plante adulte de vanzare
+11
Johana
miha
myosotis
ela
nina
Simona D.
AnaR
bia8
Stefana
Carmen
Pakeha
15 participan?i
Pagina 2 din 7
Pagina 2 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: plante adulte de vanzare
Eu confirm achizitionarea multiflorei. Abia astept sa vii iar...Ce surpriza frumoasa ne-ai facut la o luna cat implinesc butasii de la tine.
Si un butas de glabra ...daca nu mi-l omoara canicula pe vremea aia...
Si un butas de glabra ...daca nu mi-l omoara canicula pe vremea aia...
Cat despre minunata compacta ce ne-o arati acolo.. nu pot sa spun decat ca e INCREDIBIL DE FRUMOASA ...si ar tb s-o pastrezi ca piesa de muzeu. Mai ales daca e preferata sotiei.
Curiozitate : cand a inceput sa creasca mai repede ? Stiu ca are o crestere destul de lenta.
Si, chiar n-ai tuns-o, sau cum de e asa mare ?
Curiozitate : cand a inceput sa creasca mai repede ? Stiu ca are o crestere destul de lenta.
Uau sunt scumpe la voi in florarii ...trebuie sa mai treceti pe la noi sa va aprovizionati - tot avem un avantaj ca suntem tara in curs de dezvoltare...Pakeha a scris:la florarii sant tot rare dar mult mai scumpe (am vazut o H calycina cu 1 singura tija de vro 60 cm cu 50 € !!!
- eu calycina am cumparat-o in 2007 la 35 lei, planta mare inflorita;
- linearis-ul ni se parea mult ca era 55 lei ( dar l-am luat )
- bella - variaza de florarie intre 30 - 35 lei ;
- cea mai scumpa hoya din florariile noastre era un australis, crescut pe un suport cilindric, , dar plantele totusi pareau tinerele, era 200 lei ;
eu as renunta la fraterna si m-as indrepta inspre blashernaezii daca s-ar putea si ar fi disponibila
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
Din cate stiu, hoya de la noi sunt achizitionate la niste licitatii ... extrasezon (sa zic asa) sau la sfarsitul unor expozitii. De aceea isi permit niste preturi relativ mici, fata de occident.
Australisul cred ca a fost de la un furnizor cu palmares , fara nici un fel de reducere (sigur in pret are inclus transport, adaos comercial si TVA )
Australisul cred ca a fost de la un furnizor cu palmares , fara nici un fel de reducere (sigur in pret are inclus transport, adaos comercial si TVA )
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
Da, si intalnesti foarte putine specii...Eu ma mir ca am vazut pana acum 4 - 5 specii de Hoya. Nu e prea cunoscuta la noi, si probabil de asta nu se aduce.
bia8 a scris:eu as renunta la fraterna si m-as indrepta inspre blashernaezii daca s-ar putea si ar fi disponibila
la asta una prefer sa astept sa infloreasca inainte de a taia
e la mare concurenta cu siariae, au aproximativ aceeasi varsta, puse una langa alta, sa vedem care infloreste prima
coltul rosu : siariae 5.5 luni, plecata de la 2 noduri 2 frunze, actual 15 frunze
coltul albastru : blashernaezii 5 luni, plecata de la 1 nod 2 frunze, actual 22 frunze
et que le meilleur gagne !
Carmen a scris:Cat despre minunata compacta ce ne-o arati acolo.. nu pot sa spun decat ca e INCREDIBIL DE FRUMOASA ...si ar tb s-o pastrezi ca piesa de muzeu. Mai ales daca e preferata sotiei.
cateva poze facute astazi
tocmai s-a pus pe inflorit
pai o mai tund de vreo 2-3 ori pe an
e o planta care dateaza din perioada cand vroiam sa creasca cat mai mari
intre timp stiu cum sa fac sa le opresc, pentru ca vegetatia e facuta in detrimentul florilor (de exemplu o alta compacta pe care o am la birou face cam tot atatea flori pe an cat asta, dar fiind de 20 de ori mai mica)
si oricum intr-o zi sau alta va fi vanduta sau data cadou (daca mai creste mult, nu vad cine ar plati pe ea 150 €)
cand am construit casa, aveam o monstera de cam 1.5 m care ii placea mult lui Sylvie (arata foarte bine in salon)
4 ani mai tarziu, facea 2.5 x 2 x 2 m cu frunze de 1 m diametru, si a fost foarte fericita cand l-am facut cadou la servici, unde umple casa scarii
Compacta asta are "cositele" impletite, spune-le fetelor, Pakeha! Daca ar fi despletita (chestie pe care nu cred sa o mai faci ) ar umple podeaua .
La veniturile voastre nici n-ar fi mult 150 euro, nici 10% din salariu ...
La veniturile voastre nici n-ar fi mult 150 euro, nici 10% din salariu ...
Stefana- Hoyamaniac
-
Numarul mesajelor : 1490
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti cartier Militari
Puncte : 459
Data de inscriere : 27/01/2008
hoya
Eu le pot considera adjudecate pe cele trei (pauciflora, verticilata si obscura)? Sa pun bani deoparte!
nina- Colectionar Hoya
-
Numarul mesajelor : 402
Varsta : 59
Puncte : 0
Data de inscriere : 13/02/2008
Nina, ne faci invidioase pai lasa-ne si noua cate ceva
ela- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 1805
Localizare : Galati
Puncte : 481
Data de inscriere : 14/02/2008
Nina,am glumit,nu ma lua in serios!
Eu nici nu stiu ce sa imi aleg si nici nu stiu ce a mai ramas sau cum se face impartirea lor
Eu nici nu stiu ce sa imi aleg si nici nu stiu ce a mai ramas sau cum se face impartirea lor
ela- Pasionat de Hoya
-
imi incerc si eu norocul: H.coriacea si H. fraterna !
ela- Pasionat de Hoya
-
hoya
Eu imi doresc foarte mult pauciflora si verticilata. Totusi, Alex a zis sa ne alegem cate una si sa o luam apoi de la capat. Am crezut ca daca 2 zile nu si-a exprimat nimeni dorinta ca le-ar vrea as putea sa le iau eu.
nina- Colectionar Hoya
-
Numarul mesajelor : 402
Varsta : 59
Puncte : 0
Data de inscriere : 13/02/2008
A scris Pakeha mai sus regulile atribuirii florilor. Intr-o ordine, in functie de cerinte.
Eu una am ramas doar la multiflora , pana vedem si ce butasi vor fi disponibili.
Iar restul cererilor ar tb sa fie mai sus.
Parca de coriaceea imi aduc aminte ca a mai fost ceruta.
Eu una am ramas doar la multiflora , pana vedem si ce butasi vor fi disponibili.
Iar restul cererilor ar tb sa fie mai sus.
Parca de coriaceea imi aduc aminte ca a mai fost ceruta.
daca nu se poate H.coriacea as dori H.naumanii (nu H.fraterna cum am scris anterior,din greseala);
ela- Pasionat de Hoya
-
Oare ar tb sa trec pe mesajul lui Pakeha cu alta culoare cine le-a cerut ? sau cum sa fac sa va fie mai usor ? Poate e mai bine sa si le noteze Pakeha...
