HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya

3 participan?i

In jos

metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya Empty metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya

Mesaj Scris de andreea Mar Iul 23, 2013 12:53 am

Este clar ca pentru a creste o planta de hoya are nevoie de substrat, umeditate, lumina, temperaturi adecvate, ceea ce cunoastem din diferite surse si din experienta proprie, dar oricum uneori trece timp pentru a avea planta dorita.
Se apeleaza la siferite preparate-ingrasaminte, pentru adaptare, crestere. Am gasit pe un sait rus o masinarie de produs CO2 pentru plante, ce parere aveti?
metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya 91e0c00557d5
andreea
andreea
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011

Sus In jos

metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya Empty Re: metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya

Mesaj Scris de andreea Mar Iul 23, 2013 12:56 am

traduc: in una din sticle este botcala(ce se foloseste la prepararea piinii) si zahar, iar in a doua sticla este apa pura.
andreea
andreea
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya Empty Re: metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya

Mesaj Scris de Stefana Mar Iul 23, 2013 4:39 pm

CO2-u' nu e problema, ci umiditatea din jurul lor, mai ales acum cand se pare ca iarasi vine perioada fierbinte de canicula.
Deci cum crestem umiditatea?
Stefana
Stefana
Hoyamaniac

feminin
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de andreea Mar Iul 23, 2013 4:48 pm

Eu nu am alta posibilitate decit sa le stropesc de 2 ori pe zi. Altfel?
andreea
andreea
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Vernil Mar Iul 23, 2013 9:12 pm

Le tii pe o farfurioara cu apa, ca si la orhidee. Eu fac asta si constat ca e mai simplu sa le pulverizez zilnic. Apa se evapora cu rapiditate.

Dar e interesant ce spui tu, cu drojdia de bere. Daca poti, te rog sa detaliezi mai mult.

Eu am invatat lectia, am spus=o de nenumarate ori, folosesc periodic apa cu putin Atonik (ajuta la inradacinare, dezvoltare si are si rol de protectie, ca un vaccin pentru om.

Vernil
Vernil
Hoya-mon amour

feminin
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de andreea Mar Iul 23, 2013 9:37 pm

Nu cunosc in detalii medoda, dar am citit ca e o metoda de fertilizare cu CO2 care se foloseste in sere de cultivarea legumelor, dar doamna care a descris metoda ar fi vrut sa o foloseasca pentru a face sa infloreasca
H. imperialis, H. megalaster, H.archboldiana si altele. Nu cunosc daca a incercat metoda, dar a descris-o:
Iata reactia chimica a procesului
C6H12O6 + 6O2 = 6H2O + 6CO2 .
In 500 ml apa calduta se adauga 100 gr. zahar si jumatate lingura botcala(uscata) pina se dizolva toate, apoi se aduga apa astfel ca in sticla sa ramina libera a treia parte. Procesul de eliberare a CO2 este pina la 10-15 zile. Este o descriere asa cum am inteles eu, daca cineva cunoaste metoda ar fi bine sa se expuna.
andreea
andreea
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de andreea Mar Iul 23, 2013 9:42 pm

Vernil a scris:
Eu am invatat lectia, am spus=o de nenumarate ori, folosesc periodic apa cu putin Atonik (ajuta la inradacinare, dezvoltare  si are si rol de protectie, ca un vaccin pentru om.
Noi cu parere de rau nu avem asemenea preparat, am rugat pe cineva sa-mi cumpere din Romania, dar in orasul respectiv nu a gasit. In Chisinau sunt asemenea preparate similare, dar nu sunt sigura de efectul lor, cel putin este minim. Sunt si alte preparate, bune din experiente, dar necesita a fi cumparate din afara tarii.
andreea
andreea
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum