Hoya coriacea, fraterna, altceva ?
+4
getama
dodo
Carmen
Pakeha
8 participan?i
Pagina 3 din 4
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Hoya ?????
Re: Hoya coriacea, fraterna, altceva ?
am 3 pedunculi pe cea de a doua planta sp CR40 Sabah (prima era sp CR12 Sabah)
poate ma asteapta la intoarcere cu flori
nu m-a asteptat cu flori (consemnele de udare erau : prefer sa pierd florile decat planta si intr-adevar n-am pierdut nici o planta ), intre timp H sp CR40 a inflorit in Sabah si am putut studia florile conservate in alcool : e tot din aceeasi familie, dar diferita, florile sunt albe cu coroana galbena (sau macar asa sunt in alcool)Pakeha a scris:am 3 pedunculi pe cea de a doua planta sp CR40 Sabah (prima era sp CR12 Sabah)
relativ la nume, a fost mare negociere mare, eu prefer nume geografice sau morfologice, Tony are obligatii personale, asa ca le-am facut jumi-juma (va fi si o "sabahiensis", o "rangecrockeriensis" dar si o "chewii" si chiar o "sammananasiaem" ...)
asta va fi sigur mai usor de ghicit
din vreo 7 pedunculi pe 4 plante diferite (fraterna, coriacea, coriacea TN, coriacea x fraterna), doar unul "concretizeaza"
intre timp, a mai inceput sa "freamate" inca un peduncul de pe alta planta
prima data am citit " de pe alta planeta "...dar cam asa sunt florile tale...cam de pe alta planeta...parca pe a noastra nu apar florile asa...
Carmen a scris:prima data am citit " de pe alta planeta "...dar cam asa sunt florile tale...cam de pe alta planeta...parca pe a noastra nu apar florile asa...
cati boboci la un loc, asa inflorescenta bogata nu am mai vazut....cel putin la ale mele !
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
in principiu atat coriacea cat si fraterna fac intre 30 si 50 de floriela a scris:cati boboci la un loc, asa inflorescenta bogata nu am mai vazut....cel putin la ale mele !
Astea două, au flori de vis și le doresc f mult ( dar numai înrădăcinate, pt că eu le consider f dificile)!
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
Hoya sp CR40, deschiderea peste 3-4 zile :
vad ca tuguiul bobocilor e un pic diferit (cam aceeasi diferenta ca intre H cumingiana si h sensifolia)
si cred ca tin secole, daca nu se evapora ...
era ceva banc pe vremuri : "Krakadil niet ? "
vad ca tuguiul bobocilor e un pic diferit (cam aceeasi diferenta ca intre H cumingiana si h sensifolia)
pur si simplu se "tipa" in alcoolCarmen a scris:cum se conserva florile in alcool ? si cat tin asa ?
si cred ca tin secole, daca nu se evapora ...
era ceva banc pe vremuri : "Krakadil niet ? "
ei bine, H sp CR40 e inca o specie noua diferita de H sp CR12 si spre surprinderea mea, florile sunt aproape portocalii (ma asteptam la un galben albicios)
insa nici la asta nu pun poze mai clare, e tot in asteptarea publicarii
a mai ramas de inflorit H sp CR24, care va fi tot galbena, insa din cate am vazut pozele lui Tony & Ted, inrudita cu H dennisii - am doua plante care par sa se fi prins anul asta (2008 nu s-a prins, iar 2009 s-a dovedit a fi CR12 - cu atat mai bine, caci inflorirea a fost o premiera mondiala )
cand ma gandesc ca ambele nu erau cunoscute inainte de 2010, si cu deforestarea din zonele tropicale/ecuatoriale, se poate zice ca e un miracol
in orice caz, sunt convins ca ambele vor avea mult succes la colectionari
insa nici la asta nu pun poze mai clare, e tot in asteptarea publicarii
a mai ramas de inflorit H sp CR24, care va fi tot galbena, insa din cate am vazut pozele lui Tony & Ted, inrudita cu H dennisii - am doua plante care par sa se fi prins anul asta (2008 nu s-a prins, iar 2009 s-a dovedit a fi CR12 - cu atat mai bine, caci inflorirea a fost o premiera mondiala )
cand ma gandesc ca ambele nu erau cunoscute inainte de 2010, si cu deforestarea din zonele tropicale/ecuatoriale, se poate zice ca e un miracol
in orice caz, sunt convins ca ambele vor avea mult succes la colectionari
Pai cred si eu mai ales ca are niste flori, miam, miam.
Alex multumim ca ne arati toate frumusetile astea ca o fotografie valoareaza cat 100 de cuvinte.
Alex multumim ca ne arati toate frumusetile astea ca o fotografie valoareaza cat 100 de cuvinte.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
penultima din seria coriacea/fraterna (ultima va fi sp Botanova coriacea x fraterna care are vreo 4 pedunculi in asteptarea momentului prielnic)
am planta de 2 ani si 4 luni, primita din Sabah ca H telosmoides butas de 3 frunze parlite
a stat 1 an fara sa faca mare branza si doar din primavara si-a dat drumul, are vreo
pedunculul a demarat in iulie
intre timp mi s-a spus ca ar fi H coriacea, apoi H fraterna, dar am impresia ca proprietarul nu distinge speciile una de alta ...
dupa frunze nu e suficient de clar, dar parca bobocii aduc mai degraba a H coriacea
pariurile sunt din nou deschise ?
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Sam Oct 16, 2010 4:17 pm, editata de 1 ori
cea necunoscuta :
si coriacea care nu facuse decat o floare data trecuta, s-a rusinat si incerca sa faca o inflorescenta completa :
rectificare : e tot cea care inflorise bogat data trecuta, am incurcat borcanele
cealalta stie sa faca si inflorescente complete, dar uite acum, nu vrea ...
pozele cu flori sunt puse in alt post :
https://hoya.forumgratuit.ro/galeria-foto-f6/hoya-coriacea-hoya-fraterna-t824.htm
si coriacea care nu facuse decat o floare data trecuta, s-a rusinat si incerca sa faca o inflorescenta completa :
rectificare : e tot cea care inflorise bogat data trecuta, am incurcat borcanele
cealalta stie sa faca si inflorescente complete, dar uite acum, nu vrea ...
pozele cu flori sunt puse in alt post :
https://hoya.forumgratuit.ro/galeria-foto-f6/hoya-coriacea-hoya-fraterna-t824.htm
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Dum Oct 17, 2010 10:52 pm, editata de 1 ori
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Hoya coriacea & Hoya fraterna
» Hoya sp. 'Botanova' (aff coriacea)
» Hoya coriacea IML0716
» Hoya fraterna
» Hoya meliflua ssp fraterna
» Hoya sp. 'Botanova' (aff coriacea)
» Hoya coriacea IML0716
» Hoya fraterna
» Hoya meliflua ssp fraterna
Pagina 3 din 4