Modalitati de udare a plantelor
4 participan?i
Pagina 1 din 1
Modalitati de udare a plantelor
Am vazut de curand o modalitate inedita de udare a plantelor.
Nu stiu cat e de buna, si la cate plante functioneaza, insa vreau sa o impartasesc cu voi.
Subiectii erau niste ghivece cu muscate, frumoase, sanatoase, in plina floare...in jardiniere erau puse niste sticle ( 2/ jardiniera) de 0,5 ml intoarse invers cu gura in pamant, pline cu apa...proprietarii spuneau ca nu au dop gaurit, ci pur si simplu intorc sticla cu gura in pamant, astfel incat floarea isi trage cata apa are nevoie... am uitat sa intreb in cat timp se epuizeaza licoarea din sticla
Acelasi tratament il aveau si alte plante ...dracaena, yuca etc...
Mi se pare un avantaj grozav cand esti plecat in concediu...
Dezavantajul e ca arata cam ciudat ghivecele asa, dar daca e pt o perioada scurta cred ca merge, nu ?
Nu stiu cat e de buna, si la cate plante functioneaza, insa vreau sa o impartasesc cu voi.
Subiectii erau niste ghivece cu muscate, frumoase, sanatoase, in plina floare...in jardiniere erau puse niste sticle ( 2/ jardiniera) de 0,5 ml intoarse invers cu gura in pamant, pline cu apa...proprietarii spuneau ca nu au dop gaurit, ci pur si simplu intorc sticla cu gura in pamant, astfel incat floarea isi trage cata apa are nevoie... am uitat sa intreb in cat timp se epuizeaza licoarea din sticla
Acelasi tratament il aveau si alte plante ...dracaena, yuca etc...
Mi se pare un avantaj grozav cand esti plecat in concediu...
Dezavantajul e ca arata cam ciudat ghivecele asa, dar daca e pt o perioada scurta cred ca merge, nu ?
Re: Modalitati de udare a plantelor
Aici am vazut la tv ceva care seamana putin cu sistemul cu sticlele: https://www.aquaglobes.ca/
luiza- Cercetas Hoya
-
Numarul mesajelor : 186
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 56
Data de inscriere : 13/08/2008
Luiza la noi nu se gasesc asemenea sisteme de udare, am vazut o singura data la Bricostore din ceramica dar nu erau asa "umflate". Oricum la hoya eu zic ca nu sunt bune, astea pastreaza substratul mereu umed si nu cred ca sunt bune, poate asa in caz de forta majora.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Cred ca la hoya, pentru perioade cu lipsa de acasa mai indelungata, e bun sistemul de la violete: water wickering. Il caut pe forumul de violete si postez linkul aici.
http://violete-africane.ro/forum/viewtopic.php?t=459&start=0
Eu n-am aplicat inca sistemul . Violetele mi le ud foarte rar, de cand am terminat cateva cu prea multa apa.
http://violete-africane.ro/forum/viewtopic.php?t=459&start=0
Eu n-am aplicat inca sistemul . Violetele mi le ud foarte rar, de cand am terminat cateva cu prea multa apa.
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
foarte interesante recipientele pentru apa, si mult mai estetice... la noi n-am vazut asa ceva...
nu pentru Hoya ma gandeam la sistemele astea, ci pt restul plantelor...
de exemplu cafeaua mea bea apa in nestire...cum uit sa-i un apa, cum isi plesteste frunzele...pe ea tb sa o ud in exces...
nu pentru Hoya ma gandeam la sistemele astea, ci pt restul plantelor...
de exemplu cafeaua mea bea apa in nestire...cum uit sa-i un apa, cum isi plesteste frunzele...pe ea tb sa o ud in exces...
si cafeaua mea este o betiva....
luiza- Cercetas Hoya
-
Numarul mesajelor : 186
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 56
Data de inscriere : 13/08/2008
Subiecte similare
» Marimea plantelor
» Transplantarea plantelor de Hoya
» Link pt verificarea inregistrarii plantelor.
» De la ingrasaminte , stimulente la ingrijirea naturala a plantelor
» metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya
» Transplantarea plantelor de Hoya
» Link pt verificarea inregistrarii plantelor.
» De la ingrasaminte , stimulente la ingrijirea naturala a plantelor
» metode ce ar stimula cresterea, inflorirea plantelor de hoya
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum