Site Pakeha's Hoya
+12
andreea
Vernil
tinaM
Johana
poxicuta
gabiee
sarselia
Carmen
getama
dodo
Stefana
Pakeha
16 participan?i
HOYA :: Hoya :: Galeria foto :: Albume si colectii
Pagina 7 din 9
Pagina 7 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Site Pakeha's Hoya
multumim pentru vestea buna
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
intre timp n-am mai avut timp sa fac nimic nou la site - si in plus sunt blocat caci nu se mai pot modifica speciile, trebuie sa vad care e bug-ul cu webmasterul
poate ca ati vazut ca site-ul e tradus partial in romana si engleza, dar si acolo e un bug, caci o parte din traducere nu se face cu toate ca ar trebui
tocmai am terminat prima etapa din modificarea casei (mai ramane de zugravit, dar asta nu e chiar asa urgent), am un seminar de 4 zile la sfarsitul saptamanii si apoi sper ca 2 luni sa fie mai putin incarcat programul
urmatoarea etapa va fi doar in iunie sau in august (va cuprinde si o veranda pentru hoya si alte plante, cine stie, poate peste un an-doi, reusesc din nou sa ma ocup macar 1-2 ore pe zi, acum sunt 2 ore pe saptamana, adica doar udatul minimum)
hoyele continua sa moara pe capete, in fiecare saptamana arunc intre 5 si 10 si ma doare inima ce se intampla
de exemplu SBH35, o planta uriasa, frumoasa, rezistenta a murit saptamana asta dupa 6 (9 ?) luni de stat in punga, a facut radacini, dupa care n-a mai avut resurse si a raposat pur si simplu nu am gasit cateva ore sa le pun in pamant - in fiecare saptamana imi ziceam ca saptamana viitoare mobilizez jumate de zi, si nici cum nu se face timp) - mai sunt cateva zeci in aceeasi situatie
de la o vreme nici nu mai are rost asa le pun in pungi doar ca sa le prelungesc existenta cu cateva luni ...
cu asta se vede totusi cat de mult timp ia o asa colectie - cred ca in jur de 4-6 ore pe zi (cu tot cu fotografiile, site-ul, asociatia, revista, forumurile) - am reusit sa o fac vreme de 7 ani, poate ca voi lua totul de la capat la pensie (adica peste vreo 14-15 ani daca ajung pana acolo )
poate ca ati vazut ca site-ul e tradus partial in romana si engleza, dar si acolo e un bug, caci o parte din traducere nu se face cu toate ca ar trebui
tocmai am terminat prima etapa din modificarea casei (mai ramane de zugravit, dar asta nu e chiar asa urgent), am un seminar de 4 zile la sfarsitul saptamanii si apoi sper ca 2 luni sa fie mai putin incarcat programul
urmatoarea etapa va fi doar in iunie sau in august (va cuprinde si o veranda pentru hoya si alte plante, cine stie, poate peste un an-doi, reusesc din nou sa ma ocup macar 1-2 ore pe zi, acum sunt 2 ore pe saptamana, adica doar udatul minimum)
hoyele continua sa moara pe capete, in fiecare saptamana arunc intre 5 si 10 si ma doare inima ce se intampla
de exemplu SBH35, o planta uriasa, frumoasa, rezistenta a murit saptamana asta dupa 6 (9 ?) luni de stat in punga, a facut radacini, dupa care n-a mai avut resurse si a raposat pur si simplu nu am gasit cateva ore sa le pun in pamant - in fiecare saptamana imi ziceam ca saptamana viitoare mobilizez jumate de zi, si nici cum nu se face timp) - mai sunt cateva zeci in aceeasi situatie
de la o vreme nici nu mai are rost asa le pun in pungi doar ca sa le prelungesc existenta cu cateva luni ...
cu asta se vede totusi cat de mult timp ia o asa colectie - cred ca in jur de 4-6 ore pe zi (cu tot cu fotografiile, site-ul, asociatia, revista, forumurile) - am reusit sa o fac vreme de 7 ani, poate ca voi lua totul de la capat la pensie (adica peste vreo 14-15 ani daca ajung pana acolo )
Alex, sintem bucurosi ca nu ai lasat chiar tot asa cum subintelegeam! Si chiar mi-ar parea rau!
