Comenzi din S.U.A.
+7
miha
dodo
nina
Stefana
Simona D.
Carmen
AnaR
11 participan?i
Pagina 2 din 4
Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
hoya
E vorba de loyceandrewsiana, daca inca nu ti-ai dat seama!
nina- Colectionar Hoya
-
Numarul mesajelor : 402
Varsta : 59
Puncte : 0
Data de inscriere : 13/02/2008
Re: Comenzi din S.U.A.
E denumita si hoya tigaie datorita formei frunzelor maari, cu margine indoita
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
hoya
Frumoase! Sper sa vina Stefana sa le pozeze, dupa sarbatori!
nina- Colectionar Hoya
-
Sunt bine? Dupa atata drum si emotii?
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
hoya
Da, sunt bine!
nina- Colectionar Hoya
-
Si eu am avut doar experiente pozitive cu comenzile din State. Am fost un piculet trista pentru curtisii, dar am reusit sa salvez doua tije mititele, deci n-a fost pierdere totala. In rest, totate celelalte sunt minunate! Iar obovata...are multi pedunculi cu muguri care cresc pe zi ce trece!
Acum astept din nou cu emotii 7 butasi inradacinati, tot din State : loheri, lobbii, cv. Iris Marie, globulosa, amoena, diptera, sp. Haraku plus doi pe care mi i-a trimis vanzatorul cadou, nu stiu despre care e vorba. Azi i-a trimis, deci sper sa ajunga cu bine.
Intre timp, diseara va trebui sa ma ocup de butasi primiti intr-o comanda comuna cu o prietena, de data asta din Suedia : cv Mathilde, dennisii, greenii, imperialis var. Rauschii, montana, wallichii.
Acum astept din nou cu emotii 7 butasi inradacinati, tot din State : loheri, lobbii, cv. Iris Marie, globulosa, amoena, diptera, sp. Haraku plus doi pe care mi i-a trimis vanzatorul cadou, nu stiu despre care e vorba. Azi i-a trimis, deci sper sa ajunga cu bine.
Intre timp, diseara va trebui sa ma ocup de butasi primiti intr-o comanda comuna cu o prietena, de data asta din Suedia : cv Mathilde, dennisii, greenii, imperialis var. Rauschii, montana, wallichii.
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1290
Varsta : 61
Localizare : Montreal, Canada
Puncte : 38
Data de inscriere : 20/02/2008
Ana bag de seama ca ti-ai propus sa-ti faci jungla in casa.
dodo- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 897
Localizare : Brasov
Puncte : 439
Data de inscriere : 23/02/2008
Nu-mi spune, ca aseara mi-a fost greu sa adorm la gandul ca nu mai am destul spatiu la lumina...Cred ca-mi va trebui o noua etajera si neoane pentru comenzile pe care le mai astept. deja e jungla la mine...
M-am gandit sa dau celelalte plante, orhidee et co.si sa pastrez numai hoya. Ma mai gandesc la asta...
M-am gandit sa dau celelalte plante, orhidee et co.si sa pastrez numai hoya. Ma mai gandesc la asta...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Ana...pacat ca suntem departe de tine...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Da, pacat...Cred ca am sa pastrez toate plantele pana in toamna, voi pune pe timpul verii unele dintre ele afara in curte si balcon, la prietenul meu (el locuieste la casa) si la toamna, cand va fi prea frig sa le mai las afara, le voi gasi parinti adoptivi unora dintre ele...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Si pe cele mai dragi...sigur le va gazdui prietenul... si eu deja incep sa ma gandesc la spatiu... si nici n-am inceput...
miha- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 875
Varsta : 51
Localizare : CONSTANTA
Puncte : 402
Data de inscriere : 12/04/2008
Problema e ca prietenul nu prea are zone luminoase in casa. Ferestrele lui sun aproape toate indreptate spre nord, iar cele dinspre est sunt mici...In fine, ne descurcam noi cumva...Cert este ca mi-am cam atins limita posibilitatilor de gazduire de plante,ceea ce ma intristeaza profund...De-as castiga la loto, mi-as cumpara o casa imensa...mai departe, e simplu de ghicit ce-ar fi...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Ana, imi place ce planuri iti faci... Sa stii ca asta e scuza mea , cand intreaba sotul ce-i si cu plantele astea...II spun ca de acum numai Hoya mai cumpar. La restul daca vrea pot renunta, am sa le duc la birou etc...
Bine-a zis cine-a zis ca hoya creaza dependenta...Ma doare sufletul pentru celelalte plante, eu continuu sa ma ocup si de ele cum se cade, dar parca ar sti ca preferatele mele sunt hoya acum...
AnaR- Pasionat de Hoya
-
Am gasit un alt furnizor de hoya in Florida. Din pacate, nu are multe, dar partea frumoasa e ca este si el colectionar si asta se vede si simte. Ma explic: vindea pe ebay 7 butasi inradacinati de hoya : lobbii, loheri, diptera, sp.Haraku, amoena, globulosa si bilobata. Am licitat, le-am castigat. Le-am primit dupa vreo 8 zile lucratoare de la expediere si am avut ceva emotii, in primul rand pentru ca erau trimise pe riscul meu, deci s-ar fi putut sa le pierd la vama, daca mi-ar fi deschis pachetul. In al doilea rand, pentru ca la 10 zile de voiaj in total, ma asteptam sa fie un pic afectate plantele. Dar surpriza: erau in perfecta stare, ca si cum ar fi calatorit o zi! Si asta pentru ca erau impachetate cu muschi de sfagnum. De asemenea, spre supriza mea, tipul mi-a trimis trei butasi neinradacinati cadou: myrmecopa, acuta variegata si pottsii. Deci, pana acum am avut noroc cu comenzile din State!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
nu prea ma pricep, de aceea intreb; putel licita si noi(romania)pe e-bay? cum ajungi la sectuinea plante?
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
hoya
Te duci pe ebay.com, dai pe home&garden si acolo cauti hoya plant. Cel putin eu asa fac!
nina- Colectionar Hoya
-
merci, am sa incerc chiar acum
ela- Pasionat de Hoya
-
Eu ti-as sugera ca inainte sa licitezi, sa contactezi vanzatorul sa-l intrebi daca livreaza in Romania. eu asa fac, acolo unde nu e specificat ca livreaza worldwide, intreb, sa nu licitez si sa trebuiasca sa platesc degeaba!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
hoya
Si sa stii ca e foarte scump transportul! Am gasit o hoya compacta superba, 20 sau 25 $ nu mai tin minte, dar transportul era 44 $! Asa ca....
nina- Colectionar Hoya
-
tocmai ma uitam si ce-am vazut acolo.... h. kerii variegata si numai plante adulte!
ela- Pasionat de Hoya
-
Dar fetelor, sunt si in Europa persoane care vand pe Ebay. De ce nu le cautati, cu siguranta transportul e mai ieftin!
AnaR- Pasionat de Hoya
-
hoya
Eu n-am gasit in Europa!
nina- Colectionar Hoya
-