Hoya inflorita in iunie
+8
Johana
Vernil
getama
Pakeha
ela
ancag
dodo
Carmen
12 participan?i
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Hoya inflorita in iunie
Detalii, Ela!
De la o vreme am vazut ca vanuatuensis-ul meu preferă umezeală constantă, cel puțin așa a început să crească. Le țineam mai mult uscate, poate că aici greșeam eu, le tratam aproape ca pe cactuși...
De la o vreme am vazut ca vanuatuensis-ul meu preferă umezeală constantă, cel puțin așa a început să crească. Le țineam mai mult uscate, poate că aici greșeam eu, le tratam aproape ca pe cactuși...
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
in prima asociatie AFAHo aveam o studenta biochimista si aveam speranta unui studiu a parfumurilor - din pacate nu a mai aderat la asociatie si am pierdut-o din vederetinaM a scris:Pakeha a spus:Hm, "... leneșul la toate zice că nu poate". Cu ceva alambice de sticlă, eprubete și alte alea (sunt pe dinafară la chimie dar când m-oi ambiționa..., fac inventar la toată sticlăria de laborator)... Tre' să caut lecția aia cu obținerea parfumurilor din flori (apă de flori?) pe astă cale mai puțin chimicăpoze o sa fie, dar mirosul nu se poate transmite No
stiu ca Nathalie Simonsson incepuse o repertoriere, dar cred ca a abandonat
ideea ar putea fi buna cuplata cu un studiu ADN, ar putea ajuta in taxonomie si clasificare
ca sa nu mai spunem de utilizarea in parfumerie
tina, eu tin vanuatu....la lumina multa dar o ud la fel ca pe celelalte, o data pe saptamana sau de 2 ori( depinde de anotimp) ; vara le pulverizez aproape zilnic....mi-e frica sa ii pun apa mai multa ca sa nu apara probleme la radacini.....
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Incercati sa tineti ghivecele de hoya pe bile de argila sau gasiti o alta solutie pentru a creste umiditatea atmosferica.
Floarea lui hoya Meredithii, pozata mai jos, nu imi apartine, dar a inflorit la mine. Nu are miros, florile tin exact 2 zile, insa compenseaza prin coloritul de toamna. Foliajul este de exceptie.
Floarea lui hoya Meredithii, pozata mai jos, nu imi apartine, dar a inflorit la mine. Nu are miros, florile tin exact 2 zile, insa compenseaza prin coloritul de toamna. Foliajul este de exceptie.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
dupa frunze, pare mai degraba sa fie H callistophylla ...Vernil a scris:Incercati sa tineti ghivecele de hoya pe bile de argila sau gasiti o alta solutie pentru a creste umiditatea atmosferica.
dupa flori, si mai mult ...
E luata de la Paul Shirley, acum 4 ani, sub aceasta denumire. Multumesc de sprijin, Alex. Macar stim si noi ce plante avem
Vernil- Hoya-mon amour
-
VERNIL, florile sunt de exceptie....
ela- Pasionat de Hoya
-
Pakeha, pe site-ul lui Simone Merdon, Hoya meredithii Green 1988 = Hoya callistophylla Green 2000.
Sunt specii diferite pana la urma, sau calistophylla este o subspecie?
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
singura informatie oficiala e cea de pe site-ul IPNIStefana a scris:Pakeha, pe site-ul lui Simone Merdon, Hoya meredithii Green 1988 = Hoya callistophylla Green 2000.
atata timp cat acolo sunt repertoriate ca specii diferite, numai asa le putem considera
pana cand cineva le va reorganiza
parerea mea personala asupra chestiunii :
specia tip : Hoya finlaysonii, caci a fost publicata prima
ar putea fi definite ca subspecii : H vitelinoides, H meredithii, H callistophylla
fiecare dintre ele cu mai multe varietati
si pe alte site-uri oamenii exprima opinii diferite : de exemplu H buotii si H halconensis puse ca similare - dupa ce le-am vazut pe amandoua pot sa spun ca nu sunt similare (insa ar fi putut fi considerate de asemenea subspecii)
nimeni nu are raspunsul definitiv si din pacate in ultimii 3 ani au fost publicate o gramada de specii mai mult decat contestabile
Acum sunt sigura ca floarea ce am postat-o este de la hoya Meredithii. SIgur si garantat.
Vernil- Hoya-mon amour
-
cel mai usor ar fi sa pui o poza a plantei sau a frunzelorVernil a scris:Acum sunt sigura ca floarea ce am postat-o este de la hoya Meredithii. SIgur si garantat.
poza de flori pe site-ul meu sunt facute la Tenom pe planta originara descrisa de Ted Green
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Fleur&Item=07Vert&id=1410&ImageName=IMG_4821.jpg
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Feuillage&Item=Feuille&id=2891&ImageName=meredithii.JPG
pozele urmatoare sunt de la alta planta primita provenienta David Liddle, similara cu prima
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Fleur&Item=07Vert&id=2400&ImageName=IMG_6452.jpg
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Feuillage&Item=Feuille&id=2892&ImageName=meredithii-vitellinoides.JPG
floarea postata de tine pare mult mai apropiata de H callistophylla
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Fleur&Item=10Indefini&id=1408&ImageName=IMG_3852.jpg
frunzele -cat se vede- de asemenea
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Feuillage&Item=Feuille&id=2863&ImageName=callistophylla-PS2.JPG
mi-a inflorit si mie carnosa...prima floricica din cele 11 buchetele...daca s-ar potrivi sa fie macar o zi inflorite toate, ar fi un peisaj superb...
in plus de ce am scris mai sus, primavara trecuta am vizitat serele lui Paul in Olanda si nu poseda H meredithii, nu am vazut decat H callistophyllaVernil a scris:Acum sunt sigura ca floarea ce am postat-o este de la hoya Meredithii. SIgur si garantat.
iar o prietena din Franta a avut flori pe planta de la Paul si semanau mult cu ale tale (sunt mai multe varietati difera si florile de la galben la rosu trecand prin maro si frunzele forma, marime si nervuri)
ar trebui sa transfer o parte din post la identificari, cu poze direct, poate va prinde bine mai tarziu
identificarea H callistophylla mi se par mult mai clara fata de celelalte citate (finlaysonii, meredithii, vitellinoides)
in schimb intre meredithii si vitellinoides nu stiu deloc care e una si care cealalta, sunt cam amestecate - consider ca meredithii are frunze latarete uriase (am avut si 27x16 cm !!!), vitellinoides mult mai inguste si ceva mai scurte (maximum 20x10 cm)
in plus, am adus din Borneo o planta care nu seamana cu nici una din cele mentionate, ma intreb daca nu e un hibrid callistophylla x meredithii, frunzele sunt deosebite, flori inca nu am vazut
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Joi Iun 24, 2010 7:22 pm, editata de 1 ori
Nu cred ca-ti doresti asta decat daca nu stai aproape ca miroase foarte tare, eu am avut doar 4 inflorescente deodata si sotul meu umbla cu foarfeca prin casa sa le tunda.Carmen a scris:mi-a inflorit si mie carnosa...prima floricica din cele 11 buchetele...daca s-ar potrivi sa fie macar o zi inflorite toate, ar fi un peisaj superb...
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
dodo are dreptate, noroc ca nu se deschid toate odata!
ela- Pasionat de Hoya
-
Johana- Cronicar Hoya
-
Numarul mesajelor : 403
Varsta : 48
Localizare : Timisoara
Puncte : 172
Data de inscriere : 15/02/2008
Frumoase infloriciosele tale mai ales compacta.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
ela- Pasionat de Hoya
-
luna iunie e o luna buna pentru mine acest an...am avut inflorite hoya purpureofusca, hoya parasitica, shepherdii, cumingiana )
Stefana- Hoyamaniac
-
Lacunosa si multiflora. Dar cred ca varietatile astea pot fi trecute lejer la infloriri in perioada primavara/toamna. Sper sa inceapa acest obicei bun si alte varietati.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Iunie chiar a fost o luna buna pentru hoya: carnosa, motoskei, multiflora, vanuatuensis, lacunosa, bella, compacta, minibelle (pentru prima data) si pe ultima suta de metri s-a deschis iarasi obscura. Daca ma uit in urma si imi amintesc de perioada cand numaram fiecare frunza...
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Daca isi pastra boboceii as fi avut si hoya meredithii inflorita (saru-mana Vernil ). Nu stiu ce nu ii place
Stefana- Hoyamaniac
-
Și eu am avut probleme cu boboci căzuți; încă nu am înțeles cum vine treaba. Poate tot umiditatea atmosferică e de vină. Adică le uzi, le pulverizezi dimineața și seara și tot nu pare să fie destul
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Hoya inflorita in februarie
» Hoya inflorita in martie
» Hoya inflorita in aprilie
» Hoya inflorita in mai