Hoya inflorita in iunie
+8
Johana
Vernil
getama
Pakeha
ela
ancag
dodo
Carmen
12 participan?i
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Re: Hoya inflorita in iunie
H. carnosa, H. kentiana, H. serpens.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
eu am in continuare H. lacunosa, H. bella, H. multiflora.
ancag- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 105
Varsta : 45
Localizare : Iasi
Puncte : 51
Data de inscriere : 21/07/2008
mi-a inflorit cumingiana, a inceput sa isi deschida floricelele pe 2-3 iunie...sunt curioasa cat dureaza
poze am facut dar , deocamdata, nu le pot descarca iar despre miros....
..parca a sapun de rufe!
poze am facut dar , deocamdata, nu le pot descarca iar despre miros....
..parca a sapun de rufe!
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
mai adaugam H aff kloppenburgii roz !!!, H aff spartioides, inca 2 noi care nu seamana cu nimic cunoscut si multe altele ...
anul asta vom incerca sa publicam cu Tony cel putin 6-7 in revista Sandakania
cea galbena de la concurs va astepta cuminte 2011
Pakeha a scris:mai adaugam H aff kloppenburgii roz !!!, H aff spartioides, inca 2 noi care nu seamana cu nimic cunoscut si multe altele ...
KLOPPENBURGII ROZ!WOW!
cu H kloppenburgii roz, iar avem o greseala a lui Ted Green, cand am primit butasul in 2008, colectionarul local mi-a afirmat ca florile sant ca si de H kloppenburgii dar roz
Ted Green mi-a spus anul trecut ca nici poveste, o are si e o forma de H rundumensis rosu
dar in primavara mi-a cerut un butas caci a pierdut planta
a mea are deja vreo 12 frunze, am pus-o langa cea galbena care e inflorita tot timpul, poate ca e molipsitor
florile sunt un pic mai mici, mai putine in inflorescenta, corona si calyxul par diferite, frunzele mai late, dar cam din aceeasi familie
hoya cea noua asemanatoare cu H spartioides are florile foarte diferite, gen orhidee, foarte deosebite de orice alta hoya, ca structura interna seamana un pic cu Eriostemma (am facut deja studiul), dar pollinaria e indubitabil de hoya
poze doar dupa publicare
Ted Green mi-a spus anul trecut ca nici poveste, o are si e o forma de H rundumensis rosu
dar in primavara mi-a cerut un butas caci a pierdut planta
a mea are deja vreo 12 frunze, am pus-o langa cea galbena care e inflorita tot timpul, poate ca e molipsitor
florile sunt un pic mai mici, mai putine in inflorescenta, corona si calyxul par diferite, frunzele mai late, dar cam din aceeasi familie
hoya cea noua asemanatoare cu H spartioides are florile foarte diferite, gen orhidee, foarte deosebite de orice alta hoya, ca structura interna seamana un pic cu Eriostemma (am facut deja studiul), dar pollinaria e indubitabil de hoya
poze doar dupa publicare
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Mar Iun 08, 2010 12:33 pm, editata de 1 ori
Iarasi ne ti in suspans nu-i asa?
La mine sunt inflorite lacunosa, krinkle 8, wayetii si kentiana.
[/img]
La mine sunt inflorite lacunosa, krinkle 8, wayetii si kentiana.
[/img]
dodo- Pasionat de Hoya
-
continua lacunosa si bella, apoi kentiana si cumingiana!
ela- Pasionat de Hoya
-
ieri s-a scuturat motoskei, deci a durat 19 zile..e cea mai longeviva -pana acum-pacat ca are un singur peduncul!
ela- Pasionat de Hoya
-
ela- Pasionat de Hoya
-
mi-a inflorit shepherdii ...miroase foarte puternic ca data trecuta...sper sa apuc sa fac poze si la flori ( nu doar la printesa mea )
si sta sa se deschida si carnosa...am numarat vreo 8 globuri ce urmeaza sa se deschida...va fi frumos la mine in curte
si sta sa se deschida si carnosa...am numarat vreo 8 globuri ce urmeaza sa se deschida...va fi frumos la mine in curte
Bella, Multiflora si Motoskei. Sper sa se deschida si Carnosa, cat de curand.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Johana- Cronicar Hoya
-
Numarul mesajelor : 403
Varsta : 48
Localizare : Timisoara
Puncte : 172
Data de inscriere : 15/02/2008
iero s-au deschis simultan : H subcalva / H pachyclada / H crassicaulis, fiecare cu 2-3 inflorescente
nu va spun ce miros degaja toate 3 impreuna
in pregatire avansata : H sp aff pubicalyx HSI037 (negru ?) / H meliflua ssp meliflua / H scortechinii Red (pare floricioasa, am scapat primele flori, dar face alte 2 umbele) / H Mathilde ...
alte 2 care inca n-au inflorit la mine, au pedunculi cu bobocei mici : H sp aff sipitangensis / H plicata
si multe altele ...
nu va spun ce miros degaja toate 3 impreuna
in pregatire avansata : H sp aff pubicalyx HSI037 (negru ?) / H meliflua ssp meliflua / H scortechinii Red (pare floricioasa, am scapat primele flori, dar face alte 2 umbele) / H Mathilde ...
alte 2 care inca n-au inflorit la mine, au pedunculi cu bobocei mici : H sp aff sipitangensis / H plicata
si multe altele ...
Johana a spus:
Și eu am H. bella, compacta, Ds70, carnosa, lacunosa -- obișnuitele mele Eu am altă supărare: mă laud și eu, ca tot omu', cu pedunculi sau bobocei la ceva "hoye" mai răsărite și pac! pedunculi și bobocii se usucă și cad... Să mori de ciudă, nu alta. Trec la pierderi trei peduculi de australis, doi la serpens, unul la verticillata, unul la davidcummingii, bobocii la sheperdii...
Pakeha a spus:
Johana, păi compacta e o frumoasă între fumoase și davidcummingii nu e mai prejos; și cele în pregătire nu-s nici ele de lepădat. Lobii va mai înflori, așa că totul e bine. De ce am impresia că ești necăjită?Ce fericite sunteti voi. Va invidiez!
La mine, ca de obicei a inflorit compacta si davidcummingi.
Sunt in pregatire multiflora, brevialata si obscura longipedunculata.
Sunt dezamagita ca pedunculul de la lobii beige a pierdut floricelele(probabil de la curent), dar poate mai face altele.
Și eu am H. bella, compacta, Ds70, carnosa, lacunosa -- obișnuitele mele Eu am altă supărare: mă laud și eu, ca tot omu', cu pedunculi sau bobocei la ceva "hoye" mai răsărite și pac! pedunculi și bobocii se usucă și cad... Să mori de ciudă, nu alta. Trec la pierderi trei peduculi de australis, doi la serpens, unul la verticillata, unul la davidcummingii, bobocii la sheperdii...
Pakeha a spus:
Ei, pentru cele de mai sus, dar mai ales pentru aceste "multe altele", pot spune că te invidiez și eu ce trebuie să fie prin sera aia a ta...ieri s-au deschis simultan : H subcalva / H pachyclada / H crassicaulis, fiecare cu 2-3 inflorescente
nu va spun ce miros degaja toate 3 impreuna I love you nu ne mai spune, că imaginație avem și nu ne face tocmai bine când vine vorba de floricele... Dar pozele nu ne fac tocmai rău, poate
si multe altele ...
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
Aceiasi problema o am si eu Tina. Am avut boboci la mai multe specii si tot nu apuc sa vad si florile.
Imi plac si cele care ma bucura deja cu floricele, dar parca as mai vrea si eu, ceva diversitate
Imi plac si cele care ma bucura deja cu floricele, dar parca as mai vrea si eu, ceva diversitate
Johana- Cronicar Hoya
-
Numarul mesajelor : 403
Varsta : 48
Localizare : Timisoara
Puncte : 172
Data de inscriere : 15/02/2008
[quote="tinaM"]Pakeha a spus:
H pachyclada miroase a cuisoare, e o nebunie
poze o sa fie, dar mirosul nu se poate transmiteieri s-au deschis simultan : H subcalva / H pachyclada / H crassicaulis, fiecare cu 2-3 inflorescente
nu va spun ce miros degaja toate 3 impreuna I love you nu ne mai spune, că imaginație avem și nu ne face tocmai bine când vine vorba de floricele... Dar pozele nu ne fac tocmai rău, poate
H pachyclada miroase a cuisoare, e o nebunie
Pakeha a spus:
Dar și când s-or face și ale noastre [hoya] mai mari...
Hm, "... leneșul la toate zice că nu poate". Cu ceva alambice de sticlă, eprubete și alte alea (sunt pe dinafară la chimie dar când m-oi ambiționa..., fac inventar la toată sticlăria de laborator)... Tre' să caut lecția aia cu obținerea parfumurilor din flori (apă de flori?) pe astă cale mai puțin chimicăpoze o sa fie, dar mirosul nu se poate transmite No
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
Or sa ne dea afara din casa si o sa dormim pe pres.tinaM a scris:
dodo- Pasionat de Hoya
-
crassicaulis a ghimbir, subcalva a lacramioare, cumingiana a scortisoara, sp Haruku a mure ... se amesteca toatePakeha a scris:H pachyclada miroase a cuisoare, e o nebunie :
la mine a inflorit multiflora doar 4 floricele a put sa le aduca pana la inflorire,dar are un nou peduncul
revin cu poze
revin cu poze
la capitolul pierderi pot mentiona mai multi pedunculi la irian jaya .....
dar am si o veste buna:in curand va inflori vanuatuensis( sper)
dar am si o veste buna:in curand va inflori vanuatuensis( sper)
ela- Pasionat de Hoya
-
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Hoya inflorita in februarie
» Hoya inflorita in martie
» Hoya inflorita in aprilie
» Hoya inflorita in mai