Imi pare rau de plantele care per, poate sa gasesti un ajutor? Ar fi pacat munca de ani de zile si chiar asa frumuseti de plante sa se duca. Sunt sigura ca multi ar visa sa le aiba in colectie!
Sunt perioade cind tii mai greu, dar nu trece mult si-ti revii. Mie de exemplu imi pare rau apoi ca am permis sa perd plantutele mele(mi se intimpla vara din neglijenta mea sa perd mai des senpolii, nu prea suporta caldura).
Imi pare rau de plantele care per, poate sa gasesti un ajutor? Ar fi pacat munca de ani de zile si chiar asa frumuseti de plante sa se duca. Sunt sigura ca multi ar visa sa le aiba in colectie!
Sunt perioade cind tii mai greu, dar nu trece mult si-ti revii. Mie de exemplu imi pare rau apoi ca am permis sa perd plantutele mele(mi se intimpla vara din neglijenta mea sa perd mai des senpolii, nu prea suporta caldura).
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
ce poate sa imi para rau e ca nu am vandut sau dat mai multi butasi de "salvare" in 2012 si 2013, as fi putut sa recuperez mai tarziu butasi din acele plante de la alti colectionari ...andreea a scris:Alex, sintem bucurosi ca nu ai lasat chiar tot asa cum subintelegeam! Si chiar mi-ar parea rau!
dar cand speri infloriri rare e greu sa tai o ramurica, iti spui : daca ar fi inflorit chiar acolo ?
Cauta-ti un ajutor, sau nu e posibil?
-
nimeni din familie nu s-a pasionat cat de cat, baiatul mai mare invatase macar sa le ude cat eram plecat (contra cost), dar a terminat facultatea si s-a mutat in Bretagneandreea a scris:Cauta-ti un ajutor, sau nu e posibil?
ceilalti doi : unul e student la Paris si pe celalalt nu-l intereseaza nici macar contra cost
am incercat sa mobilizez 2 copii ai unui prieten, dar de 2 ori s-au dezistat in ultimul moment
in plus in Franta, fiind protectia sociala asa de mare, nu gasesti pe nimeni sa vrea sa lucreze lucruri marunte nici cu 10 euro pe ora ...
Sylvie le mai uda cant sunt plecat mai mult de o saptamana, dar nu cu multa tragere de inima
mi-e si groaza sa ma gandesc ce se va intampla cu hoyele in 2015 : i-am promis baiatului meu din Germania ca vom merge impreuna 2 luni intregi (concediu fara salar) in Noua Zeelanda ...
situatia imi este cunoscuta, adesea m-am gindit, ce se intimpla daca trebuie sa plec pe mai mult timp. Se solutioneaza, dar cu perderi uneori.Pakeha a scris:
nimeni din familie nu s-a pasionat cat de cat,
-
Alex, in perioada respectiva, de concediu 2 luni, eu zic sa-ti iei un chirias, caruia sa nu-i iei chirie, dar sa se oblige sa aiba grija de flori conform graficului stabilit de tine...
E foarte buna ideea.
-
mari noutati pe site !!!
in sfarsit am reusit sa ne mobilizam week-endul trecut 4 ore cu Frederic si am pus la punct "Informatiile de cultura Hoya"
am completat deja vreo 10 specii la litera A si daca continui cu vreo 2-5 specii pe zi, in 3-6 luni ar trebui sa fie gata
exemplu, H. acicularis :
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=Gestion&op=ShowDetailEspece&Id_Esp=3
sa-mi spuneti daca vedeti ceva in neregula
consultare placuta
in sfarsit am reusit sa ne mobilizam week-endul trecut 4 ore cu Frederic si am pus la punct "Informatiile de cultura Hoya"
am completat deja vreo 10 specii la litera A si daca continui cu vreo 2-5 specii pe zi, in 3-6 luni ar trebui sa fie gata
exemplu, H. acicularis :
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=Gestion&op=ShowDetailEspece&Id_Esp=3
sa-mi spuneti daca vedeti ceva in neregula
consultare placuta
Felicitari ca s-au rezolvat problemele!
-
-
-
eu credeam ca programa de translare automat traduce textul la tine pe site.
si limba engleza ar trebui sa traduca sau numai romana ?
-
bineinteles ca traduce automat, insa automatismul trebuie creat, iar deocamdata nu e facut specific pentru informatiile de culturaAurelia a scris:eu credeam ca programa de translare automat traduce textul la tine pe site.
iar ca sa traduca automat, trebuie de asemenea sa-i creez un dictionar - despre dictionar vorbeam ca nu e facut
de exemplu : arrosage = udare ; developpement = crestere, facile = usor/usoara, etc. ...
asta trebuie facut pentru fiecare limba in parte, deocamdata romana si engleza
vor urma cu siguranta : germana, poloneza, spaniola si maghiara, iar mai tarziu olandeza si suedeza (in functie de cat e consultat site-ul in fiecare tara)
ai vrea sa faci limba rusa daca iti dau fisierul text ? (rusa vine in pozitia a patra, dupa franceza, engleza si romana, dar nu ma incumet de unul singur ...)
de asemenea, in timp voi cauta persoane pentru : chineza, ucraineana, tailandeza (Surisa cu siguranta) si turca
-
Aurelia cu rusa mai bine, dar daca e necesar ma pot implca.
-
Bine, transmite-mi un fisier sub forma de text. Voi incerca sa traduc.Pakeha a scris:pentru tine sau/si Lilia ma gandeam la rusa (si ucraineana eventual)
OK Multumescandreea a scris:Aurelia cu rusa mai bine, dar daca e necesar ma pot implca.
-
multumesc fetelor
va trimit de indata ce le pregatesc
am completat deja vreo 100 de specii cu Informatiile de cultura
cum gasesc 5-10 minute, mai fac cateva
va trimit de indata ce le pregatesc
am completat deja vreo 100 de specii cu Informatiile de cultura
cum gasesc 5-10 minute, mai fac cateva
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Sam Feb 15, 2014 12:59 am, editata de 1 ori
Alex, eu nu vad la tine pe site Hoya Hoya marginata sylvine IML1727. Vreau sa stiu ce conditii trebuie de creat pentru intretinerea acestei specii. Scrie, te rog .
te rog mult sa pui mai repede informatia despre asa specii ca Hoya clandestina,Hoya clemensiorum,Hoya scortechinii (toate tipurile) si Hoya griffithii.Mersi mult
te rog mult sa pui mai repede informatia despre asa specii ca Hoya clandestina,Hoya clemensiorum,Hoya scortechinii (toate tipurile) si Hoya griffithii.Mersi mult
-
am pus informatiile pe care le amAurelia a scris:Alex, eu nu vad la tine pe site Hoya Hoya marginata sylvine IML1727. Vreau sa stiu ce conditii trebuie de creat pentru intretinerea acestei specii. Scrie, te rog .
pentru H. marginata, am pus-o pe site, dar nu am avut-o in colectie nici nu am vazut-o vreodata
mersi multPakeha a scris:am pus informatiile pe care le am
eu pot sa continui lista?
pana cand n-am vazut cum ea infloreste, dar frunzele ei sunt foarte interesantePakeha a scris:pentru H. marginata, am pus-o pe site, dar nu am avut-o in colectie nici nu am vazut-o vreodata
Alex, ti-i cunoscuta aceata localitate sau poate ai auzit de ea - Malaysia - Kehutan? Nu pot gasi informatie despre ea in inet.
-
Alex, felicitari! Saitul arata foarte bine, imi place culoarea verde si informatie este destula. Ma uitam dupa h. Subglabra, informatia este completa, dar nu vad flori, nu a inflorit?
-
Pagina 7 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Subiecte similare
» Site-ul Stemma
» Organizare informatie pe site
» Site pentru iubitorii trandafirilor
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya sp aff sigillatis AG09-16 (povestea unei noi specii de hoya)
» Organizare informatie pe site
» Site pentru iubitorii trandafirilor
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya sp aff sigillatis AG09-16 (povestea unei noi specii de hoya)
HOYA :: Hoya :: Galeria foto :: Albume si colectii
Pagina 7 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum