Nedumerire Hoya finlaysonii
4 participan?i
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya
Pagina 1 din 1
Nedumerire Hoya finlaysonii
Va rog daca se poate sa ma ajutati.
Am achizitionat acum cate va luni un butas de Hoya finlaysonii.
Cand am ridicat coletul, pe tija erau doua frunzulite, dar din pacate erau rupte datorita bunelor maniere ale celor de la Posta Romana, care gestioneaza cu grija toate coletele. In prima faza, tija s-a mai lungit, dar de aproape 2 luni tot asa a ramas. Frunzulite nu a mai dat, de crescut nu a mai crescut, frunza mare este tot verde... Cum ar trebui sa procedez mai departe?
Multumesc anticipat!
Am achizitionat acum cate va luni un butas de Hoya finlaysonii.
Cand am ridicat coletul, pe tija erau doua frunzulite, dar din pacate erau rupte datorita bunelor maniere ale celor de la Posta Romana, care gestioneaza cu grija toate coletele. In prima faza, tija s-a mai lungit, dar de aproape 2 luni tot asa a ramas. Frunzulite nu a mai dat, de crescut nu a mai crescut, frunza mare este tot verde... Cum ar trebui sa procedez mai departe?
Multumesc anticipat!
Andrada- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 22
Varsta : 45
Localizare : Oradea
Puncte : 25
Data de inscriere : 10/04/2009
Re: Nedumerire Hoya finlaysonii
Ai rabdare cu ea si nu o uda prea mult. A suferit un shoc si face o pauza pentru a-si reveni. Oricum are o crestere foarte inceata la inceput.
Eventual pune ghivecelul pe o farfurioara cu niste pietricele umede pentru umiditate in jur (e o specie de padure tropicala).
Eventual pune ghivecelul pe o farfurioara cu niste pietricele umede pentru umiditate in jur (e o specie de padure tropicala).
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Multumesc frumos!
Am sa incerc sa fiu mai rabdatoare cu ea...
Maine am sa ii fac si "patul" cu bile de argila.
Am sa incerc sa fiu mai rabdatoare cu ea...
Maine am sa ii fac si "patul" cu bile de argila.
-
Andrada are ghiveciul mult prea mare din cate vad eu in poza, planta mama are si acum un ghiveci de 10 cm diametru si e mult mai mare. N-o sa faca curand frunze noi pentru ca o sa se chinuie sa umple ghiveciul cu radacini mai intai.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Dodo are dreptatedodo a scris:Andrada are ghiveciul mult prea mare din cate vad eu in poza, planta mama are si acum un ghiveci de 10 cm diametru si e mult mai mare. N-o sa faca curand frunze noi pentru ca o sa se chinuie sa umple ghiveciul cu radacini mai intai.
personal ca sa nu shimb ghiveciul prea des, pun unul mai mare dar cu doar 1/3 de pamant si completez pe masura ce creste
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Ma scuzati ca nu am raspuns mai redepe, dar meseria de mamica imi ia destul de mult timp... Si cum sunt doar la incept...
Va rog pe cei cu mai multa experienta, sa imi spuneti mai multe despre modalitatea de ingrijire caci nu am gasit prea multe date despre ea. Sau nu am stiut eu unde sa caut.
Ma scuzati ca nu am raspuns mai redepe, dar meseria de mamica imi ia destul de mult timp... Si cum sunt doar la incept...
Va rog pe cei cu mai multa experienta, sa imi spuneti mai multe despre modalitatea de ingrijire caci nu am gasit prea multe date despre ea. Sau nu am stiut eu unde sa caut.
-
Te cred, Andrada , este cea mai grea meserie din lume. Si ai program 24 de ore din 24Andrada a scris:Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Ma scuzati ca nu am raspuns mai repede, dar meseria de mamica imi ia destul de mult timp...
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Subiecte similare
» Hoya finlaysonii
» Hoya finlaysonii
» Hoya finlaysonii
» Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ...
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya finlaysonii
» Hoya finlaysonii
» Galaxia H. callistophylla, finlaysonii, meredithii, vitellinoides, ...
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum