HOYA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Lista Pakeha's Hoya actualizata iunie 2009

+8
marioara
tzushuca
DMI
vickylucia
vivien
Carmen
CBogdan
Pakeha
12 participan?i

Pagina 2 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

In jos

Lista Pakeha's Hoya actualizata iunie 2009 - Pagina 2 Empty Re: Lista Pakeha's Hoya actualizata iunie 2009

Mesaj Scris de Pakeha Mar Iun 09, 2009 3:14 pm

marioara a scris:As dori Cystiantha-7 si Imperialis-16
cystiantha cred ca erau doar 2 butasi si sunt deja 3 inscrieri (nu mai stiu daca Getama a confirmat)
pentru imperialis, e o planta destul de dificila cat timp e juvenila, asa ca te-as intreba daca ai experienta cu hoya (sau orhidee sau cactusi dificili), daca nu, nu ti-l prea recomand ...

marioara a scris:Pakeha ai putea sa-mi spui ceva de hoya Rundum sp TN in afara de cateva poze cu frunze nu am gasit nimic( ma refer la flori)
he he !
pai e una din speciile mele preferate
e destul de rara, e prima oara cand voi avea un butas de vanzare (poate chiar 2) caci tocmai a facut un peduncul urias si sper sa infloreasca (mai facuse 2 anul trecut dar au avortat)
in fototeca personala am cateva poze cu flori, dar cum am avut problema cu computerul nu am timp sa le caut
am gasit in Borneo 2 plante asemanatoare, dar florile nu erau deschise complet :
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=PhotosPreferees&op=Fleur&Item=08Rouge
altfel, e o specie care inca nu e descrisa stiintific, Ted Green ar vrea sa o boteze Hoya rundumensis, insa nu are materialul complet pentru publicare - Torill are materialul de la una si eu de la alte 2 (o astept pe a 3a), mai vedem
ifrunzele triunghiulare, foarte grose, capata la soare culori exceptionale :
Lista Pakeha's Hoya actualizata iunie 2009 - Pagina 2 Img6818

Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Mar Iun 09, 2009 3:29 pm, editata de 1 ori
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin
Numarul mesajelor : 3961
Varsta : 63
Localizare : Normandie / France
Puncte : 3872
Data de inscriere : 23/02/2008

http://www.pakehas-hoya.com/index.php

Sus In jos

Lista Pakeha's Hoya actualizata iunie 2009 - Pagina 2 Empty Re: Lista Pakeha's Hoya actualizata iunie 2009

Mesaj Scris de Pakeha Mar Iun 09, 2009 3:28 pm

tzushuca a scris:imi place imperialis ca are florile mari ........de fapt toate imi plac dar tre sa tin cont de spatiu si de ceilalti.......
oare m-as descurca cu urmatoarele (inradacinate)......?
meliflua
obscura
siariae
cystiantha
imperialis cu radacini si cu un pic de experienta poate sa fie ok
meliflua are radacini bune si e foarte rezistenta ok
obscura idem ok
cystiantha poate sa fie capricioasa si cred ca nu mai este disponibila, trebuie sa verific
siariae chiar cu radacini e destul de dificila - era cat pe ce sa pierd o planta adulta, trebuie supravegheata indeaproape
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Mar Iun 09, 2009 3:34 pm

am verificat si Getama nu a confirmat inca, ii mai lasam un pic de timp ?
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de marioara Mar Iun 09, 2009 7:12 pm

Multumesc pentru raspuns. Ce miros au florile?

marioara
Interesat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 44
Puncte : 14
Data de inscriere : 09/06/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Mar Iun 09, 2009 9:27 pm

marioara a scris:Multumesc pentru raspuns. Ce miros au florile?

sp Rundum nu mai tin minte (oricum, daca miros doar seara, eu le-am vazut doar ziua)
imperialis foarte placut
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Mar Iun 09, 2009 11:46 pm

Kerii e inradacinata?Daca nu e ,eu renunt la ea[am avut doi lastari si nu s-au prins]!Dar la Lasiantha nu! Evil or Very Mad
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 591
Puncte : 387
Data de inscriere : 25/05/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Mier Iun 10, 2009 12:25 am

vickylucia a scris:Kerii e inradacinata?Daca nu e ,eu renunt la ea[am avut doi lastari si nu s-au prins]!Dar la Lasiantha nu! Evil or Very Mad

ciudat, e una dintre cele care se prinde cel mai usor intr-un pahar cu apa : in 2 saptamani are plin de radacini
daca nu se prinde, iti fac gratis una cu radacini - parole de scout !

tocmai s-au deschis 2 inflorescente :
Lista Pakeha's Hoya actualizata iunie 2009 - Pagina 2 Img58262

dulceata apare peste 2-3 zile

Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Mier Iun 10, 2009 12:49 am, editata de 1 ori
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Mier Iun 10, 2009 12:39 am

am costul transportului :
3 posibilitati :

1° colet Colissimo prioritar EU - cu recomandare de primire si asigurare maxima
1 kg - 15.9 E /
2 kg - 17.45 E /
etc ...
mie unuia mi se pare nejustificat de scump

2° scrisoare/pachet cu marfa prioritar EU - fara recomandare, asigurare minima
200 g - 3.5 E /
400 g - 5.8 E /
800 g - 7.5 E /
1.2 kg - 10 E /
1.6 kg - 11.5 E /
2 kg (maximum posibil) - 12.4 E
mi se pare mai rezonabil, convine pentru marea majoritate a trimiterilor

3° scrisoare simpla prioritara EU - fara recomandare, fara asigurare
100 g - 1.6 E /
200 g - 4 E /
500 g - 6 E /
1 kg - 8.6 E /
etc ...
convine doar pentru comenzi mici, in plus neavand asigurare, e mai bine de evitat pentru speciile scumpe

eu as recomanda deci varianta a doua, eventual a treia

nu stiu cat timp face, as zice in jur de 1 saptamana, butasii bine ambalati rezista cel putin 2 saptamani

Ultima editare efectuata de catre Pakeha in Mier Iun 10, 2009 8:52 am, editata de 1 ori
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Mier Iun 10, 2009 12:48 am

in principiu doar coletul lui Vicky ar cantari mai mult de 1 kg (si sigur mai putin de 2 kg, poate chiar sub 1.5 kg)
celelalte intre 500 g si 1 kg (asa din experienta)

tariful PayPal il gasiti aici :
Pakeha a scris: contul meu PayPal corespunde adresei mele e-mail de pe club-internet.fr (cu kl55555@ inainte)
functioneaza, Carmen si Bia l-au verificat
comisionul pentru operatiuni transfrontaliere din EU e :
0.25 Euro + 3.4 % din suma platita
e rezonabil, pentru 10 Euro ar fi 0.59 Euro comision, pentru 50 Euro - 1.95 Euro, 100 Euro - 3.65 Euro, etc...

si puteti profita de ocazie sa va abonati la revista Asclep-Hoya sau chiar sa aderati la AFAHO, trimitand banii in acelasi timp Wink :
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=AFAHO
(primele 3 numere ale revistei pot fi inca citite gratuit)
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de marioara Mier Iun 10, 2009 12:20 pm

Adaug la lista mea Anulata –6 si Australis ssp tenuipes-4

marioara
Interesat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de vivien Mier Iun 10, 2009 12:51 pm

mie mi se pare mult transportul, la suma de care am comandat, un sfert imi vine numai transportul, cred ca o sa amin pe toamna daca se mai face o comanda si pina atunci mai adaug la lista ,macar daca am de plata transportul atit sa stiu pt ce..
vivien
vivien
Dependent de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 306
Varsta : 48
Localizare : timisoara
Puncte : 300
Data de inscriere : 11/07/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de tzushuca Mier Iun 10, 2009 12:57 pm

bine atunci ramane imperialis meliflua si obscura si sa aiba radacinute out for coffee

Ultima editare efectuata de catre tzushuca in Vin Iun 12, 2009 4:46 am, editata de 2 ori
tzushuca
tzushuca
Interesat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 49
Puncte : 55
Data de inscriere : 02/04/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de DMI Mier Iun 10, 2009 6:41 pm

Mie imi convine pretul transportului la varianta a doua; problema mea ramane cu transmiterea banilor. ma ajuta cineva sa ia si banii mei?

DMI
Curios cu privire la Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 17
Puncte : 17
Data de inscriere : 15/02/2008

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Mier Iun 10, 2009 7:32 pm

Eu as dori varianta a doua!
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Joi Iun 11, 2009 1:07 am

marioara a scris:Adaug la lista mea anulata 6E si australis ssp tenuipes 4E inregistrat

tzushuca a scris:bine atunci ramane imperialis meliflua si obscura si prefer scrisoare cu asigurare minima
pai ca sa le pot trimite in scrisoare, trebuie sa fie relativ plate, si nu in relief
ori, H imperialis si H meliflua, nu numai ca au frunze mari si relativ rigide, dar in plus sunt dezvoltate in plan perpendicular fata de tija, deci compresate s-ar rupe
obscura da, ar merge in scrisoare si toate cele cu frunze mici si suple, sau macar situate in acelasi plan (ca de exemplu callistophylla Red sau latifolia)

vivien a scris:mie mi se pare mult transportul, la suma de care am comandat, un sfert imi vine numai transportul, cred ca o sa amin pe toamna daca se mai face o comanda si pina atunci mai adaug la lista ,macar daca am de plata transportul atit sa stiu pt ce..
intr-adevar, cam asa e ...
H benguetensis si macgillivrayi nu se potrivesc deloc de trimis in scrisoare - vezi mai sus
vanuatuensis ar merge, asa un pic mai compresat
vezi eventual daca nu puteti face o comanda comuna ?
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de tzushuca Joi Iun 11, 2009 1:48 am

ok atunci trimite cum crezi ca e mai bine si sper sa pot plati prin Carmen altfel nu stiu
tzushuca
tzushuca
Interesat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de vivien Joi Iun 11, 2009 7:42 am

pai mai comanda cineva din Timisoara ca sa ne reunim la comanda?? eu mi le doresc si ramin cu comanda asta chiar si pina in toamna, daca eventual si pina in toamna , cind nu o sa fie si temperaturile asa de mari
vivien
vivien
Dependent de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de marioara Joi Iun 11, 2009 7:51 am

Cand e termenul de depunere a banilor?

marioara
Interesat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Joi Iun 11, 2009 4:15 pm

Vad ca sunt doritori sa plateasca prin mine pe paypal... nu va suparati pe mine, dar sunt atat de aglomerata la serviciu incat n-am fizic timp sa verific contul bancar sa vad fiecare cati bani ati pus si apoi sa vad ce comanda aveti pt ca apoi sa le transmit lui Pakeha...
Nu mai e nimeni cu paypal care poate face operatiunile astea ?
In plus eu saptamana viitoare de vineri intru in concediu si plec din tara...
imi pare rau ca nu am timp de data asta sa va ajut, stiti ca in rest participam cu ardoare la comenzi colective, dar stiu cat as avea de munca pt centralizat si trimis banii, incat nu pot sa ma inham la asa ceva acum....
cu speranta ca ma veti intelege, va doresc SPOR LA CUMPARATURI....
si sper sa gasiti pe cineva care are paypal sau vrea sa-si faca....
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de tzushuca Joi Iun 11, 2009 5:55 pm

ok Carmen
te inteleg
voi face eu cumva..........

Ultima editare efectuata de catre tzushuca in Joi Iun 11, 2009 10:26 pm, editata de 1 ori
tzushuca
tzushuca
Interesat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Pakeha Joi Iun 11, 2009 10:04 pm

pai hai sa vedem de o alta solutie :
faceti transfer bancar in lei la cursul oficial (sau in euro) catre contul surorii mele si ea imi va face o plata PayPal (inca nu stie, dar o sa invete pig )

bun, o sa fac o lista cu toate comenzile centralizate, ca eu cel putin nu mai stiu cine si ce solutie adopta (relativ la butasi de notat am notat totul) Preot
o sa o fac sambata daca reusesc
cred ca singura comanda clara e cea a lui DMI Buchet
Pakeha
Pakeha
Colectionar Hoya

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de vivien Vin Iun 12, 2009 8:41 am

comanda clara ramine si a mea dar pt la toamna, mai adun ,,resurse,, pt marirea comenzii ca sa stiu de ce dau atit pt transport..macar sa se merite
vivien
vivien
Dependent de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de getama Vin Iun 12, 2009 3:27 pm

Buna! cine are de vanzare pui :
Hoya telosmoides,
Hoya samoensis, OK
Hoya vitiensis, OK
Hoya siariae, OK
Hoya praetorii, OK
Hoya Pusilla, OK
Hoya onychoides, OK
Hoya obtusifolia,
Hoya mindorensis,
Hoya macgillivrayii, OK
Hoya lobbii, OK
Hoya lamingtoniae, OK
Hoya campanulata, doar cystiantha
Hoya ciliata, OK
Hoya erythrostemma
getama
getama
Pasionat de Hoya

feminin
Numarul mesajelor : 656
Localizare : Galati
Puncte : 689
Data de inscriere : 25/05/2009

http://getama.sunphoto.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de Carmen Vin Iun 12, 2009 3:44 pm

Getama...spune te rog ce vroiai sa scrii cu mesajul de mai sus, e o repetare a unui mesaj anterior si nu se intelege mare lucru din el...
decat ca la intrebarea ta legata de vanzarea de butasi, Alex ( Pakeha ) ti-a raspuns cu ""OK" la butasii pe care ii are disponibili de vanzare, iar in primul mesaj al acestui topic gasesti si preturile pentru butasii care te intereseaza si pentru care ti-a dat Pakeha "ok"-ul...
Carmen
Carmen
Colectionar Hoya & Adm-Fondator

feminin
Numarul mesajelor : 4669
Varsta : 42
Localizare : printre Hoya
Puncte : 1365
Data de inscriere : 25/01/2008

http://www.hoyas.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de vickylucia Vin Iun 12, 2009 8:05 pm

Pakeha a scris:pai hai sa vedem de o alta solutie :
faceti transfer bancar in lei la cursul oficial (sau in euro) catre contul surorii mele si ea imi va face o plata PayPal (inca nu stie, dar o sa invete pig )

bun, o sa fac o lista cu toate comenzile centralizate, ca eu cel putin nu mai stiu cine si ce solutie adopta (relativ la butasi de notat am notat totul) Preot
o sa o fac sambata daca reusesc
cred ca singura comanda clara e cea a lui DMI Buchet
O sa postez din nou lista ,daca e nevoie,dar sa stii ca nu vorbesc cu urechile;insa nu mi-ai spus inca nimic de lasiantha!
vickylucia
vickylucia
Pasionat de Hoya

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 2 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum