specii noi din Borneo
4 participan?i
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya :: Identificare Hoya
Pagina 1 din 1
specii noi din Borneo
una dintre cele mai frumoase frunze de pe care le-am vazut vreodata :
suprafata frunzei e ca o apa de balta acoperita cu matasea broastei (in ape ?)
e o specie necunoscuta, am un butas de 3 frunze din aprilie 2009, anul trecut a facut 2 frunze, au cazut amandoua, a stagnat toata iarna, acum pare sa-si dea drumul
flori inca nu am vazut personal, un suedez a facut o poza cu florile intredeschise, dar nu a putut obtine butas, in principiu sunt doar doi : asta si un butas de o frunza pe care i l-am trimis lui Torill Nyhuus, se pare ca s-a prins, dar nu creste deloc
la inceput am crezut ca e o forma de H caudata, am luat butasul mai mult de curiozitate, cum H caudata nu a fost colectata in Borneo, doar in peninsula Malacca si in Sumatra ...
suprafata frunzei e ca o apa de balta acoperita cu matasea broastei (in ape ?)
e o specie necunoscuta, am un butas de 3 frunze din aprilie 2009, anul trecut a facut 2 frunze, au cazut amandoua, a stagnat toata iarna, acum pare sa-si dea drumul
flori inca nu am vazut personal, un suedez a facut o poza cu florile intredeschise, dar nu a putut obtine butas, in principiu sunt doar doi : asta si un butas de o frunza pe care i l-am trimis lui Torill Nyhuus, se pare ca s-a prins, dar nu creste deloc
la inceput am crezut ca e o forma de H caudata, am luat butasul mai mult de curiozitate, cum H caudata nu a fost colectata in Borneo, doar in peninsula Malacca si in Sumatra ...
Re: specii noi din Borneo
Wow! Felicitări, Alex, pentru achiziție; este într-adevăr superbă!
vickylucia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008
nu stiu floarea cum arata dar pt cum arata frunzele ,merita achizitionata,felicitari...
Si mie imi place asa satinata...
Si, ca sa o vedem in toata splendoarea, nu ne oferi si o poza a dosului frunzei?
Stii cumva cum se comporta la soare? Oricum, cred ca face echipa frumoasa cu o caudata langa.
Si cam cum aratau florile ei
Si, ca sa o vedem in toata splendoarea, nu ne oferi si o poza a dosului frunzei?
Stii cumva cum se comporta la soare? Oricum, cred ca face echipa frumoasa cu o caudata langa.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
dosul frunzei e rosu ca si H kloppenburgii, florile par sa fie glabre, albe cu puncte rosii pe dosul petalelor, destul de mici, coroana ca si H erythrina (am vazut doar o poza nu foarte clara)tinaM a scris:Si mie imi place asa satinata...
frunzele adulte sunt verde inchis, dar probabil se inrosesc la soare
Subiecte similare
» 7 specii si o subspecie din Borneo publicate
» Borneo 2013
» Inradacinari de specii dificile
» Necunoscute din alte specii
» Borneo 2013
» Inradacinari de specii dificile
» Necunoscute din alte specii
HOYA :: Hoya :: Probleme la Hoya :: Identificare Hoya
Pagina 1 din 1