Comanda Hoya Pakeha martie 2011
+7
Stefana
poxicuta
loreroli
ana-maria
flameus
Carmen
Pakeha
11 participan?i
Pagina 5 din 5
Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Comanda Hoya Pakeha martie 2011
minime, e aceeasi specie, aceeasi subspecie, aceeasi varietate, doar indivizi diferitiCeleste a scris:Apropo, ce diferente exista intre cele 2 soiuri de vanuatuensis pe care le ai ?
(diferentele de nuanta nu sant caracteristici de diferentiere, pot varia extrem de mult)
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Details&Item=Hoya-S-T-U-V-W&id=4025&ImageName=18H_vanuatA-Flo01.jpg
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Photo&RepPreferees=Details&Item=Hoya-S-T-U-V-W&id=3704&ImageName=18H_vanuat-Flo01.jpg
cu ocazia asta am vazut ca nu pusesem decat una dintre ele pe site, am pus-o si pe cealalta
Multumim pentru plante, pentru efortul tau ,multa sanatate:
Quand tout renait a l'esperance
Et que l'hiver fuit loin de nous
Sur le beau ciel de notre France
Les hirondelles reviennent tous doux
J'aime a te voir ma Normandie
C'est le pays qui m'a donne le jour! ...............................biensur Roumanie!
C'est le pays qui m'a donne le jour! ...............................biensur Roumanie!
lucrez sa refac toata partea frunze in ordine alfabetica, dar sunt multe si pentru a le inlocui trebuie suprimat tot ce exista , asa ca voi face transferul doar cand va fi gata totul - vreo 400-500 frunze adulte si cel putin inca 50% juvenile ...poxicuta a scris:daca nu uiti sa pui si frunze de lacunosa pe site!
merci, c'est gentilpoxicuta a scris:Multumim pentru plante, pentru efortul tau ,multa sanatate:
informatie Tina
plantei de imperialis Tuaran de pe care ai avut butasul, i s-a uscat o liana intreaga (cam 60 cm, vreo 16 frunze) - deci daca cumva ai probleme cu ea, acord garantie 100%
asa ai tu ghinion, parca mai fusese ceva asemanator si cu o subcalva (sau naumanii ?)
dar celelalte tige sunt ok, deci probabilitatea sa-ti faca nazuri e in jur de 20%
PAkeha, nu mai stii ce ai mai pus in coletul meu de Hoya, in afara de Hoya ?
in sensul ca pe langa ce comandasem si ce mi-ai spus ca e cadou, am gasit si o planta, care sigur nu e Hoya...pare planta de acvariu, dar nu cred ca e...pare ceva salbatic ...oare ce-o fi ?
in sensul ca pe langa ce comandasem si ce mi-ai spus ca e cadou, am gasit si o planta, care sigur nu e Hoya...pare planta de acvariu, dar nu cred ca e...pare ceva salbatic ...oare ce-o fi ?
o feriga ?Carmen a scris:PAkeha, nu mai stii ce ai mai pus in coletul meu de Hoya, in afara de Hoya ?
da, poate fi o feriga...cu asta seamana,doar ca inca nu are frunzele ramificate...
dar asta e , sau doar banui ?
oricum e binevenita, dar s-o botez cumva...
Carmen a scris:da, poate fi o feriga...cu asta seamana,doar ca inca nu are frunzele ramificate...
asa arata ?
in ghivecele din Tailanda se strecoara des spori de ferigi care germineaza
dar sa stii ca nu toate ferigile au frunzele despicate, sunt de toate felurile
pai s-o cresti sanatoasa daca iti place
Am pus toti butasii in apa, in acelasi vas, iar unii chiar au inceput sa faca radacini. Din toti butasii, doar lamingtoniae a inceput de vreo 2 zile sa aiba probleme. Au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele si tulpina. Tulpina fiind mai lunga, am considerat ca o pot scurta ca sa-i scot portiunea galbena, dar aseara ii cazusera 2 frunze total ingalbenite si tulpina continua sa se ingalbeneasca. Cele 2 frunze pe care le mai are mai au un pic si se ingalbenesc de tot. Am gresit cu ceva ? Mai pot sa fac ceva sa salvez butasul ?
Celeste- Interesat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 36
Localizare : Bucuresti
Puncte : 41
Data de inscriere : 21/04/2010
lamingtoniae si buotii, as fi zis mai degraba in punga de plastic cu umiditate, e explicata tehnica pe undeva pe forumCeleste a scris:Am pus toti butasii in apa, in acelasi vas, iar unii chiar au inceput sa faca radacini. Din toti butasii, doar lamingtoniae a inceput de vreo 2 zile sa aiba probleme. Au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele si tulpina. Tulpina fiind mai lunga, am considerat ca o pot scurta ca sa-i scot portiunea galbena, dar aseara ii cazusera 2 frunze total ingalbenite si tulpina continua sa se ingalbeneasca. Cele 2 frunze pe care le mai are mai au un pic si se ingalbenesc de tot. Am gresit cu ceva ? Mai pot sa fac ceva sa salvez butasul ?
Preventiv, le pusesem pe toate sub punga. Aseara le-am scos pe celelalte, ca incepusera sa faca radacini pe toata tulpina, chiar daca nu erau in apa si m-am gandit ca e de la umezeala din aer. De buotii stiam ca-i trebuie punga pentru umezeala, ca nu are frunze carnoase.
Lamingtoniae se pune in apa si acoperita cu punga sau doar in punga de plastic inchisa ermetic ? Eu mai pot salva acum butasul ?
Lamingtoniae se pune in apa si acoperita cu punga sau doar in punga de plastic inchisa ermetic ? Eu mai pot salva acum butasul ?
-
Eu am pus butasul de buotii in muschi umezit in caserola, toate frunzele sunt galbene dar tija este verde am tot citit pe aici si am vazut ca are sanse sa faca radacini si asa.
Butasul de Lamingtoniae este in apa are frunzele putin ofilite spre varf dar da semne de radacina.
Butasul de Lamingtoniae este in apa are frunzele putin ofilite spre varf dar da semne de radacina.
loreroli- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 80
Varsta : 41
Localizare : Cluj
Puncte : 80
Data de inscriere : 28/08/2010
pai cand le pun in punga nu le pun si in apa, doar in punga cu umezeala ...
intr-adevar, de multe ori H buotii pierde frunzele, dar daca apuca sa faca radacini, se prinde
niste poze ?
intr-adevar, de multe ori H buotii pierde frunzele, dar daca apuca sa faca radacini, se prinde
niste poze ?
Am umblat la lamingtoniae ca sa-i fac poza si i-au cazut si ultimele 2 frunze https://picasaweb.google.com/110580485442952419357/Hoya#5591281055343598482 . Din pacate n-am poza inainte de taierea primei zone ingalbenite a tulpinii...
-
m-am intors
@Celeste
pai e gata
intr-adevar anul asta, cu toate ca am raspuns la toate intrebarile (sper) n-am avut timp sa le previn, adica sa explic ce si cum, mai ales incepatorilor
H lamingtoniae, globulifera, odorata, paziae, schneii, filiformis, chlorantha ... pot sa fie capricioase : sau se prind intr-un pahar cu apa fara sa faci nimic, sau trebuie supravegheate continuu in punga de plastic sau sfagnum
odata ce au facut radacini, cresc bine si repede
butasul trimis era bun, dar hai sa zicem ca la proxima ocazie, iti mai trimit unul
@Celeste
pai e gata
intr-adevar anul asta, cu toate ca am raspuns la toate intrebarile (sper) n-am avut timp sa le previn, adica sa explic ce si cum, mai ales incepatorilor
H lamingtoniae, globulifera, odorata, paziae, schneii, filiformis, chlorantha ... pot sa fie capricioase : sau se prind intr-un pahar cu apa fara sa faci nimic, sau trebuie supravegheate continuu in punga de plastic sau sfagnum
odata ce au facut radacini, cresc bine si repede
butasul trimis era bun, dar hai sa zicem ca la proxima ocazie, iti mai trimit unul
Pakeha a scris: informatie Tina
plantei de imperialis Tuaran de pe care ai avut butasul, i s-a uscat o liana intreaga (cam 60 cm, vreo 16 frunze) - deci daca cumva ai probleme cu ea, acord garantie 100%
asa ai tu ghinion, parca mai fusese ceva asemanator si cu o subcalva (sau naumanii ?)
dar celelalte tige sunt ok, deci probabilitatea sa-ti faca nazuri e in jur de 20%
Asa sunt eu, o norocoasa , da, cu subcalva am mai patit-o. Dar deocamdata imperialisul nu a renuntat sa lupte -- sta in punguta cu muschi si frunze de violete -- si nici eu nu am renuntat sa sper la un imperialis mare si inflorit . Dar daca dupa toate astea se gandeste sa se usuce, atunci vad eu pe cine pun la zid
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
pai as zice ca in prima poza se vede Acropole-ul si in a doua o insula din marea Egee (Egina, ca sa-i dam un nume)Carmen a scris:frumoase poze, dar unde ai fost ?
cum butasul era marisor, are sanse mari sa se prinda, iti tin pumniitinaM a scris:Asa sunt eu, o norocoasa , da, cu subcalva am mai patit-o. Dar deocamdata imperialisul nu a renuntat sa lupte -- sta in punguta cu muschi si frunze de violete -- si nici eu nu am renuntat sa sper la un imperialis mare si inflorit . Dar daca dupa toate astea se gandeste sa se usuce, atunci vad eu pe cine pun la zidPakeha a scris: informatie Tina
uscarea se poate sa se fi produs si din cauza ca am taiat 3 butasi foarte mari din planta
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Mier Apr 13, 2011 2:51 pm, editata de 1 ori
in sfarsit o excursie ce n-are legatura cu Hoya ...felicitari...sper ca te-ai odihnit
Carmen a scris:in sfarsit o excursie ce n-are legatura cu Hoya ...felicitari...sper ca te-ai odihnit
pai si Sylvie spera sa ma odihnesc, dar nu reusesc niciodata complet de exemplu nu am fost deloc pe plaja la Egina
insa mi-a fost bine pentru genunchi (am recuperat in jur de 80% deja), am urcat pe toate colinele Atenei, pe Acropole chiar de 3 ori
si oricum oboseala fizica te odihneste de cea intelectuala, nu ?
iar in fiecara seara lecturi din Homer obligatorii (noroc ca nu au venit si copiii, nu cred ca ar fi apreciat )
si chiar in spatele hotelului din Atena, restaurantul Iashu' - am cinat de 2 ori, prima oara sarmale si mamaliga, a doua oara Sylvie a cerut o supa de fasole (chiar daca nu era pe meniu) si mititei + cate o sticla de Grasa de Cotnari de fiecare data
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Mier Apr 13, 2011 9:27 pm, editata de 1 ori
Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Subiecte similare
» Comanda Hoya Pakeha martie 2010
» Comanda Hoya pt martie de la Alex
» Comanda Hoya Pakeha septembrie 2010
» Lista Pakeha Hoya iunie 2011
» Hoya la Cluj in martie 2010
» Comanda Hoya pt martie de la Alex
» Comanda Hoya Pakeha septembrie 2010
» Lista Pakeha Hoya iunie 2011
» Hoya la Cluj in martie 2010
Pagina 5 din 5