cred ca e bine sa faci tu modificarile ca sa putem vedea si noi ce a mai ramas nesolicitat
ela- Pasionat de Hoya
-
Alex, dar butas de H.praetorii vei avea la vara? imi doresc tare mult
ela- Pasionat de Hoya
-
Pakeha a scris:am rezervat ieri biletele de avion Paris Bucuresti : 15 august - 24 august
si cum spuneam voi putea aduce vreo 10-12 plante adulte (sau adolescente )
lista provizorie :
H carnosa variegata - 8 ani : ceruta de Simona D
H australis tenuipes - 6 ani :
H verticillata AG - 6 ani: ceruta de Nina
H burtoniae - 4 ani :
H pauciflora - 2.5 ani : ceruta de Nina
H obscura longipedunculata - 2 ani : ceruta de Nina
H multiflora crytocerasus - 1.5 ani : ceruta de Carmen
H carnosa - 2 ani ( x 2 )
H linearis - 2 ani
H pubicalyx HSI037 - 1 an : ceruta de Simona D
H coriacea - 1 an : ceruta de Simona D , si de Ela
H naumanii - 6 luni : ceruta de Ela
H fraterna - 6 luni ( x 2 ) : ceruta de Bia8 ( apoi a renuntat pt blashernaezii, insa nu e sigur ca va fi ) ?
H compacta - 7 ani - asta nu e sigur ca e de vanzare, are vreo 20 m lungime cumulata
(o sa pun si poze)
si butasi de :
meliflua, glabra - cerut de Carmen , , etc. ... etc. ...
si bineinteles cele care nu le-am putut aduce in martie :
magnifica si ciliata
as putea de asemenea cumpara alte plante din magazine (se mai gasesc cateodata) in general linearis, bella, kentiana, carnosa variegata, compacta, burtoniae ...
in legatura cu eventualii doritori, propun o solutie :
Nina alege prima o planta, apoi Carmen una, etc. (in functie de inscriere), pana se ajunge din nou la Nina ...cred ca MP-ul e plin, scrieti-mi sau aici sau direct pe e-mail
@ AnaR : n-am reusit inca sa termin confirmarile (am avut tot felul de lucrari urgente in casa si gradina), nu am uitat (oricum inca ingheata dimineata (azi minus 3)
rectificari
Ultima editare efectuata de catre Carmen in Joi Apr 17, 2008 11:03 pm, editata de 1 ori
Sper sa nu fi uitat pe cineva, oricum mesajele se pot urmari cronologic sa vedem cine ce si cat a cerut si cum raman in final. Pana in august poate se mai modifica, sau nu ... .
Carmen,eu am renuntat la fH.fraterna
ela- Pasionat de Hoya
-
vedeti prima pagina
am facut o prima propunere care mi se pare echitabila - sa nu va suparati pe mine, am facut cum am putut ca sa fie toata lumea multumita
@Ela - butasi de H praetorii nu vor mai fi pana in primavara 2009 (numai daca nu aduc din Borneo )
@Carmen & Simona - poate o taiem un pic pe H multiflora sa aveti amandoua : planta adulta pentru Carmen si un butas pt Simona (sau chiar alte doritoare daca accepta Carmen, pe trunchiul vechi florile vin foarte repede)
am mai notat un H naumanii daca va mai fi disponibil pana vine din nou randul lui Ela
am facut o prima propunere care mi se pare echitabila - sa nu va suparati pe mine, am facut cum am putut ca sa fie toata lumea multumita
@Ela - butasi de H praetorii nu vor mai fi pana in primavara 2009 (numai daca nu aduc din Borneo )
@Carmen & Simona - poate o taiem un pic pe H multiflora sa aveti amandoua : planta adulta pentru Carmen si un butas pt Simona (sau chiar alte doritoare daca accepta Carmen, pe trunchiul vechi florile vin foarte repede)
am mai notat un H naumanii daca va mai fi disponibil pana vine din nou randul lui Ela
Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Joi Apr 17, 2008 11:04 pm, editata de 1 ori
n-ar fi primul...
Eu ce sa zic, va las pe voi sa hotarati cum faceti cu multiflora...ma supun cererilor voastre.
Stiu ca e o specie cautata si vanata...
Eu ce sa zic, va las pe voi sa hotarati cum faceti cu multiflora...ma supun cererilor voastre.
Stiu ca e o specie cautata si vanata...
Pagina 2 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 2 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum