Hoya buotii
+8
tinaM
dodo
ancag
Pakeha
nina
myrela
Carmen
Stefana
12 participan?i
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Hoya buotii
Descoperita relativ recent (dupa 1990) pe muntele Bulusan, in insula Luzon, Filipine.
Hoya buotii are frunze cu aspect suculent, eliptice, alungite, cu nervura principala bine reliefata.
Creste repede si infloreste chiar ca planta tanara daca i se asigura o expunere in lumina intensa si umiditate ridicata in jurul ei.
Perioada infloririi : din septembrie pana la inceputul lui noiembrie. Florile, de culoare galben caisa, dureaza 5-6 zile si raspandesc un parfum discret de vanilie. Pedunculii sunt persistenti.
http://swedishhoyasociety.com/foto/buotii/buotii-hela.htm
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Re: Hoya buotii
da carmen, m-am relaxat [topit] de nici in 1000 de ani nu ma voi mai ''aduna'' .Asa cum hoya te indeamna sa o pipai pentru a sesiza ca e ''naturala'', asa si eu, care nu le-am vazut decat in poze , nu cred ca le voi avea vreodata. Acest forum pentru mine este un vis frumos, nu vreau sa ma trezesc si nici sa dispara
myrela- Curios cu privire la Hoya
-
Numarul mesajelor : 11
Varsta : 59
Localizare : bistrita-nasaud
Puncte : 1
Data de inscriere : 01/03/2008
Eu mi-am comandat-o....abia astept sa vina, dupa care o sa astept sa creasca, iar apoi voi astepta sa infloreasca...
hoya
Si eu mi-am comandat-o!
nina- Colectionar Hoya
-
Numarul mesajelor : 402
Varsta : 59
Puncte : 0
Data de inscriere : 13/02/2008
O specie de hoya cu frunze subtiri.
Are o putere regenerativa pe care am testat-o cu succes, avand in vedere ca dintr-un butas fara frunze am reusit sa o inradacinez si sa cresc o mica plantuta .
Experimentul probabil il stiti https://hoya.forumgratuit.ro/experimente-f7/evolutia-h-buotii-t176.htm .
Creste relativ repede. Mi s-a parut totusi ca a crescut mai bine cand era sub sticla, intr-o minisera improvizata, comparativ cu stadiul actual cand e in aer liber.
Are o putere regenerativa pe care am testat-o cu succes, avand in vedere ca dintr-un butas fara frunze am reusit sa o inradacinez si sa cresc o mica plantuta .
Experimentul probabil il stiti https://hoya.forumgratuit.ro/experimente-f7/evolutia-h-buotii-t176.htm .
Creste relativ repede. Mi s-a parut totusi ca a crescut mai bine cand era sub sticla, intr-o minisera improvizata, comparativ cu stadiul actual cand e in aer liber.
nu stiu daca mai tineti minte ... da' va ziceam ca butasul de buotii din ultima comanda de la Pakeha si-a pierdut toate frunzele. am ramas doar cu un bat, pe care l-am pus in muschi facut sarmaluta, si in sera. acum are doua frunzulite ... dar inca nu ma indur sa il scot. pentru ca frunzele nu sunt mature, sunt inca tinere. asa ca il mai las. Carmen, ai avut dreptate buotii e o luptatoare
ancag- Admirator Hoya
-
Numarul mesajelor : 105
Varsta : 45
Localizare : Iasi
Puncte : 51
Data de inscriere : 21/07/2008
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Mi se pare că vrea să facă ușor pedunculi, cum spunea și Pakeha. Acum vreau să-i văd că și hărnicia: am două plante și trei pedunculi. Sunt preferatele mele: cresc fără mofturi și nu leșină subit dacă au câteva ore de soare (fereastră spre răsărit).
Și da, ale mele încă nu au un an, mi se pare că butașii au fost achiziționați în primăvară (?).
Și da, ale mele încă nu au un an, mi se pare că butașii au fost achiziționați în primăvară (?).
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 659
Localizare : Sibiu
Puncte : 461
Data de inscriere : 03/06/2008
o specie care sa o recomand oricui are un pic de experienta hoya (sau macar mana verde cum spun francezii), e Hoya buotii (sau Hoya halconensis, dar e mai putin raspandita - florile sunt cam cu 20-25% mai mari)tinaM a scris:Mi se pare că vrea să facă ușor pedunculi, cum spunea și Pakeha. Acum vreau să-i văd că și hărnicia: am două plante și trei pedunculi. Sunt preferatele mele: cresc fără mofturi și nu leșină subit dacă au câteva ore de soare (fereastră spre răsărit).
ca sa creasca bine ii trebuie, ca si toate din sectiunea Physostemma (coriacea, fraterna, gildingii ...), multa apa, insa e preferabil sa fie udata des decat mult, pentru a evita putrezirea radacinilor
o mica perioada de uscaciune (relativa), provoaca pedunculi (odata ce planta are macar vreo 12 frunze)
pentru a avea flori, trebuie udata si mai puternic, iar daca incaperea e prea uscata, vaporizati bobocii
pe planta mea tocmai se pregateste a sasea tura de flori pe anul asta
inflorirea cea mai bogata pana acum a fost in luna trecuta, 7 inflorecente simultan (in total noiembrie mi se pare ca au fost 9 sau 10)
in octombrie, doar 1 inflorescenta
in legatura cu soarele, probabil ca o expunere Est ii convine cel mai bine
Mulțumesc de sfaturi, mi se pare că or să-mi folosească
tinaM- Pasionat de Hoya
-
As dori sa va prezint, in sfarsit, dupa nenumarate esecuri
(adica boboci pierduti cu nemluita in decurs de un an daca nu mai multisor -- se vede dupa lungimea pedunculului) buotii a mea:
Nu am prea multe cuvinte de zis, inca nu-mi vine sa cred... Florile sunt absolut minunate, parfumul il simt ca pe un amestec de cuisoare, scortisoara si ciocolata amaruie; si acum, noaptea, este cu mult mai intens ca dimineata (o fi un obicei de familie).
Flori faine va doresc tuturor.
(adica boboci pierduti cu nemluita in decurs de un an daca nu mai multisor -- se vede dupa lungimea pedunculului) buotii a mea:
Nu am prea multe cuvinte de zis, inca nu-mi vine sa cred... Florile sunt absolut minunate, parfumul il simt ca pe un amestec de cuisoare, scortisoara si ciocolata amaruie; si acum, noaptea, este cu mult mai intens ca dimineata (o fi un obicei de familie).
Flori faine va doresc tuturor.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Superba,poti sa ne pui o poza cu planta in intregime sa vedem cat este de mare? Are 2 ani ?
Are mai mult de 2 ani, am comandat 2 butasi de buotii in august 2009 si in decembrie 2010 aveam 2 pedunculi pe o planta si 1 pe cealalta. Si de atunci s-au tot chinuit sa infloreasca dar mereu cadeau bobocii. Si o luau de la capat, cu pauza in vara si toamna.
In ce priveste marimea, in ultima poza lipseste partea in care s-ar putea vedea ghiveciul, de altfel unul foarte mic fata de cat de mare este planta (diamnetri ~10 cm, inaltime 6-7 cm si nici ala plin). Sper ca maine sa reusesc sa pun o poza cu intreaga planta.
In ce priveste marimea, in ultima poza lipseste partea in care s-ar putea vedea ghiveciul, de altfel unul foarte mic fata de cat de mare este planta (diamnetri ~10 cm, inaltime 6-7 cm si nici ala plin). Sper ca maine sa reusesc sa pun o poza cu intreaga planta.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
florile de buotii sunt o etapa mare in experienta hoya, felicitari
mai ales cand vin dupa atatia boboci pierduti (si la mine tot asa a fost - dar de atunciinfloreste in continuu)
urmeaza in ordine coriacea si fraterna, nu ?
mai ales cand vin dupa atatia boboci pierduti (si la mine tot asa a fost - dar de atunciinfloreste in continuu)
Tina, felicitari! Dupa descrierea parfumului si imaginile cu planta si flori, a meritat toata asteptarea!
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
Tina, felicitari!Flori foarte frumoase! Bravo
Aurelia- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1242
Varsta : 56
Puncte : 1360
Data de inscriere : 02/12/2011
Tina, florile de buotii sunt minunate! Imi place specia data!
Am mers si m-am uitat la planta mea, nici cind de boboci!
Am mers si m-am uitat la planta mea, nici cind de boboci!
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
Multumesc. Si cu intarziere
Poxicuta -
In ce priveste coriacea si fraterna, greu de spus pentru prima si niciodata pentru a doua (nu o am). Dupa un start excelent, coriacea bate pasul pe loc.
Andreea, nici o grija, face usor pedunculi - cea din poza are deja 5 si inca unul miiic intr-un varf de tija. Cealalta planta mai micuta are si ea 3 si cred ca mai urmeaza unul, o sa fiu sigura peste cateva zile.
Oricum, a meritat tot efortul.
Poxicuta -
- Off, nici acum nu stiu cum de am reusit, vreau sa vad si data viitoare . Si totusi, ceilalti pedunculi nu cred ca se vor mai deschide. E drept si ca dupa inflorirea primului, mi-am permis sa deschid fereastra si ca atare, bobocii arata... curios:Pakeha a scris:florile de buotii sunt o etapa mare in experienta hoya, felicitari
mai ales cand vin dupa atatia boboci pierduti (si la mine tot asa a fost - dar de atunci infloreste in continuu)
In ce priveste coriacea si fraterna, greu de spus pentru prima si niciodata pentru a doua (nu o am). Dupa un start excelent, coriacea bate pasul pe loc.
Andreea, nici o grija, face usor pedunculi - cea din poza are deja 5 si inca unul miiic intr-un varf de tija. Cealalta planta mai micuta are si ea 3 si cred ca mai urmeaza unul, o sa fiu sigura peste cateva zile.
Oricum, a meritat tot efortul.
tinaM- Pasionat de Hoya
-
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Hoya buotii
» Evolutia H. buotii
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya benchaii (Hoya sp. Sabah SBH35)
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
» Evolutia H. buotii
» Hoya aurigueana, Hoya persicina, Hoya valmayoriana
» Hoya benchaii (Hoya sp. Sabah SBH35)
» caut sa cumpar Hoya multiflora si Hoya bella...
HOYA :: Hoya :: Hoya de la A la Z
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum