Pierderi de iarna
+9
vickylucia
cory_helen
auroradumbr
Stefana
miha
Pakeha
dodo
Carmen
ela
13 participan?i
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Pierderi de iarna
butasul de magnifica,dupa cateva luni de crestere (are acum 70cm), da semne ca ceva nu e bine: i-au cazut cateva frunze
am inceput sa il ud mai putin si il tin sub observatie;de vreo saptamana nu i s-a mai ingalbenit nicio frunza, poate se face bine!
am inceput sa il ud mai putin si il tin sub observatie;de vreo saptamana nu i s-a mai ingalbenit nicio frunza, poate se face bine!
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
la mine imi face figura asta de 2 ori in fiecare an de la suprainflorire, peste 30 de pedunculi infloritiStefana a scris:Eu n-as putea spune de ce s-a dus heuschkeliana . Parea bine dezvoltata (o sumedenie de pedunculasi) si dintr-o data am observat ca frunzele sunt tot mai deshidratate. Am scos planta din ghivecel si... radacinile erau degradate total:
Mai am o plantuta din specia asta - pentru ca am inradacinat un butas anul trecut (tinut in acelasi fel de ghivecel de argila si udat la fel)- si el arata bine, dar mai trist este ca nu pricep ce s-a intamplat. Cred ca substratul e de vina si o sa-l schimb la primvara la majoritatea hoyelor.
prima oara i-am schimbat substratul, de atunci o las in pace, o ud corect si reface radacini fara sa moara
nu recomand procedeul, riscul de mortalitate e mare
idem pentru alta care infloreste ca nebuna : Hoya incurvula
mai toti colectionarii se plang ca iarna asta au avut multe frunze care s-au ingalbenit si au cazutela a scris:butasul de magnifica,dupa cateva luni de crestere (are acum 70cm), da semne ca ceva nu e bine: i-au cazut cateva frunze
idem la mine, sunt plante care si-au pierdut toate frunzele sau a ramas o frunza sau doua
a, deci nu e doar neglijenta mea problema, si eu am pierderi mari de frunze...la carnosa si la compacta ( sa nu ma certi prea rau Pakeha )...
Tocmai am pierdut lastarul de H. patella, dupa ce a facut radacini a stagnat si n-a crescut deloc. I-am tot schimbat locul poate poate il nimeresc pe cel bun dar....a murit inainte sa se acomodeze, i-au putrezit radacinile si nu mai avea nici un strop de seva. M-a pacalit ca mai avea o frunza inca verde dar era deja uscata.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Dodo, asa am patit si eu cu acelasi butas.
Si mi-o doream asa de mult.
Si mi-o doream asa de mult.
Johana- Cronicar Hoya
-
Numarul mesajelor : 403
Varsta : 48
Localizare : Timisoara
Puncte : 172
Data de inscriere : 15/02/2008
Sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Iarna lumina zilei fiind mai buna sau mai slaba consumul de apa al plantei prin fotosinteza e variabil si din acest motiv este greu de gasit un optim in udarea substratului. Am citit undeva ca se poate adauga in substrat carbune de lemn maruntit ( probabil din lemn de brad) cu rol de aerisire si dezinfectare. Pierderile de iarna s-ar putea sa fie datorate in special inmultirii bacteriilor din substrat.
Iarna lumina zilei fiind mai buna sau mai slaba consumul de apa al plantei prin fotosinteza e variabil si din acest motiv este greu de gasit un optim in udarea substratului. Am citit undeva ca se poate adauga in substrat carbune de lemn maruntit ( probabil din lemn de brad) cu rol de aerisire si dezinfectare. Pierderile de iarna s-ar putea sa fie datorate in special inmultirii bacteriilor din substrat.
IULIANA- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 102
Varsta : 79
Localizare : Bucuresti
Puncte : 104
Data de inscriere : 06/01/2011
Nu gresesti . In materie de udat, eu am trecut la varianta "secetoasa". Important este sa fie si substratul bun (sa fie aerisit, sa retina optim apa), ca uneori din cauza unui anumit soi de turba apa se scurge repede, fara sa umezeasca deloc substratul.
Ideea de a adauga carbune de lemn maruntit am mai vazut-o, dar nu am experimentat inca decat la orhidee si n-am vazut diferenta in dezvoltarea lor.
Ideea de a adauga carbune de lemn maruntit am mai vazut-o, dar nu am experimentat inca decat la orhidee si n-am vazut diferenta in dezvoltarea lor.
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Am folosit carbune la alte plante si le-a mers bine. Am sa experimentez si pe hoya. De mai bine de un an pun in substrat fibra de cocos si ud planta cand se vede fibra uscata. Vad ca e ok.
Am pierdut si eu acum doi ani o hoya Stargazer, iarna . Nu era prea mare dar avea unu sau doi boboci. In ghiveci erau si 4 hoya carnosa care n-au patit nimic. Acum sunt bine mersi la o prietena si au inflorit toata vara.
De cand folosesc fibra, sa bat in lemn, nu mi s-a mai intamplat .
Am pierdut si eu acum doi ani o hoya Stargazer, iarna . Nu era prea mare dar avea unu sau doi boboci. In ghiveci erau si 4 hoya carnosa care n-au patit nimic. Acum sunt bine mersi la o prietena si au inflorit toata vara.
De cand folosesc fibra, sa bat in lemn, nu mi s-a mai intamplat .
IULIANA- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 102
Varsta : 79
Puncte : 104
Data de inscriere : 06/01/2011
Iuliana, vrei sa spui ca ai tinut in acelasi ghiveci o h. calycina si 4 butasi
de h. carnosa ? Eu nu as fi avut curaj, ca sunt destul de diferite.
Daca a mai experimentat cineva carbune in substrat, chair ar fi interesant de aflat. Eu pot spune ca am experimentat cu succes maxim pamant de orhidee. Iar planta se dezvolta super-minunat.
de h. carnosa ? Eu nu as fi avut curaj, ca sunt destul de diferite.
Daca a mai experimentat cineva carbune in substrat, chair ar fi interesant de aflat. Eu pot spune ca am experimentat cu succes maxim pamant de orhidee. Iar planta se dezvolta super-minunat.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
Carbunii sunt antifungici si sunt buni pt. multe alte plante.Eu folosesc de mult cu rezultate fffffff.bune.......in primul rand conteaza substratul....apoi vb. de altele....
corinap- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 15
Puncte : 17
Data de inscriere : 03/09/2010
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum