Praetorii pierdut
4 participan?i
Pagina 1 din 1
Praetorii pierdut
Butas cumparat inradacinat, cu 3 frunze.
Etapa 1 spre declin : ingalbenirea frunzelor...
Etapa 2 : trecerea tuplinii bazale intr-o culoare maronie, fapt ce m-a determinat sa verific radacinile : erau seci...asa ca le-am tuns, si am ingropat lastarul pana la primul nod, desi nu mai avea frunze, mai exista cam 1-2 cm de tulpina verde.
Etapa 3 : toata tulpina s-a facut maronie si a secat...
Substratul folosit a fost cel cu care a venit , adica niste muschi si ceve pietricele, am adaugat subtrat de cactusi cu putin perlit si putina turba...
Locatia : departe de geam, intai liber, apoi dupa pierderea frunzelor , la minisera...
Asta e, trecem la urmatorul
Etapa 1 spre declin : ingalbenirea frunzelor...
Etapa 2 : trecerea tuplinii bazale intr-o culoare maronie, fapt ce m-a determinat sa verific radacinile : erau seci...asa ca le-am tuns, si am ingropat lastarul pana la primul nod, desi nu mai avea frunze, mai exista cam 1-2 cm de tulpina verde.
Etapa 3 : toata tulpina s-a facut maronie si a secat...
Substratul folosit a fost cel cu care a venit , adica niste muschi si ceve pietricele, am adaugat subtrat de cactusi cu putin perlit si putina turba...
Locatia : departe de geam, intai liber, apoi dupa pierderea frunzelor , la minisera...
Asta e, trecem la urmatorul
Re: Praetorii pierdut
Pacat ca nu s-a mai putut face nimic ... parca ai ghicit cand i-ai spus lui Pakeha sa te lase pe lista ...
martipan- Cercetas Hoya
-
Numarul mesajelor : 190
Varsta : 36
Localizare : Moreni,DB / Ploiesti,PH
Puncte : 0
Data de inscriere : 02/09/2008
lista care nu exista e tare pretentioasa, si eu incepatoare fiind poate am gresit si eu ceva...plus ca sezonul de calatorie nu cred ca era chiar cel mai indicat
imi pare rau pentru pierdere, dar urmatorul sigur va fi cu reusita, simt asta...
bia8- Pasionat de Hoya
-
Numarul mesajelor : 867
Localizare : Romania, Oradea
Puncte : 86
Data de inscriere : 15/02/2008
plantele mari sant usor de cultivat
insa butasii pot sa fie greu de inradacinat
mie pana acum mi-au iesit 100%
in schimb cu lasiantha a fost mai greu :
din butasi foarte mari (in mod normal as fi putut face vreo 13-15 butasi), au ramas fara nici o frunza si am obtinut doar 2 plante (2 tije s-au uscat complet)
in plus cred ca erau 2 varietati diferite si a supravietuit doar 1 ...
insa butasii pot sa fie greu de inradacinat
mie pana acum mi-au iesit 100%
in schimb cu lasiantha a fost mai greu :
din butasi foarte mari (in mod normal as fi putut face vreo 13-15 butasi), au ramas fara nici o frunza si am obtinut doar 2 plante (2 tije s-au uscat complet)
in plus cred ca erau 2 varietati diferite si a supravietuit doar 1 ...
Subiecte similare
» Vechiul wallichi pierdut
» Tell us more about praetorii
» Praetorii
» Hoya lasiantha & praetorii
» ultima castigata - praetorii
» Tell us more about praetorii
» Praetorii
» Hoya lasiantha & praetorii
» ultima castigata - praetorii
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum: