Hoya in iulie
+9
dodo
ela
getama
Vernil
Stefana
Carmen
andreiacamelia
tinaM
Pakeha
13 participan?i
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Re: Hoya in iulie
Trebuie să fii tare mulțumit că majoritatea celor de mai sus sunt la prima înflorire... Cred că la "multe altele" pot încadra și eu obișnuitele mele.
Și am să fac un test cu încă o chestie și dacă și acum se întâmplă ceva : cum mă comport cu un buotii, posesor de miic peduncul? De când cu pierderea pedunculilor la australis, am tot felul de coșmaruri...
Și am să fac un test cu încă o chestie și dacă și acum se întâmplă ceva : cum mă comport cu un buotii, posesor de miic peduncul? De când cu pierderea pedunculilor la australis, am tot felul de coșmaruri...
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
Waw, ce superbetzuri![/img]
andreiacamelia- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 50
Varsta : 42
Localizare : Fetesti
Puncte : 50
Data de inscriere : 05/05/2010
tinaM a scris:Trebuie să fii tare mulțumit că majoritatea celor de mai sus sunt la prima înflorire...
intr-adevar, sau prima inflorire sau rar inflorite pana acum
supraudarea, dar numai din momentul in care incep sa se formeze bobocii - face gramazi de pedunculi fara flori, cred ca pe planta mea sunt vreo 50 de pedunculashi
cateva poze de comparatii :
multiflora & scortechinii
chinghungensis & sipitangensis (boboci n° 2)
sipitangensis & callistophylla Red (boboci n° 1)
Mathilde & callistophylla Red
alti boboci in pregatire avansata :
evolutia boboci n° 6
myrmecopa GPS8841 (a treia varietate care infloreste la mine)
iar butasul de lucardenasiana din Filipine a facut radacini bune (invecinat cu H myrmecopa, flori roz cu galben intens aproape portocaliu si frunze cam de 5 ori mai mari)
deci ultima e superbisima....are atatea lacrimi, incat cred ca trebuie sa ai mare grija la ce are sub ghiveci...picaturile astea se impregneaza tare bine pe lemn...)
ei bine, insectele si soarele au avut grija de nectarCarmen a scris:deci ultima e superbisima....are atatea lacrimi, incat cred ca trebuie sa ai mare grija la ce are sub ghiveci...picaturile astea se impregneaza tare bine pe lemn...)
dar intr-adevar cand aduc cate o planta la "expozitie" in salon, pun un servetel sub inflorescente
kanyakumariana ?
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Ma topeste prima imagine, cea in care florile Multiflorei par a da un pupic florilor de Scortechinii, dar astea par putin "cu nasul pe sus" ...
Si da, picaturile de nectar sunt bestial de frumoase, ca sa ma exprim asa, mai plastic
Ma ajuta si pe mine cineva cunoscator ? Am primit acum 2 ani un butas de la cineva care nu stia ce hoya are, vroia sa scape de el... A crescut cam de 10 cm, are frunze mijlocii (cam 7-8 cm lungime, 3 cm latime, lunguiete) se inrosesc la soare, iar nervurile de pe frunze raman albicioase, dand un aspect superb foliajului. Surpriza e ca are un peduncul mic-mic, ca o gamalie de ac. Problema mea e ca nu am cum sa pozez planta, fiindca e la serviciu si nu am voie cu foto Si eu vreau sa stiu cine e frumusetea mea. Ce ziceti, incercam ? Daca nu se poate asa, astept sa infloreasca si iau plantuta acasa, la o sedinta.
Si da, picaturile de nectar sunt bestial de frumoase, ca sa ma exprim asa, mai plastic
Ma ajuta si pe mine cineva cunoscator ? Am primit acum 2 ani un butas de la cineva care nu stia ce hoya are, vroia sa scape de el... A crescut cam de 10 cm, are frunze mijlocii (cam 7-8 cm lungime, 3 cm latime, lunguiete) se inrosesc la soare, iar nervurile de pe frunze raman albicioase, dand un aspect superb foliajului. Surpriza e ca are un peduncul mic-mic, ca o gamalie de ac. Problema mea e ca nu am cum sa pozez planta, fiindca e la serviciu si nu am voie cu foto Si eu vreau sa stiu cine e frumusetea mea. Ce ziceti, incercam ? Daca nu se poate asa, astept sa infloreasca si iau plantuta acasa, la o sedinta.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
este !Stefana a scris:kanyakumariana ?
am numarat prima oara peste 30 de pedunculi cu boboci, a doua oara peste 40, cred ca sunt deja pe toata planta peste 50 (butas din toamna 2007)
practic pe fiecare tija sunt 2-3 pedunculi
cum stam cu revista ?
https://hoya.forumgratuit.ro/jurnalist-de-ocazie-f17/asclep-hoya-n-45-t594-75.htm
ce poate sa-mi vina in minte asa fara alta verificare : Hoya sp CMF8 (ex cagayanensis) sau Dischidia ovataVernil a scris:Ma ajuta si pe mine cineva cunoscator ? Am primit acum 2 ani un butas de la cineva care nu stia ce hoya are, vroia sa scape de el... A crescut cam de 10 cm, are frunze mijlocii (cam 7-8 cm lungime, 3 cm latime, lunguiete) se inrosesc la soare, iar nervurile de pe frunze raman albicioase, dand un aspect superb foliajului. Surpriza e ca are un peduncul mic-mic, ca o gamalie de ac. Problema mea e ca nu am cum sa pozez planta, fiindca e la serviciu si nu am voie cu foto Si eu vreau sa stiu cine e frumusetea mea. Ce ziceti, incercam ? Daca nu se poate asa, astept sa infloreasca si iau plantuta acasa, la o sedinta.
asta a doua devine un pic roz la soare, prima mai degraba portocalie
ambele au frunze in jur de 4-5-6 cm, mai rar 7-8-9 cm ...
Multumesc mult, Pakeha! Azi m-am intalnit cu Stefana, asa ca am luat hoya cu mine. Se pare ca este camphorifolia
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Stefana- Hoyamaniac
-
la camphorifolia nu m-am gandit, la mine nervurile sunt doar verde deschis - eu cautam una cu nervuri chiar albeVernil a scris:Multumesc mult, Pakeha! Azi m-am intalnit cu Stefana, asa ca am luat hoya cu mine. Se pare ca este camphorifolia
ar fi trebuit sa pun numere la pozele cu boboci
evolutia :
n° 4
(test de spirit de observatie : ce e ciudat in poza asta ?)
si una noua, flori portocaliu + roz :
Ooof, păcatele mele, încă una pe lista celor care nu prezintă încredere... dar măcar știu că nu am ce aștepta de la eaPakeha a scris:tinaM a scris:...cum mă comport cu un buotii, posesor de miic peduncul? De când cu pierderea pedunculilor la australis, am tot felul de coșmaruri...
supraudarea, dar numai din momentul in care incep sa se formeze bobocii - face gramazi de pedunculi fara flori, cred ca pe planta mea sunt vreo 50 de pedunculashi
Pakeha a spus:
Mă înșeală ochii sau e un peduncul ciudat rău: cinci cu 6, 2 cu 7, unul cu 8??? Și sepalele (am nimerit-o?), săracele, ce cam chinuie să țină bobocii în brațe, că sunt nițeluș "șchioape"... Trebuie văzute și florile, nu numai bobocii. Musai!(test de spirit de observatie : ce e ciudat in poza asta ?)
tinaM- Pasionat de Hoya
-
felicitari, exact asta era : nu este nici o floare cu 5 petale, minimum 6, maximum 8 !!!tinaM a scris:Pakeha a spus:(test de spirit de observatie : ce e ciudat in poza asta ?)
Mă înșeală ochii sau e un peduncul ciudat rău: cinci cu 6, 2 cu 7, unul cu 8??? Și sepalele (am nimerit-o?)(nicidecum, sunt chiar sepalele ) , săracele, ce cam chinuie să țină bobocii în brațe, că sunt nițeluș "șchioape"... Trebuie văzute și florile, nu numai bobocii. Musai!
cu 8 va fi a doua oara ca vad asa ceva, prima a fost o floare pe o specie noua in Borneo anul asta, deocamdata nu pun poza (asteptam publicarea), flori rosii, am reusit sa aclimatizez o planta in 2008, dar inca nu vazusem flori
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Joi Iul 22, 2010 7:36 am, editata de 1 ori
ma intrebam asa, ce planta imi va oferi flori de ziua mea
si n-au fost zgarcite :
dimianeata pe balcon : H australis ssp australis 5 pedunculi (nu avusesem asa bogatie pana acum decat pe ssp tenuipes)
la pranz in sera : H finlaysonii 1 peduncul & H crassicaulis 2 pedunculi (nu va povestesc ce bine miros impreuna ...
seara in birou : H hypolasia 1 peduncul & h coriacea 1 peduncul (in sfarsit)
si n-au fost zgarcite :
dimianeata pe balcon : H australis ssp australis 5 pedunculi (nu avusesem asa bogatie pana acum decat pe ssp tenuipes)
la pranz in sera : H finlaysonii 1 peduncul & H crassicaulis 2 pedunculi (nu va povestesc ce bine miros impreuna ...
seara in birou : H hypolasia 1 peduncul & h coriacea 1 peduncul (in sfarsit)
festivalul continua :
Hoya kanyakumariana
urmeaza alte cateva zeci de inflorescente, nici nu stiu cum sa fac o poza sa se vada cat mai multe ...
doua poze de comparatie :
H pubicalyx & H coriacea
H hypolasia & H kloppenburgii
urmeaza maine poimaine : H darwinii, H siariae, H lazaroi, H plicata, H cv Chouke
si gramezi de altele mai incolo
de exemplu, ieri am gasit pedunculi pe H elliptica , H montana si H acicularis
orice s-ar spune, luna iulie e pe departe cea mai bogata in flori de Hoya
Hoya kanyakumariana
urmeaza alte cateva zeci de inflorescente, nici nu stiu cum sa fac o poza sa se vada cat mai multe ...
doua poze de comparatie :
H pubicalyx & H coriacea
H hypolasia & H kloppenburgii
urmeaza maine poimaine : H darwinii, H siariae, H lazaroi, H plicata, H cv Chouke
si gramezi de altele mai incolo
de exemplu, ieri am gasit pedunculi pe H elliptica , H montana si H acicularis
orice s-ar spune, luna iulie e pe departe cea mai bogata in flori de Hoya
alex,te invidiez pt. festivalul floral care este in desfasurare...
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Or fi ele frumoase florile de hoya, dar si fotografiile tale sunt superbe
Stefana- Hoyamaniac
-
Felicitari,Alex,sunt superbe...
Stefana,intradevar si fotografiile sunt superbe,da are si pe ce sa exerseze
Stefana,intradevar si fotografiile sunt superbe,da are si pe ce sa exerseze
a înflorit nr 4!!! La cum arătau bobocii, nu credeam să aibă culoarea asta roșie
Lazaroi?
Lazaroi?
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Hoya inflorita in iulie
» Hoya la Cluj iulie 2015
» Comparatii florale de Hoya (iulie 2008)
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya sp aff sigillatis AG09-16 (povestea unei noi specii de hoya)
» Hoya la Cluj iulie 2015
» Comparatii florale de Hoya (iulie 2008)
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya sp aff sigillatis AG09-16 (povestea unei noi specii de hoya)
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum