Hoya inflorita in mai
+12
Pakeha
Vernil
miha
Stefana
ancag
dianatm
ela
dodo
Johana
tinaM
luiza
Carmen
16 participan?i
Pagina 3 din 4
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Hoya inflorita in mai
si umbela este mult mai mare la motoskei....
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
am uitat, e cu boboci mari pe 2 pedunculi si H multiflora Orange, dar asta cred ca infloreste des si in plus florile tin mult
daca se deschid peste o saptamana, mai am sanse sa le prind deschise dupa alte 10-12 zile
si mai ales, din toate H coriacea, fraterna, coriacea x fraterna (vreo 6 plante), doar una nu are peduncul
si sunt pline de pedunculi cele 3 H archboldiana + 2 macgillivrayi + 3 onychoides
nu se poate sa nu ma astepte macar una cu flori ...
daca se deschid peste o saptamana, mai am sanse sa le prind deschise dupa alte 10-12 zile
si mai ales, din toate H coriacea, fraterna, coriacea x fraterna (vreo 6 plante), doar una nu are peduncul
si sunt pline de pedunculi cele 3 H archboldiana + 2 macgillivrayi + 3 onychoides
nu se poate sa nu ma astepte macar una cu flori ...
Pai trebuie sa te astepte cu flori ca noi te asteptam cu poze asa cum ne-ai obsnuit.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
am inteles ca cele din grupa eriostemma infloresc mai greu in conditii de apartament, le trebuie curenti de aer ; alex, cum procedezi cu aerisirea in sera, acum, vara?
ela- Pasionat de Hoya
-
Motoskei a mea se pregateste sa deschida bobocii . Dar cred ca va intra la hoya inflorita in luna iunie
Si cand ma gandesc ca a costat cat cel mai ieftin butas pe care l-am achizitionat .
Si cand ma gandesc ca a costat cat cel mai ieftin butas pe care l-am achizitionat .
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
si la mine se pregatesc : h.shepherdii, bella si carnosa...dar se deschid in iunie...
La mine e inflorita H. krinkle 8, H. finlaysonii si inca nu s-au deschis bobocii dar nu mai are mult la H. wayetii.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Astept si eu cu nerabdare sa se deschida cele doua buchete ale lui Motoskei ... Si mai sunt in asteptare, la aceeasi planta, alti doi pedunculi, ceva mai mici. Inflorite acum, in mai, Multiflora si Bella.
Astea nu sunt florile mele, imi cer scuze pentru calitatea proasta a pozelor. Carnosa asta traieste printre rufe intinse la uscat, are 5 tije luuuungi, pline de flori.
https://2img.net/h/i87.photobucket.com/albums/k132/vernil_2006/IMG_5055.jpg
https://2img.net/h/i87.photobucket.com/albums/k132/vernil_2006/IMG_5053.jpg
Astea nu sunt florile mele, imi cer scuze pentru calitatea proasta a pozelor. Carnosa asta traieste printre rufe intinse la uscat, are 5 tije luuuungi, pline de flori.
https://2img.net/h/i87.photobucket.com/albums/k132/vernil_2006/IMG_5055.jpg
https://2img.net/h/i87.photobucket.com/albums/k132/vernil_2006/IMG_5053.jpg
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
ce imi vazura ochii...atat de multe flori la un lastar!
carnosa mea, gadilata de nu se mai poate, nici macar nu a catadicsit vreodata sa faca si ea un peduncul, macar
carnosa mea, gadilata de nu se mai poate, nici macar nu a catadicsit vreodata sa faca si ea un peduncul, macar
ela- Pasionat de Hoya
-
Ela, crede-ma ca nu ai vazut tot. Aia era cam jumatate de tija, in total sunt 5 tije. Daca vezi cum arata ghiveciul si pamantul ai de ce te minuna. Si tijele stau printre rufe intinse, adica umiditate, dar au soare filtrat, lumina aprox. 6 ore/zi ... D-aia tot zic ca orice hoya vrea si soare macar 3 ore/zi. Am la serviciu cateva exemplare de hoya care stau in soare de la 8 la 15 ... inclusiv Motoskei ... Are 4 pedunculi ...
Vernil- Hoya-mon amour
-
vernil,inseamna ca am sa las motoskei in balcon,....dar iarna , cu geamul deschis pt. uscarea rufelor ce fac daca e ger ?
geta, bella mea si-a deschis prima floare pe 20 mai si abia acum s-a scuturat, dar intretimp s-au deschis si altele....deci vei avea flori mult timp de-acum incolo!
geta, bella mea si-a deschis prima floare pe 20 mai si abia acum s-a scuturat, dar intretimp s-au deschis si altele....deci vei avea flori mult timp de-acum incolo!
ela- Pasionat de Hoya
-
sa va spun ce e inflorit pe aici ?getama a scris:multumesc,Ela,o veste minunata...
printre altele H mindorensis : Superba rosu, negru, roz inchis, roz deschis, portocaliu, galben-portocaliu, galben intens, galben palid + H erythrostemma alb
imaginati-va (deocamdata) o poza cu toate astea impreuna (cate o floare din fiecare)
am studiat deja peste 30 de specii si mai am in rucsac alte 24 ... printre altele 3 noi din Filipine foarte reusite ( corail/vermillon + alb, galben intens + fucsia, portocaliu inchis + roz violet ) - din 2 dintre ele am obtinut butasi
Hoya Motoskei. Miroase cam dulce
Vernil- Hoya-mon amour
-
Păi... chiar e o floare dulce! Ca atare, și mirosul e în ton.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
ancag- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 105
Varsta : 45
Localizare : Iasi
Puncte : 51
Data de inscriere : 21/07/2008
pana acum. florile de la motoskei detin recordul de longevitate : pe 20 mai au inceput sa se deschida si asa sunt si astazi ( doar mirosul nu mai este atat de pronuntat ca la inceput), deci cam 17 zile pana acum
ela- Pasionat de Hoya
-
E o frumusica verticillata ta , Anca. Am si eu cateva, dar nu cred ca vad flori prea curand. Cea variegata si-a pierdut radacinile in iarna si acum, pentru ca butasii au inradacinat destul de repede, am pui de la ea. Deci am luat-o de la capat
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
record absolut la mine : H lasiantha 19 zileela a scris:pana acum. florile de la motoskei detin recordul de longevitate : pe 20 mai au inceput sa se deschida si asa sunt si astazi ( doar mirosul nu mai este atat de pronuntat ca la inceput), deci cam 17 zile pana acum
dar pare sa depinda de temperatura, luminozitate, umidiatate, etc ...
s-a intamplat si sa se scuture dupa 10 zile
foarte frumoasa si motoskei si verticilata...asa mai da, sa se vada ca vine vara ...ploua cu flori de Hoya )
Frumoase ambele.
La Hoya verticilliata imi place forma de glob.
La Hoya verticilliata imi place forma de glob.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Hoya inflorita in ianuarie
» Hoya inflorita in februarie
» Hoya inflorita in martie
» Hoya inflorita in aprilie