sa va traiasca si sa faca cat mai multe flori, abia astept sa am si eu o hoya inflorita, insa pana atunci mai invat sa am grija de ele.
bia8- Pasionat de Hoya
-
Bia, eu am scos afara, in gradina, aproape toate exemplarele de hoya care le am. Fiindca nu am fost mereu acasa noaptea in perioada summitului NATO, nu a avut cine sa le acopere cu o folie de plastic, asa cum faceam eu. Iar noptile au fost destul de reci. Vestea buna este ca toate exemplarele sunt OK, mai mult, unele dau lastari noi. Iar unele exemplare de hoya erau tinerele, abia ce le-am inradacinat anul trecut. Ar fi frumos din partea lor sa si infloreasca Oricum, am urmat sfatul lui Pakeha.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Minunata Stefana sa te bucure cu cat mai multe flori. Am primit si eu un lastar pe care l-am pus la inradacinat. Cand sa sper la flori?
bibacj- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 130
Puncte : 7
doamne ajuta sa-ti infloreasca cat mai repede Vernil si sa ne arati si noua spectacolul pe care il dau aceste flori.
bia8- Pasionat de Hoya
-
Inca nu e chiar gata... cam peste o saptamana-doua. Dar e frumos, merita sa astepti.
Din a mea am taiat deja niste butasi pentru colegele de munca, cu toate ca infloreste in continuu. A pierdut din florile pe care le-a avut, dar mai are umbele care vor inflori treptat, ca sunt de marimi diferite. Va trebui s-o mai raresc totusi, ca mi-e cam greu cu udatul.
Din a mea am taiat deja niste butasi pentru colegele de munca, cu toate ca infloreste in continuu. A pierdut din florile pe care le-a avut, dar mai are umbele care vor inflori treptat, ca sunt de marimi diferite. Va trebui s-o mai raresc totusi, ca mi-e cam greu cu udatul.
AnaR- Pasionat de Hoya
-
... cel putin doua saptamani ... iar cand zici ca gata, se deschid bobocii, mai dureaza cateva zileAnaR a scris:Inca nu e chiar gata... cam peste o saptamana-doua. Dar e frumos, merita sa astepti.
Hehehe! faci alti oameni fericitiAnaR a scris:...Va trebui s-o mai raresc totusi, ca mi-e cam greu cu udatul.
Stefana- Hoyamaniac
-
Pagina 1 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Subiecte similare
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
» HOYA BELLA
» Hoya bella
» Hoya bella
» Variegated Hoya bella
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 1 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum