metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya
3 participan?i
Pagina 1 din 1
metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya
Este clar ca pentru a creste o planta de hoya are nevoie de substrat, umeditate, lumina, temperaturi adecvate, ceea ce cunoastem din diferite surse si din experienta proprie, dar oricum uneori trece timp pentru a avea planta dorita.
Se apeleaza la siferite preparate-ingrasaminte, pentru adaptare, crestere. Am gasit pe un sait rus o masinarie de produs CO2 pentru plante, ce parere aveti?
Se apeleaza la siferite preparate-ingrasaminte, pentru adaptare, crestere. Am gasit pe un sait rus o masinarie de produs CO2 pentru plante, ce parere aveti?
andreea- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 719
Puncte : 723
Data de inscriere : 05/09/2011
Re: metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya
traduc: in una din sticle este botcala(ce se foloseste la prepararea piinii) si zahar, iar in a doua sticla este apa pura.
-
CO2-u' nu e problema, ci umiditatea din jurul lor, mai ales acum cand se pare ca iarasi vine perioada fierbinte de canicula.
Deci cum crestem umiditatea?
Deci cum crestem umiditatea?
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Eu nu am alta posibilitate decit sa le stropesc de 2 ori pe zi. Altfel?
-
Le tii pe o farfurioara cu apa, ca si la orhidee. Eu fac asta si constat ca e mai simplu sa le pulverizez zilnic. Apa se evapora cu rapiditate.
Dar e interesant ce spui tu, cu drojdia de bere. Daca poti, te rog sa detaliezi mai mult.
Eu am invatat lectia, am spus=o de nenumarate ori, folosesc periodic apa cu putin Atonik (ajuta la inradacinare, dezvoltare si are si rol de protectie, ca un vaccin pentru om.
Dar e interesant ce spui tu, cu drojdia de bere. Daca poti, te rog sa detaliezi mai mult.
Eu am invatat lectia, am spus=o de nenumarate ori, folosesc periodic apa cu putin Atonik (ajuta la inradacinare, dezvoltare si are si rol de protectie, ca un vaccin pentru om.
Vernil- Hoya-mon amour
-
Numarul mesajelor : 772
Varsta : 67
Localizare : N 44o29\' E 26o01\'
Puncte : 507
Data de inscriere : 14/02/2008
Nu cunosc in detalii medoda, dar am citit ca e o metoda de fertilizare cu CO2 care se foloseste in sere de cultivarea legumelor, dar doamna care a descris metoda ar fi vrut sa o foloseasca pentru a face sa infloreasca
H. imperialis, H. megalaster, H.archboldiana si altele. Nu cunosc daca a incercat metoda, dar a descris-o:
Iata reactia chimica a procesului
C6H12O6 + 6O2 = 6H2O + 6CO2 .
In 500 ml apa calduta se adauga 100 gr. zahar si jumatate lingura botcala(uscata) pina se dizolva toate, apoi se aduga apa astfel ca in sticla sa ramina libera a treia parte. Procesul de eliberare a CO2 este pina la 10-15 zile. Este o descriere asa cum am inteles eu, daca cineva cunoaste metoda ar fi bine sa se expuna.
H. imperialis, H. megalaster, H.archboldiana si altele. Nu cunosc daca a incercat metoda, dar a descris-o:
Iata reactia chimica a procesului
C6H12O6 + 6O2 = 6H2O + 6CO2 .
In 500 ml apa calduta se adauga 100 gr. zahar si jumatate lingura botcala(uscata) pina se dizolva toate, apoi se aduga apa astfel ca in sticla sa ramina libera a treia parte. Procesul de eliberare a CO2 este pina la 10-15 zile. Este o descriere asa cum am inteles eu, daca cineva cunoaste metoda ar fi bine sa se expuna.
-
Noi cu parere de rau nu avem asemenea preparat, am rugat pe cineva sa-mi cumpere din Romania, dar in orasul respectiv nu a gasit. In Chisinau sunt asemenea preparate similare, dar nu sunt sigura de efectul lor, cel putin este minim. Sunt si alte preparate, bune din experiente, dar necesita a fi cumparate din afara tarii.Vernil a scris:
-
Subiecte similare
» Transplantarea plantelor de Hoya
» Marimea plantelor
» Modalitati de udare a plantelor
» Link pt verificarea inregistrarii plantelor.
» De la ingrasaminte , stimulente la ingrijirea naturala a plantelor
» Marimea plantelor
» Modalitati de udare a plantelor
» Link pt verificarea inregistrarii plantelor.
» De la ingrasaminte , stimulente la ingrijirea naturala a plantelor
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum